Scouting, drugs, street children – it works

I am just back from the Philippines where I discussed with Philippine Scout leaders how to scale up the great work Scouts do with street Children.

Scouting is simple to understand: You make a commitment to develop into a decent person and Scouting provides the tools to do so. Street children who take drugs and participate in gang wars, know that they aren’t doing the right thing, they want to change and Scouting provides them with a ticket to a better life.

The ticket is to become a Scout. To discover that I have people who love me and care about me; to discover that I am a creation of God who is destined to a better future; and to discover that I can change my situation if I commit myself to do so.

I was speechless when I heard Jerwin tell his personal story. How he was involved in gang wars, how he smoke marijuana and how he discovered that be becoming a Scout, he could change. Now he goes to high school and next year he will go to college. What a difference!

I was also speechless when I visited the two square m home of Queenie and her family in the corner of a city park. The family had lived there since Queenie was born. Queenie is now a Scout and through education her goal in life is to get her family away from the street.

Scouting works because it gives young people the opportunity to learn life skills. It gives them hope and self esteem when they progress in the Scout programme and it makes them feel safe because they are part of something great. They are encouraged by the fact that their school principal is a Scout, their mayor is a Scout, their governor is a Scout and the vice president of the Republic (Dr. Jejomar Binay) is a Scout. Scouting is the prime leadership development in the Philippines with two Million members as it is in the rest of the world.

Here is a summary of what the King of Sweden did on the first day of the visit to the Philippines last week.

What do you think?

2 kommentarer til “Scouting, drugs, street children – it works”

 1. Bjørn Eidnes

  Det er fantastisk at se hvad spejderbevægelsen bidrager med ude i den store verden. Det er og bliver verdens bedste leder-uddannelse. Og tak fordi I er nogle erhvervsledere der bringer budskabet ud. For det er et vigtigt budskab.

  Det dejligt at se at en række gadebørn, der ellers højst sandsynligt var dømt til et liv i fattigdom, nu får en chance for at ændre på deres liv. Eller i virkeligheden som du skriver lære “life skills”. De får et fundament at bygge videre på med støtte fra spejderbevægelsen.

  Det er også en fornøjelse at se den svenske konge deltage i denne slags arbejde. En mand som desværre i pressen tit får nogle tæv, men en mand som man, hvis man har haft fornøjelsen af at opleve ham i spejderregi, ikke er i tvivl om brænder utroligt meget for det spejderarbejde han gør.
  Jeg har bl.a. oplevet ham stå foran 25.000 spejdere og lave “raket-råbet” for fulde drøn. Det er den slags der er med til at sprede budskabet.

  Jeg håber at dine og den svenske konges oplevelser får plads i pressen rundt om i verden, så folk kan se at spejderarbejdet gør en vigtig forskel. Det er de her historier der er så vigtige at fortælle, fordi de stammer fra folket selv. Fra en række frivillige ildsjæle. Det er vejen frem mod en bedre verden.

  Venlig hilsen
  Bjørn Eidnes

 2. Lars Kolind

  Thank you to Bjørn Eidnes for adding this perspective!

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.