Terror in Denmark – not only their responsibility

Last weekend’s terror attack in Copenhagen shocked me like anybody else. How could a person (or a group of persons) attack innocent people at a meeting and other people celebrating a young person in their synagogue?

There is no excuse for this deed. Period. But there are things we can do to reduce the likelihood that such things happen again. We have a responsibility to act.

I am a co-founder of Løkke Fonden which focuses on boys who don’t function well in our society, including young men like Omar el-Hussein. Such young people need special attention and Løkke Fonden is committed to find ways to help them find a place in our society. One project, Drenge Akademiet (The Boys Academy) helps boys advance two years in the core subjects in just two weeks. Imagine if Omar had been part of such an experience.

I am also involved in Danish Scouting. For decades, Scouting has reached out to less privileged young people, but we have not been sufficiently successful in all ethnic communities, and at least we were unable to reach Omar. Imagine if he had learned to take responsibility for others and if he had acquired Scouting’s basic values. You may think that Scouting’s values are incompatible with Islam. Think again: two thirds of all Scouts in the world are Muslims.

My point is that we all have a responsibility to embrace young people (in particular boys and young men) who have difficulty adapting to our way of life.

Tell me what you can do. Write a comment.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.