Glædelig jul!

For mig har 2013 først og fremmest været et travlt år. Jeg har undervist ledere af kinesiske virksomheder i DeTao Masters Academy, arbejdet med at udvikle de knap ti virksomheder jeg er involveret i, holdt en masse foredrag og skrevet en ny bog “Bevægelsen” (Gyldendal Business), købt en ejendom i København og rejst verden tynd for at rejse penge til spejderarbejdet. Fordi man er fyldt 66 behøver man ikke at holde op!

Her er tre ting som jeg glæder mig over i 2013:

 1. at der er rigtig mange der interesserer sig for ledelse og udvikling af videnvirksomheder, især i Asien,
 2. at spejderarbejdet er godt på vej til at finde sin nye rolle som verdens førende lederudviklingsprogram,
 3. at den økonomiske krise er ved at lette; så kan vi komme i gang med flere ting der peger fremad.

Og tre ting, som jeg ærgrer mig over i 2013:

 1. at Danmark synes at være faldet helt i søvn; der er simpelt hen for lidt i gang der kan give håb for fremtiden,
 2. at uduelige ledere stadig sidder på vigtige poster i både offentlig og privat virksomhed,
 3. at vi ikke hylder de mange iværksættere og selvstændige, der skaber nye jobs, nye løsninger og velstand i samfundet.

Min plan for 2014 fokuserer på Bedre ledelse. Jeg er mere sikker end nogensinde på at bedre ledelse om noget er nøglen til et bedre samfund. Gode ledere handler bæredygtigt; gode ledere bygger bro mellem mennesker og gode ledere skaber rum for menneskers udvikling. En god leder kan påvirke hundreder eller tusinder af menneskers liv. En god leder kan inspirere andre til at lede bedre og blive en bedre medarbejder.

Jeg har fået en del kritik af at jeg især arbejder for at forbedre ledelsen i kinesiske virksomheder. Hvorfor ikke i danske? Svaret er enkelt: 1) Jeg bruger fortsat megen tid i Danmark og går ikke af vejen for også at arbejde med danske virksomheder, og 2) Kina er 200 gange Danmark, behovet er enormt og interessen det samme.

Har du lyst til at dele med os andre, hvad du vil fokusere på i 2014, så skriv en kommentar.

Glædelig jul!

8 kommentarer til “Glædelig jul!”

 1. Knud Ankjær

  Vækst og iværksættervirksomheder skal have meget mere fokus fra regering, regioner og kommuner. Mange administrationer arbejder ualmindeligt langsomt, og under min valgkampagne er jeg igen og igen stødt på dette problem, til stor frustration for driftige virksomheder og enkelt personer. Frustrede og stressede medarbejdere pga. Af dårlig ledelse, kommunikation og samarbejde, så hele organisationer taber 40% af deres effektivitet, også en udfordring jeg ofte støder ind i rundt i kommuner, regioner, kommuner og en del virksomheder. Så masser at tage fat på.

 2. Palle Hellemann

  Hej Lars,
  Tak for inspirerende julehilsen.
  Jeg er grundlæggende enig i at inspirerende ledelse er noget af det vigtigste i verden – også i Kina, der med verdens største befolkning ikke må overses, hvis vi skal opnå bæredygtighed. Vi kan alle huske de personer, der har været store mentorer for os i vores liv og vi kan alle – på alle niveauer – selv være inspirerende rollemodeller for vores omgivelser, både når det angår bæredygtighed, sociale kompetencer og at stille krav til hinanden på en god, inspirerende og konstruktiv måde. Selvom jeg ikke altid er enig med dig, Lars, så er du en stor rollemodel for mig.
  Jeg vil i 2014 fokusere på at blive bedre til at give andre mennesker mere positiv opmærksomhed, samt øge mit personlige overskud ved at arbejde videre med hukommelsestræning. Man er og virker bare mere prof og klar, når man kan huske de vigtige data, projektplaner og det folk lige har sagt. Jeg kan anbefale bøger som “Husk det!” af Eran Katz og “Memo” af Oddbjørn By.
  Glædelig Jul.

 3. stefan

  Glædelig Jul og Godt NytÅr.
  Det er lærlig og inspirerende at være med her.
  66 år er ingen alder.Med den erfaring og viden,kan kun gå en vej;fremad.Alt godt fremover.
  Bedste hilsener.

 4. Isabella Lo

  No doubt leadership is important. However there’re so many consultants, coaches, trainers in this market because this is a lucrative segment, contrast to social work for example. May be even to professions like child-caring or teaching, two professions that have profound impact on the quality of our future generations. But look at the ridiculous low salary teachers get compare to any CEOs or managers.

  A lots of energy spent around leadership is focus on the HOW. Yet who is the real leader that will have long term impact to our society?

 5. Isabella Lo

  BTW, here is a thought-provoking how material on leadership – http://www.slideshare.net/frankcalberg/3-ways-of-organizing

  How should we organise leadership training?

 6. Lars Kolind

  Asian leaders – in my view – are highly focused on getting things done and making things happen fast. Less talking, more doing. They also think BIG, probably because their home market is huge.
  But they often miss the broader picture and they fail to engage their employees beyond money.

 7. Dorte Møller Madsen

  Hej Lars
  Tak for et inspirerende blogindlæg og glædelig bagjul. Jeg kan kun give dig ret mht. lederskab, der findes desværre mange “knapt så heldige” af slagsen derude. Jeg valgte i 2013 at blive selvstændig i en alder af 43 – tænkte det kunne give 20+ år med arbejdsglæde og hvor jeg kunne udnytte mine evner og energi til at udvikle en god virksomhed, så jeg kan få nogle glade medarbejdere. År 1 kan jeg fuldt tilfreds med og går nu ind i år 2 med bl.a. en udenlandsk samarbejdspartner og en fornuftig ordrebog. Må du få et forrygende 2014 – du er en stor inspirationskilde. Jeg går også efter at blive en særdeles aktiv 66-årig..

 8. Lars Kolind

  Thank you Dorthe for referring to your age. The more I work in Asia the more ridiculous becomes our western focus on age. There are so many burned-out managers at 50 and so many energetic and innovative 60 year olds. Good luck and keep going.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.