GGGI, Rejseudgifter og Løkke

Er det rimeligt at Lars Løkke  flyver på første klasse som formand for en international organisation? NEJ mener et flertal af journalister, folketing og befolkning.

Så enkel er sagen ikke. De frelste journalister og folketingsmedlemmer glemmer nemlig at vores danske syn på lederes position og adfærd overhovedet ikke svarer til den måde man ser på tingene i hovedparten af resten af verden, især ikke i Asien hvor miljøorganisationen GGGI kommer fra. Der er det en selvfølge at de øverste ledere rejser på et højt niveau; ja faktisk bliver man opfattet som “provinsiel” hvis man opfører sig som på dansk lavprismanér.

Man kan altså ikke dømme om hvilken adfærd der er rigtig for Lars Løkke, alene ud fra en dansk norm, og det er netop hvad journalister og folketingsmedlemmer gør. 

Når jeg rejser til bestyrelsesmøde i World Scout Foundation i Japan er det selvfølgelig på business eller first, og det er lige så dyrt som de rejser, Lars Løkke kritiseres for. Hvis jeg opførte mig på almindelig provinsiel dansk maner ville kollegerne fra Asien ryste på hovedet. Hvem er den dansker egentlig? Jeg må skuffe journalisterne med at der ikke er grundlag for en ny sag for jeg betaler selv udgifterne i forbindelse med bestyrelsesarbejdet.

Stop hetsen mod Lars Løkke! Hvad siger du?

26 kommentarer til “GGGI, Rejseudgifter og Løkke”

 1. Kurt Bisgaard Kjeldsen

  Tak for en klar, præcis og absolut påkrævet “eyeopener” for den danske befolkning og især de journalister der sælger aviser på et meget billigt niveau.
  Der er et kæmpestort behov for en “attitude adjustment” i Danmark, hvis vi virkelig skal have global succes. Det er på høje tid at den danske middelmådighed, udprægede jantelovsdyrkelse og klassekamp bliver erstattet af viljen til at arbejde for “sagen” og en indædt tro på fremtiden for Danmark styret af mennesker der har evnerne til at skabe Danmarks berettigelse i en ny verdensorden.

 2. Jakob Nybo

  Lars, tak for bringe lidt international syn og vind ind i den danske ofte provensielle diskussion.
  Jeg er meget enig i at en statsmand skal opføre sig som en statsmand.

  Løkkes udfordring er at han ikke konsekvent opfører sig som en statsmand og står ved og forklarer sine handlinger.
  Det vil gavne ham i fremtiden.

 3. Michael Nilsson

  I find it interesting to see that you seem to have the same kind of discussions about this in Denmark as we have in Sweden. I would not have thought so, I thought that you had a broader perspective on this.

 4. Palle Hellemann

  Hej Lars,

  Fuldstændig uenig.
  GGGI er en organisation støttet af den danske stat – ergo er danske skatteydere med til at betale gildet.
  Lars Løkke har været i det politiske game så længe og i så mange år at sagen selvfølgelig er et udtryk for svigtende mangel på dårlig dømmekraft. At adskillige venstre topfolk står på mål for ham i en sag, der er tabt på forhånd bliver et stort problem for hele det borgerlige danmark. Lige nu vurderer jeg at hans formandsskab for GGGI har kostet ham muligheden for at blive statminister igen og Venstre kommer på et meget ydmygende tilbagetog, når det også går op for dem at sagen var en tabersag allerede fra dag et.
  Selvfølgelig kan ingen dansk politiker føre sig frem på luksusklasse helt eller delvist betalt af Hr og Fru Danmark, når offentligt ansatte end ikke må modtage en flaske vin i gave.
  Du har selv oplevet hvor uretfærdig offentlighedens dom kan være over en politiker, når først mediestormen raser og din egen politiske karriere blev jo desværre ødelagt nærmest inden den var kommet igang på et langt spinklere grundlag end denne sag Løkke er ude i nu. At du røg ud på sidelinien er et tab for Danmark, ligesom hele det borgerlige Danmark taber på at Venstre fejlagtigt stiller sig bag formanden i denne sag. Jo før man lægger afstand til noget man ikke selv ville have gjort jo bedre.

