Om Lars Kolind

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Lars Kolind (født 1947) er uddannet som matematiker og statistiker (cand. scient.) fra Århus Universitet. Han er HD i organisation og har været lektor i planlægningsteori og driftsøkonomi på Københavns Universitet. Siden 2000 har Lars Kolind været adjungeret professor ved Århus Universitet / Handelshøjskolen i Århus. Han arbejder sammen med The Wharton School ved University of Pennsylvania, der står som udgiver af Lars Kolinds seneste bog: ”The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy”.

Lars Kolind var management konsulent i 9 år, underdirektør ved Forskningscenter Risø, finansdirektør og viceadministrerende direktør i Radiometer inden han i 1988 kom til Oticon (William Demant Holding) som koncernchef. Her vendte han den skrantende virksomhed til det der nu er en af verdens førende leverandører af høreapparater. Lars Kolind blev verdenskendt for ”spaghetti organisationen”, der fortsat indgår i undervisningen ved universiteter og handelshøjskoler over hele verden. Siden han forlod Oticon i 1998 har Lars Kolind været medlem af og formand for en række bestyrelser i Danmark og i udlandet, han har skrevet bogen ”Vidensamfundet – dagsorden for Danmark i det 21. århundrede”, været med til at starte omkring ti nye virksomheder og delt ud af sine erfaringer ved foredrag og rådgivningsopgaver i mange lande. Han var medlem af den første Velfærdskommission.

Lars Kolind var med til at starte det nationale netværk for virksomhedernes sociale ansvar, The Copenhagen Centre for Social Cohesion, Kompetencerådet og Kulturrådet for Børn. Lars Kolind er tilknyttet High Performance Institute, som bl.a. arrangerer kurser og foredrag. Se mere på www.highperformance.dk.

www.youtube.com kan du finde Kolinds videokanal under navnet LKolind.

Lars Kolind bor sammen med sin kone, Vibeke Riemer, på skovejendommen Løndal mellem Silkeborg og Horsens. Parret har fire børn. Privat interesserer han sig for natur, fiskeri, musik, kunst og samfundsforhold, ikke mindst i udviklingslande. Han er formand for den fond der står bag spejderarbejdet (WOSM – World Organization of the Scout Movement). Fonden hedder World Scout Foundation og æresformand er HM Kong Carl XVI Gustav af Sverige.

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.