Bevægelsen vinder over banken

Jyske Bank beskylder Spiir for at hacke og lukker kundernes mobilbank, hvis de bruger Spiirs værktøj til at få overblik over deres økonomi. Jyske Bank går så vidt at true Spiir med politianmeldelse hvis ikke Spiir lukker for Jyske Bank kundernes automatiske overførsel af deres netbank udskrifter til Spiir. Da Spiir efterkommer bankens krav politianmelder banken alligevel Spiir.

Det er sådan virksomheder ville reagere, hvis de var 100% kyniske og ligeglade med alle andre end deres egne interesser. Store banker har rigeligt råd til at betale alle landets advokater for at bekæmpe Spiir.

Og alligevel vinder Spiir: Politiet undersøger politianmeldelsen og konkluderer at anmeldelsen er grundløs. Det skyldes to forhold: 1) Spiir er en bevægelse med et samfundsgavnligt formål, og 2) Spiir er en ordentlig virksomhed der naturligvis har styr på at det den gør, er lovligt.

Spiir er en bevægelse med et samfundsgavnligt formål: Tænk lige på Boliga, som hjælper danskerne når vi skal handle bolig. Vi kan finde boliger, vi kan checke priser og vi kan få en masse andre informationer som betyder at vi kan kigge ejendomsmægleren over skulderen og endog i nogle tilfælde selv sælge vores bolig uden mæglerbistand. Da Boliga kom frem satte ejendomsmæglerne alle sejl til for at standse den gratis tjeneste, men uden held. Boliga er nemlig en bevægelse med det formål at hjælpe forbrugeren i forbindelse med bolighandel. Boliga henter data fra ejendomsmæglernes hjemmesider og præsenterer dem på en måde der giver overblik for forbrugeren. Fra et samfunds synspunkt er dette en god ting fordi det bidrager til forøget konkurrence.

På samme måde er Spiir en bevægelse der hjælper almindelige danskere med at få økonomisk overblik og dermed økonomisk frihed. Spiir henter – med forbrugerens tilladelse – netbankudskrifter for de konti som forbrugeren har i forskellige banker, og præsenterer dem på en måde der giver forbrugeren økonomisk overblik. Ligesom Boliga efterhånden blev overvældende populær vil Spiir blive det, og hverken ejendomsmæglere eller banker bør kunne få held til at standse forbrugerens adgang til sine egne data.

Heldigvis har de fleste banker intet imod at deres kunder bearbejder og analyserer deres egne data med et redskab som Spiir, også selvom en kunde med bedre overblik over sin økonomi måske vil være lidt mere kritisk over for sin bank. En del af kundens over blik er jo at kunden sort på hvidt kan se hvilke renter og gebyrer han eller hun betaler i hver af sine banker.

Jeg glæder mig over endnu et eksempel på at bevægelsen vinder. Hele sympatien er jo hos dem der laver noget som er gavnligt for kunderne og samfundet over for den virksomhed der kun tænker på kortsigtet indtjening og afkast til aktionærerne.

Hvis ikke du allerede bruger Spiir, så meld dig ind her og få et bedre overblik over din økonomi. Det er gratis. Hvis du er kunde i en bank der lægger forhindringer i vejen for din brug af Spiir, så fortæl banken hvad du mener om det.

Og skriv gerne en kommentar nedenfor!

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.