Spiir – det skal du prøve!

Jeg er bestyrelsesformand for Spiir – den nye tjeneste der siden 6. juni har hjulpet danskerne med at få overblik over deres privatøkonomi. Lidt flovt at jeg har haft så travlt, at jeg først i dag tog min egen medicin og lagde mine netbank transaktioner over i Spiir (www.spiir.dk).

Det var både lettere end jeg troede og endnu bedre end ildsjælene fra Spiir havde fortalt! Først meldte jeg mig til Mine Spiir og oplyste hvilken Netbank jeg bruger. Derefter overførte jeg let mine netbank transaktioner til Spiir og… vupti! så kunne jeg se hvad jeg har brugt mine penge til de sidste 12 måneder. 85% af mine transaktioner forstod Spiir uden videre (dvs. hvilken form for udgift det er), mens jeg selv måtte hjælpe til med de 15%. Det var fair nok: Jeg forlanger ikke at Spiir forstår en caféregning fra Sydafrika.

Nu ved jeg noget som jeg ikke vidste før, selvom jeg altid kigger mine netbank transaktioner omhyggeligt igennem: Jeg opdagede at jeg bruger noget mere på transport (fly, tog, taxi) end jeg troede; faktisk meget mere. Jeg brugte mindre på dagligvarer, sko og tøj; jeg bliver flået i skat (det vidste jeg godt!) og jeg bruger uhyggeligt mange penge på Internet og telefoni. Mon ikke jeg skulle se om jeg kunne få et billigere abonnement?

Jeg kunne godt klare mig uden Spiir, men hvor er det smart og hvorfor tilbyder min bank endnu ikke automatisk overførsel af netbank data til Spiir (hvis jeg beder om det)? Nu skal jeg i gang med at få transaktionerne fra mine andre kreditkort over i Spiir, og så ved jeg simpelt hen hvad jeg bruger mine penge til (og hvorfra indtægterne kommer). Det er lækkert, og så er det gratis.

Selvom jeg godt ved at jeg ikke er objektiv vil jeg alligevel opfordre dig til at gøre forsøget. Når du først har opdaget hvad det vil sige at ha overblik over sin økonomi tror jeg du vil invitere dine venner til at gøre det samme. Spiir er nemlig ikke en traditionel virksomhed. Spiir er en bevægelse der vil hjælpe danskerne med at få et bedre liv gennem bedre styr på økonomien.

Skriv en kommentar og del dine Spiir erfaringer med andre!

5 kommentarer til “Spiir – det skal du prøve!”

 1. Jan Sjøstrand

  GENIALT!

 2. Peder Bennedsen

  Enhver virksomhed ved at skal man have styr på økonomien, må man lave både budget og regnskab.
  På privatområdet har det aldrig været populært at lave regnskab. Til nød et budget, hvis banken kræver det, men aldrig regnskab.
  Hvorfor skal vi opleve så mange privatøkonomiske katastrofer og se så mange afsnit af Luksusfælden før nogen omsider gør noget ved det?
  Er det fordi bankerne i virkeligheden tjener flest penge på de private, der ikke har styr på økonomien og derfor betaler flere gebyrer og renter?
  Stor ros til Spiir-teamet for en fantastisk idé og en fremragende implementering!
  Nu er det så op til bankerne at integrere uden bøvl. Det kan ikke gå hurtigt nok!

 3. Lars Kolind

  Jeg tror ikke bankerne spekulerer i at det går kunderne dårligt; det koster bunker af penge i administration og i mange tilfælde tab.
  Men bankerne tænker som banker; dvs. at låne penge ud, lave transaktioner og tjene penge på den måde. Mit håb er at banker må begynde at tænke anderledes og derigennem opdage hvor stor en nytte de faktisk kan gøre! Og hvor mange penge de kan tjene hvis de gør stor nytte!

 4. Jette Jakobsen

  Det glæder jeg mig til at få tid til at prøve, og vise mine voksne børn. Jeg havde hørt om det i pressen, det er en god ting, som må skabe overblik og forståelse

 5. Stephan Engberg

  Hej Lars.

  Jeg tog et kig på Spiir.

  Emnet er relevant nok, de fleste hustande har et stort behov for at få forbedret økonomistyringen.

  Men dels hører funktionaliteten grundet sensitiviteten hjemme klientside langt væk fra en serverdatabase – endda i cloud – og dels er det en uskik at lave økonomi- og likviditetsstyring fra balancesiden.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.