Bevægelsen

Her er en lille bog med et stort potentiale: “Bevægelsen”, som netop er kommet på Gyldendal Business som den første i “High Performance Serien”. Du kan læse den på en aften, men vær forberedt på at det tager længere tid at føre ideen ud i livet!

Budskabet er enkelt: Virkesomheder, offentlige institutioner og foreninger kan tage et stort skridt frem ved at opfatte sig selv på en ny måde, nemlig som bevægelser i stedet for organisationer. Hvordan bliver COOP en formålsbestemt virksomhed? Hvordan kan et fængsel gøre dobbelt så megen nytte med færre fanger? Hvorfor er det bedre at skaffe rent vand til de fattige end at sælge pumper? Hvordan kan foreningen fokusere bedre og skabe mere værdi? Hvorfor er det bedre at stoppe energispildet end at sælge energirådgivning?

Emnerne har jeg arbejdet med før, men nu er det blevet til en lille bog som du får svært ved at komme uden om. Prisen er dog let at overkomme: 99 kr som papirbog og 49 kr som e-bog på Gyldendal Business. http://www.gyldendalbusiness.dk/products/9788702153194.aspx

Spændt på at høre dine kommentarer. Skriv en anmeldelse nedenfor!

2 kommentarer til “Bevægelsen”

 1. Frank Calberg

  Henimod slutningen af den inspirerende e-bog læste jeg bl.a. følgende:

  “Under overskriften “STOP OLIEN” mobiliserede Søværnets Operative Kommando (SOK) tusindvis af lystsejlere i kampen mod forurening af have, fjorde og bælter. Det var en kampagne udsprunget at nødvendighed. En af søværnets mange opgaver er at stå for miljøovervågningen i de indre danske farvande. Hvis SOK skulle klare den opgave alene, ville det kræve mandskab, helikoptere og både i et omfang, som de aldrig ville få budget til. Men overalt er der fritidssejlere, som deler passionen for rene farvande. Så da først ideen var født, var det en relativt let sag at inddrage sejlerne i indsatsen.” I denne brochure http://forsvaret.dk/SOK/Nationalt/Havmiljoe/Stopolien/HavVogter/PublishingImages/vimpelbroc_svaj_2010_DK_low.pdf læste jeg dette: “Ideen om havmiljøvogtere har også givet genlyd hos myndigheder i andre lande – og SOK er flere gange blevet bedt om at fortælle om kampagnen i internationale forsamlinger.”

  Da jeg læste om dette, dvs. om hvordan en virksomhed kan åbne op og involvere i princippet hvert menneske i verden, der ønsker at medvirke i at arbejde for / leve formålet, kom til at tænke på https://www.zueriwieneu.ch/ som i lighed med initiativet beskrevet ovenfor også på flere måder giver mening – f.eks. ud fra et økonomisk såvel som ud fra et miljømæssigt synspunkt.

  Idet du i bogen arbejder en del med temaet “formål”, tænkte jeg, at http://www.slideshare.net/frankcalberg/what-is-the-company-purpose kunne være nyttigt for det videre arbejde.

 2. Lars Kolind

  Tak Frank – for endnu en informativ og inspirerende kommentar! Og din slideshare præsentation nederst er spot on!
  Lars

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.