 5. Lars Frisk Rossen

  Godt indlæg, Lars!
  Jeg havde egentlig ikke tænkt den internationale vinkel ind, trods det at jeg har tilsvarende oplevelser fra mine rejser i Asien.
  Din pointe forstærker min oplevelse af, at vi i Danmark har så travl med ikke at fokusere på status, at vi uundgåeligt kommer til det.
  Jeg tænker, at alt skal have et formål. Formålet kan sagtens findes i kulturel forståelse og hensyntagen, men jeg tænker at effektivitet i lige så høj grad bør være en faktor.
  En toppolitiker skal kunne rejse relativt uforstyrret for jeg har brug for, at han repræsenterer mig og os på bedst mulige måde, når han kommer frem til sin destination.
  Så lad endelig den anden Lars rejse på mest behagelige måde. Den reelle udfordring er ikke hvordan Lars rejser for GGGI, men snarere at vi for første gang hører om GGGI og formandsskabet. På samme måde som man sagtens kan kritisere en statsministerkandidat for lidt for mange ufine ups’er, der sætter tvivl om værdighed og format. En anden sag og en helt anden dialog, men lad Lars rejse, som han gør, fordi det giver mening.

 6. david hansen

  Absolut enig Kolind, – danske holdninger og normer anser meningsdannere, pressen m.v. for at være de eneste rigtige i denne verden. Løkke burde imidlertid erkende den “lavpris- og middelmådigheds- kultur” som han ønsker at være statsleder for – eller “land fly” – vel at mærke på økonomiklasse.

 7. Mike Hohnen

  Hmm, mener nu der er mere nuanceret end du fremstiller det Lars. Der er ikke noget odiøst i at rejse Business på lange distancer – det er der mange gode argumenter for.

  Men det er noget helt andet at rejse 1st class i denne her situation. Det er ikke rimeligt ej heller nødvendigt. Det er ren frås når det sker for andres penge.

 8. R Hansen

  Flybilletprisen er vel mindre vigtig, det er jo bare endnu en forudsigelig pseudomediediskussion hvor medierne(igen) harcelerer over statsledernes overforbrug, og danske erhvervsledere (igen) harcelerer over dansk middelmådighed…. Men hvad er din holdning til vores støtte af GGGI? For det er efter min mening en meget mere interessant sag.

 9. Lars Kolind

  Tak for gode kommentarer. I et kort blogindlæg får man ikke nuancerne med; godt at de kommer i kommentarerne:
  * Enig i at lederen af en grøn organisation har et særligt ansvar for bæredygtig adfærd i forbindelse med egne rejser og adfærd iøvrigt.
  * Enig i at sagen er meget vanskelig og farlig mediemæssigt (mildt sagt). Mit formål er ikke at forsvare Løkke, kun at minde om at man skal se den i et bredere perspektiv.
  * Jeg kender ikke GGGI og har derfor ikke nogen holdning til organisationen. Går dog ud fra at den danske regering har analyseret organisationen grundigt inden man gav tilsagn om at bruge danske udviklingsmidler.
  Og når alt det er sagt så var og er mit hovedbudskab: Husk altid at se på konteksten for en handling inden du fordømmer den!

 10. Claus Michael Schmidt

  Godt så, Kolind

  Du blev kendt på at at gå nye veje og sparke til anerkendte filosofier – stor respekt for det.
  Og nu argumenterer du så for at Løkke skal gøre som alle de andre store og mægtige statsleder-lemminge.
  Og i parentes bemærket, som middelmådig repræsentant for et miniatureland, der med al respekt er bedst kendt indenfor egne grænser.

  Hvor er dit drive til at gå foran med nye tanker?

 11. Palle Hellemann

  Godt indlæg Claus. Løkke har været toppolitiker i den tid, hvor rejsereglerne for danske offentligt ansatte er blevet nedgraderet gang på gang. Det er statsapparatet selv med regeringerne i spidsen, der har sat sig for at skabe denne lavpris- og mindste fællesnævner kultur. Som repræsentant for det og med ønske om at blive statsminister igen, så må Løkke gå forrest med et godt eksempel. Sager som denne er jo med til at forøge den almindelige borgers/vælgers politikerlede. Især når Venstre ikke tager afstand, så kommer det til at gå ud over hele Venstres valgkamp til kommunalvalget også.
  At gå nye veje kunne jo være at melde ud at offentligt ansatte skal være færre, mere effektive, og fokusere på de nødvendige opgaver, men til gengæld skal de forkæles på lige fod med privatansatte og deres arbejde gøres sjovere og lettere f.eks. ved at unødvendige og fordyrende regelsæt elimineres.

