Det vildeste jeg har set..

Ved TEDx Copenhagen sidste år hørte jeg Stig Severinsen tale om hvordan det er at holde vejret 20 minutter (tyve!) under vandet. Stig er 4-dobbelt verdensmester i den disciplin og jeg fik åbnet øjnene for hvor vigtigt det er at trække vejret (!) rigtigt. Plus en masse om at fokusere, koncentrere sig osv. Det glemmer jeg ikke!

Og nu arangerer Stig (se foto ovenfor) en “breatheology master class” med udgangspunkt i det, han kan:

“The Breatheology Master Class is a self-development process, which is taught in 3 steps over a period of 3 months. There are no prerequisites for diving, breathing, yoga, swimming, meditation or sports required”.

Det handler om personlig udvikling, og jeg er ikke i tvivl om at det vil flytte noget. Se mere på: http://breatheology.com/shop/vip-cruise-2011
Det er vist det vildste jeg endnu har set…

8 kommentarer til “Det vildeste jeg har set..”

 1. Per Feldvoss Olsen

  “What we do for ourselves dies with us. What we do for others and the world remains and is immortal.”

  Hvor havner de der går på dette fine kursus mon.

  Lars er du mon lidt for nem?
  Vh Per

 2. Jan Sjøstrand

  Nu holder Stig jo vejret i 20 minutter ved hjælp af indtag af ren ilt inden opgaven.
  Alligevel er det fantastisk, jeg synes blot det skal med i betragtning. Jeg har mere respekt for de der sætter rekorder uden ren ilt. For mig er det doping og unaturligt. Jeg synes vi bør teste os selv i reneste form uden “tilsætningsstoffer”.

 3. Per Feldvoss Olsen

  Som gammel svømmer – 150 m uden luft ca. i 25 m bane – kan jeg godt sætte mig ind i fristelsen. Men man skal være en god horoskop læser for at komme fra dette individuelle mål over diverse new-age vrøvl og så til at dette skulle kunne bruges konstruktivt i en anden sammenhæng – der er sgu for lagt fra A til Z?

  Lars – som ellers er så fandens sympatisk – skal passe på hvad han stiller sig op som fortaler for, det er nok mere end én af os der har erkendt…. ??

  O:-(
  “Spildte Guds ord på …… ? ”
  :;-)

 4. Jan Sjøstrand

  Nu er Stig jo fridykker, og kan bl.a. gennem sin vejrttræningsteknik vel dykke ca. 100 m ned med finne, og ca. 60 m uden.
  Det er selvsagt, at det kræver nærmest overmenneskelig selvkontrol og fokusering for, at være i stand til at dykke så dybt på ét enkelt åndedrag.
  Så selv om det kan være vanskeligt at se hvad de 20 minutter med “iltdoping” kan bruges til, er der andre elementer bag bedriften. Aspekter som fokusering, målrettethed, koncentration og ekstrem selvkontrol – elementer der alle kan bruges af erhvervsfolk.

 5. Per Feldvoss Olsen

  Nemlig hovedet på sømmet! Der er tale om et “overmenneskelig” formål – ikke noget jeg forbinder med den gode Lars, som måske er for god til at se hvad overmenneske tanken kan fører os ud i.

  Prøv at læse denne lille artikel og se om vi kan forbinde prikkerne:
  http://politiken.dk/kultur/boger/faglitteratur_boger/ECE1160115/idhistoriker-terror-er-blot-politik-med-andre-midler/ ?
  Vh Per

 6. Ken Ley

  Hej Lars
  Jeps, det er vigtigt at trække vejret… og godt, du får ordet ‘rigtigt’ med ind.

  Jeg har ikke statistikken her, men rigtigt mange mennesker trækker IKKE vejret rigtigt.

  Vi skal ikke allesammen kunne holde vejret i 20 min :-) Det kan vi lade Stig om. Men de vejrtrækningsøvelser, han laver, kan faktisk sagtens udføres af os andre med stor gevinst til følge.

  Jeg er ikke selv ekspert, men har med hjælp fra andre eksperter fundet ud af, at:
  1) Jeg arbejder bedre fordi mit blod – og dermed hjerne – iltes bedre, når jeg trækker vejret rigtigt.
  2) Jeg slapper mere af i skuldre og nakke, når jeg trækker vejret rigtigt. Det har konkret udmøntet sig i færre kiropraktor-regninger.
  3) Jeg falder bedre i søvn om aftenen og sover dermed bedre hele natten.

  Cirklen sluttes, da det hele samlet set giver mig langt mere overskud til at performe bedre OG være mere for andre – ikke mindst for min familie.

  God vejrtrækning = Overskud

  Nogle nyheder siver ikke så hurtigt som andre. Buddhister har vidst dette i 5000 år :-)

  Tak for en god og alsidig blog med masser af godt tankegods.

 7. Kenneth Ley Milling» Blogarkiv » Træk vejret… rigtigt!

  [...] faldt lidt i staver over et lidt anderledes indlæg på Lars Kolinds blog – kolindkuren.dk. Det handler kort fortalt om en øjenåbner, den kendte erhvervsleder har fået af Stig Åvall [...]

 8. Herve Leger UK

  Your Blog is very good, I like it! Thank you for your sharing!

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.