Jeg forlader Grundfos

Pressemeddelelse:

Lars Kolind forlader Grundfos 

Efter 13 år som medlem af bestyrelserne for Grundfos Holding A/S samt Poul Due Jensens Fond, heraf 11 år som formand/næstformand, forlader Lars Kolind Grundfos med virkning fra generalforsamlingen i april 2012.  Lars Kolind har sammen med Niels Due Jensen stået i spidsen for det generationsskifte i Grundfos der har fundet sted det seneste år, hvor bestyrelserne for såvel Poul Due Jensens Fond som Grundfos Holding A/S har fået nyt formandskab og nye medlemmer. 

”Det er lykkedes at gennemføre ændringerne med fuld opbakning fra en enig bestyrelse indtil nu, men det mandat som jeg hidtil har haft, har jeg ikke mere, og derfor vælger jeg at forlade bestyrelserne”, siger Lars Kolind.”Grundfos er godt rustet til fremtiden og jeg ønsker min efterfølger og alle på Grundfos fortsat god vind”.

Fondsbestyrelsen vil indstille direktør Jens Moberg til valg som ny formand for Grundfos Holding A/S på selskabets generalforsamling i april 2012.

5 kommentarer til “Jeg forlader Grundfos”

 1. » Lars Kolind ude: “Lost backing from the Grundfos board” - Bizzen - IT & Business

  [...] Pressemeddelelsen er så det vante nysprog ved sådanne hændelser om, at målene er nået, mandatet opfyldt. [...]

 2. Jan Sjøstrand

  Min egen definition på ledelse:

  Ledelse = kommunikation
  Ledelse handler om HVAD man kommunikerer til HVEM, HVORNÅR og HVORDAN man gør det, samt i HVILKEN kontekst.

 3. Jeanette Bjerrum Møller

  Hej;

  Jeg er en stor fan af “Kolind Kuren”, og har lige brugt nogle af teorierne til eksamen i Kommunikation.

  Jeg tror på den Samarbejdende organisation, hvor der intet hieraki er.Jeg tror også på principperne i Schein’s kulturmodel, hvor eksempelvis de grundlæggende antagelser kommer til udtryk i kommunikationen i virksomhedens nærmiljø. Der er meget af virksomhedens syn på verden ( herunder eksempelvis kunderne ) som bliver afspejlet i de grundlæggende antagelser.

  Jeg synes, at Kolind Kuren er en meget visionær og innovativ tænkning og en god guide-linje til optimal ledelse

 4. Jeanette Bjerrum Møller

  Hej;

  Jeg synes, at det er ærgeligt for Grundfos, at de mister en visionær bestyrelsesformand, men det er klart, at den nødvendige opbakning i bestyrelsen skal være der til formanden for at skabe synergi i bestyrelsen. Der er sikkert sket store forandringer i Grundfos i forbindelse med generationsskiftet, hvilket har krævet forandringskommunikation og forandringsagenter. Jeg ved ikke, hvordan strukturen er i organsiationen, men jeg håber på, at den er organisk. Og de er alt andet lige nu hjulpet godt på vej til det fortsatte innovative arbejde.

 5. Allan Levann

  Kære Lars Kolind,
  jeg var godt nok ved at få aftenkaffen galt i halsen, da Nyhederne i går bragte nyheden om, at du forlader formandsposten i Grundfos. Det er selvfølgelig ærgerligt, at du har taget den svære men nødvendige beslutning, udløst af, at der ikke længere var opbakning til dig i bestyrelsen. Men det var næsten mere trist at læse hvorledes den nye magtfordeling har ændret sig efter udgivelsen af Birgitte Erhardtsens glimerende bog “Arvtageren”. Var det fordi Lars Kolind udviste ægte corporate governance og bidrog med en ærlig og åben mening i bogen om familieejede eller familietilknyttede virksomheder? Jeg nægter at tro, at det har været hele sandheden om den ændrede magtfordeling, som også blev varslet af professor Steen Thomsen fra CBS. Men hvis det er en del af sandheden, så er vi med Lars Kolinds selvvalgte afgang, bombet flere år tilbage hvad angår åbenhed, værdibaseret ledelse, coperate governance, familieejede og familietilknyttede virksomheders generationsskifte. Men Lars Kolinds mod til sætte virksomheden højere end personen må værdsættes og skabe respekteres.
  I søndags sluttede anden sæson af “Borgen”. Jeg tror, jeg vil ringe til min gode ven Ingolf Gabold på TV-Drama og bede ham lave “Arvtageren” som tv-serie inden han går på pension. Den historie kan vi alle have godt af at lære fra.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.