 12. Jepe

  Flere kommentarer på dit indlæg end på for året på øvrige! (har ikke fintalt).

 13. Jørgen Lang Jørgensen

  Det er ikke nogen hetz Lars Løkke Rasmussen er udsat for!
  Det han skal imødekomme er et simpelt krav om troværdighed, hvis
  han ønsker kandidere til statsministerposten i Danmark.

  På den baggrund er det helt uforståeligt at han ikke selv stiller op til interviews vedrørende sit overforbrug, men sender sine løjtnanter i marken.
  Det er fuldstændig grotesk at høre og se på Søren Pind og Ellen Trane Nørby. De fremstår som “Komiske Alier”, hvilket har medført, at deres troværdighed også er blevet flosset i kanten.

  Lars Løkkes facon er kynisk ligesom en skakspiller der ofrer sine bønder for at undgå selv at blive skakmat.
  De bilag, som ifølge Søren Pind, ikke kunne komme frem i dagens lys, bliver nu alligevel lanceret af Lars Løkke Rasmussen, som noget ekstraordinært.
  Men et er på ingen måde ektraordinært. Der skal være gennemsigtighed, når det drejer sig om brug af offentlige midler.

  Lars Løkke og Venstre har spillet hasard med troværdigheden og tabt.

 14. Lars Kolind

  Stor tak for fortsat gode kommentarer. Som jeg opfatter jeres indlæg så stiller flere det krav til Lars Løkke at han følger danske normer (fx rejse-niveau) i sit arbejde for en international organisation.
  Jeg er kun delvis enig heri. I mit eget arbejde i internationale organisationer har jeg prøvet at skubbe tingene i “nordisk retning”, hvilket Lars Løkke også har gjort i GGGI (ifølge udviklingsministeren). Men jeg har også i et vist omfang måttet erkende at jeg ikke altid kan følge danske normer, jfr. ordsproget “skik følge eller land fly”.
  Det er derfor jeg er imod den voldsomme fordømmelse af Lars Løkke i denne sag. Jeg tror faktisk at han i det store perspektiv har opført sig på en måde som vi kan være stolte af i Danmark, især hans indsats for at bekæmpe korruption og anden dårlig ledelse i organisationen.
  Når alt det er sagt er jeg enig i
  - at en statsministerkandidat skal underkaste sin adfærd langt hårdere krav end de der gælder for os andre.
  - at ledere i en miljøorganisation har en særlig forpligtelse til at opføre sig bæredygtigt.
  - at forvirringen om bilagenes tilgængelighed er klodset håndtering af sagen.
  Og så kan der vist ikke koges mere suppe på det ben…

 15. Kenneth Østerbæk Christensen

  Kære Lars – og alle andre, der måtte læse med,

  Jeg er pinagtig opmærksom på, at jeg konstant bliver påvirket af diverse medier og holdningsskaberne bag. Jeg er mindst lige så opmærksom på, at de fleste af disse helst så mig være uopmærksom, så jeg blot slugte den kage, de nu havde bagt til i dag.

  Du taler om normer Lars – eller paradigmer – som meget naturligt er forskellige verden rundt. Ikke desto mindre, findes der nogle få mennesker overalt på kloden, der lever i deres helt eget paradigme. Et godt eksempel er den tidligere CEO for Japan Airlines. Har du tid, så nyd linket:

  http://www.youtube.com/watch?v=AqFxK3GMEkA

  Så: Det kan godt være, at normen i Asien er en anden, men denne mand kunne komme afsted med at gøre det der virker… i stedet for at gøre det, som mennesker i den slags positioner plejer at gøre.

  Spændende, synes jeg. Den slags mennesker. Du indeholder jo selv nogle gram af det stof Lars.

  Jeg tror, at dette stof trænger til synliggørelse i alle de sammenhænge, hvor det overhovedet kan lade sig gøre.

  Påvirkning, du ved… virker.

  Har du et ledigt sæde, så vil jeg hjertens gerne hjælpe med dette ;-)

 16. Claus Christensen

  Tak for linket Kenneth

  Ja, der er mange ledertyper – de der går foran og baner vejen for medarbejderne, så de kan skabe mest muligt værdi for kunderne – og så de selvoptagede typer, der har behov for at stive selvtilliden af med store hovedsæder, imponerende hjørnekontorer, luksusrejser osv. – ressourcespild, der ikke bringer visionen nærmere. Jeg ved godt, hvem jeg har mest respekt for. Og jeg tror egentlig, at de fleste i andre kulturer har det på samme måde.

 17. Jaleel Hamid

  Jeg er ikke uenig med dine argumenter. Men dybt uenig med en hver som forsøger at vinde respekt til Lars Løkke. Eftersom Løkke ikke har vist os andre respekt. Det er faktisk noget man går meget op i i Asien.

  Lars Kolind, glemmer du ikke at fortælle hvad asiater ser på værre end de ser på det at være “provinsiel”?
  Uhæderlig opførsel – At være en person som forsøger at føre andre bag lyset, uanset årsag og selvom oplysningen i sig selv ikke er inkriminerende, så kan det ikke anses som hæderlig at man ikke står fem og ved – FRA START.

  Jeg syntes at både journalister samt indlægget her undlader at understrege mistilliden. Jeg tror simpelthen ikke på at Lars Kolind eller nogen anden dygtig leder, ville fortsat have en leder ansat under sig, som lige havde brugt to uger på røverforklaringer før han indrømmer, beklager og forsøger derefter at henlede til at han ikke handlede imod reglene.

  Jo Han Gjorde Da! og det foregik sådan her:
  - Investorene (folket) spurgte ham om noget og han valgte at give røverforklaringer i to uger.
  Tillid brudt!

  Som i kan læse på mit navn, så skulle jeg antagelig gerne have en ret dyb og personlig indsigt i asiatiske normer. Og igen er jeg ikke uenig, men der er bare så meget der ikke tages i betragtning her.

  Det er min fulde overbevisning at en bestyrelse i asien (med asiater), havde smidt lederen på gaden, hvis han behandlede dem, som Lars Løkke har behandlet os!
  - Ærlighed og tillid går hånd i hånd.

  At fokusere på om hvorvidt han bør bruge så mange penge på rejser er da underordnet i sagen her. Ligesom hvis min søn (som jeg ikke har), tog til en fest men løj om det (eller undlod at fortælle det – same same). Selve det faktum at han tog til en fest, som jeg mente han ikke bør er ikke så bekymrende, som det faktum at min søn førte mig bag lyset.

  En potentielt kommende statsleder har lige vist mig at han til en hver tid gerne vil lyve over for mig, hvis han tror han kan slippe afsted med det.

  Lars Kolind – Vil du gerne ansætte en leder under dig, som du vidste kunne finde på at “snakke udenom / lyve / føre dig bag lyset” som hr Løkke gjorde overfor befolkningen i par uger? Som i øvrigt ikke er første gang.

  Jeg håber og ser frem til at svar.
  Tak :-)

  //Jaleel

 18. Lars Kolind

  Tak til jaleel for en interessant kommentar. Min blogpost var en opfordring til at se sagen om rejseudgifterne i en større sammenhæng; altså ikke dømme Lars Løkke efter danske normer, men at sætte sig lidt ind i den måde som en international organisation fungerer på inden man tager stilling.
  Jeg er også overrasket over forløbet, herunder hvorfor sagen ikke blev håndteret med det samme. Det var meget uheldigt at den fik lov til at udvikle sig på den måde.
  Jeg dømmer ikke folk på baggrund af en enkelt uheldig hændelse; jeg ser på hvad de har gjort over en længere periode og hvad de ellers gør, og her er der heldigvis meget godt at sige om Lars Løkke!

 19. Jaleel Hamid

  Hej Lars,

  Tak for dit svar.
  Jeg syntes kun godt om at du opfordre til at se sagen i en større sammenhæng.

  Men jeg syntes alligevel at dit syn på sagen er snævre og dine sammenlignings-faktorer ift. asiatiske normer er mangelfulde. (Jeg mener ovenstående “kritik” med al respekt – såfremt nogen skulle være i tvivl).

  Jeg mener ikke at have skrevet noget om danske normer. Men i stedet om normer i Asian, som du selv omtaler. Jeg har blot valgt at nævne en faktor (som hæderlighed), der har langt større negativ betydning, end det at blive set på som “provinsiel”.

  Lars K. du beskriver følgende:
  “Jeg er også overrasket over forløbet, herunder hvorfor sagen ikke blev håndteret med det samme. Det var meget uheldigt at den fik lov til at udvikle sig på den måde.”

  og til det vil jeg sige:
  Det har intet med held at gøre. Det var et strategisk valgt, som Løkke, rådgivere og mm. har taget i fuld bevidsthed og med et håb om at slippe udenom det hele.
  - Er du uenig i ovenstående? Hvis ja, håber jeg du vil dele hvorfor.

  Det er netop denne handling, som viser den uhæderlige handling, som jeg syntes at du undgår at kommentere på i din respons til mig?

  Det sidste spørgsmål i min forrige kommentar, er jeg også ivrig for at høre dine tanker?

  “Vil du gerne ansætte en leder under dig, som du vidste kunne finde på at “snakke udenom / lyve / føre dig bag lyset” som Hr Løkke gjorde overfor befolkningen i par uger? Som i øvrigt ikke er første gang.”

 20. Lars Kolind

  Kære Jaleel,
  Rigtigt: du har ikke henvist til danske normer, men hensigten med blogposten (før du meldte dig i debatten) var at opfordre til ikke at dømme Løkke efter danske normer.
  Iøvrigt: Jeg synes ikke at jeg har pligt til at svare på om forløbet var et strategisk valg fra Løkkes side. Det ved jeg simpelt hen ikke og det har jeg ingen mening om.
  Og spørgsmålet om jeg ville ansætte en person osv. har jeg svaret så godt som jeg kan, på: Jeg vil ikke tage stilling alene på grundlag af det aktuelle forløb; jeg ville se personen i en større sammenhæng, og da jeg synes at Løkke har gjort meget godt på andre måder, ville det tælle i min vurdering!
  Bedste hilsener
  Lars

 21. Jaleel Hamid

  Lars K. – undskyld hvis mine spørgsmål har virket fjendtlige – det er absolut ikke min hensigt.
  - Du har ikke pligt til at svarer noget du ikke vil. Vi deler jo blot holdninger. Og jeg spurgte blot efter dine, eftersom du har skrevet indlægget ud fra dine holdninger.

  Jeg forsøger blot at opfordre til at man kigger kritisk på de punkter, som næsten ingen andre gør. Som jeg ved med sikkerhed, at man ville gøre i Asien.
  I den forbindelse må jeg indrømme at jeg måske blev en smule provokeret over din kommentar om at blive set som “provinsiel”.
  Det er en Bagatel, i forhold til det syn man har på en person, som viser mangel på hæderlighed og respekt.
  Hvilket Lars Løkke gjorde i par uger.

  Din sidste bemærkning om “Løkke’s gode bedrifter” har lige inspireret mig til selv at skrive en artikel om ham.

  Vi må nøjes med at være lidt uenige (men ikke helt) og jeg siger mange tak for denne gang.

 22. Kai Frostholm

  Kære Lars.
  Endnu en gang skuffer du mig. Mit liv har lært mig, at almindelige mennesker, der kommer til magt eller penge, bliver korrupte. Det skete for Adolf Hitler, det skete for George Bush. Og nu sker det for Lars Løkke Rasmussen. Og sandelig: Det forsvares af Lars Kolind, om hvem man kan sige det samme. Det passer ikke godt ind i moralen i det smørhul (Danmark) hvor du er født og du har hjemme.

 23. Lars Kolind

  @Kaj Frostholm. Gider du lige uddybe hvad dette betyder: ” Det forsvares af Lars Kolind, om hvem man kan sige det samme”. Jeg har aldrig tidligere oplevet at blive beskyldt for at være korrupt og vil derfor gerne høre hvad du bygger beskyldningen på.
  Om Lars Løkke: Prøv lige at læse blogposten igen. Hovedpointen “Man kan altså ikke dømme om hvilken adfærd der er rigtig for Lars Løkke, alene ud fra en dansk norm.” er ikke et forsvar for Lars Løkkes konkrete dispositioner, men en opfordring til at vurdere rejseudgifterne i en større sammenhæng.

 24. Kai Frostholm

  Hr. Lars Kolind. Først: Jeg har så stor respekt for dig, at jeg staver dit navn korrekt.

  Fra din blok fremhæver jeg: 16.10.2013: Er det rimeligt, at Lars Løkke flyver på første klasse som formand for en international organisation? NEJ mener et flertal af journalister, folketing og befolkning.
  Så enkel er sagen ikke. De frelste (hvem dømmer dem til at være det?) journalister og folketingsmedlemmer glemmer nemlig, at vores danske syn på lederes position og adfærd overhovedet ikke svarer til den måde, man ser på tingene i hovedparten af resten af verden, især ikke i Asien (betyder det så, at danskernes syn er forkert?), hvor miljøorganisationen GGGI kommer fra. Der er det en selvfølge, at de øverste ledere rejser på et højt niveau; ja faktisk bliver man opfattet som “provinsiel” (det var dog et grimt, simpelt og nedværdigende ord, selv om det er i citationstegn!) hvis man opfører sig som på dansk lavprismanér (nogle har behov for at udtrykke, at man ikke er til lavpris).
  Man kan altså ikke dømme om hvilken adfærd, der er rigtig for Lars Løkke, alene ud fra en dansk norm (nej – ikke dømme, men man kan godt have en mening om det!), og det er netop, hvad journalister og folketingsmedlemmer gør.
  Når jeg rejser til bestyrelsesmøde i World Scout Foundation i Japan, er det selvfølgelig på business eller first, og det er lige så dyrt som de rejser, Lars Løkke kritiseres for. Hvis jeg opførte mig på almindelig provinsiel dansk maner (der var tonen igen om “de almindelige “bønder” fra Danmark – dem, der lever i “provinsen” – set fra København), ville kollegerne fra Asien ryste på hovedet. Hvem er den dansker egentlig? Jeg må skuffe journalisterne med, at der ikke er grundlag for en ny sag, for jeg betaler selv udgifterne i forbindelse med bestyrelsesarbejdet (for du er nemlig ikke provinsiel, skønt du bor i provinsen. Du signalerer gerne – i hverdagen og her i bloggen, at du har råd til at rejse på First, når du selv betaler. Lars Løkke betaler ikke selv, selv om han risikerer at optræde provinsiel.).
  Stop hetsen mod Lars Løkke! Hvad siger du? (Og her sagde jeg så noget).

  17. oktober 2013:
  Tak for gode kommentarer. I et kort blogindlæg får man ikke nuancerne med; godt at de kommer i kommentarerne:
  * Enig i, at lederen af en grøn organisation har et særligt ansvar for bæredygtig adfærd i forbindelse med egne rejser og adfærd iøvrigt (det er jo det, der bliver påpeget).
  * Enig i, at sagen er meget vanskelig og farlig mediemæssigt (mildt sagt). Mit formål er ikke at forsvare Løkke, kun at minde om, at man skal se den i et bredere perspektiv (Det er her, jeg får min tanke, som ender med at kalde dig korrupt. Kloge folk har sagt: Magt korrumperer! Fra Den Danske Ordbog: Napoleon .. blev korrumperet af sin egen magt og rolle. [Belgien har] afsluttet kapitlet om en tid, hvor private firmaer finansierede – og korrumperede de politiske partier.)
  * Jeg kender ikke GGGI og har derfor ikke nogen holdning til organisationen. Går dog ud fra at den danske regering har analyseret organisationen grundigt inden man gav tilsagn om at bruge danske udviklingsmidler.
  Og når alt det er sagt så var og er mit hovedbudskab: Husk altid at se på konteksten for en handling inden du fordømmer den! (Det er netop det, jeg har gjort. Og i den danske sammenhæng har Lars Løkke selv slået på, at CCCI organisationen har han allerede påvirket en del i “dansk provinsiel retning”. Undervejs glemte han bare at opføre sig provinsiel. Det kan man vel ikke have noget imod, at nogen påtaler).

  Med hensyn til, om jeg synes, du er korrupt, så kan jeg ikke henvise til en handling, hvor dette dokumenteres. Du har bare ikke noget imod at gå i brechen for en person, som beskyldes for at være korrupt).

 25. Kai Frostholm

  Nogle gange er det bedre at lukke munden og se dum ud – end det er at åbne den og bevise, at man er det!

 26. Jepe

  Citat fra Lars Kolind: “jeg betaler selv udgifterne i forbindelse med bestyrelsesarbejdet.”

  Jamen så er de også ok med mig at vi stopper alt hetz…. Mod slige personager, som rejser på første klasse!

  Vi taler transport fra A til B …

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.