Sproget er ikke gratis

Denne bog har jeg svært ved at blive klog på.

Den bygger på artikler af forfatteren Thorkild Olsen genlæst og kommenteret af Frederikke Larsen. Begrebsapparatet og ræsonnementerne er Thorkild Olsens, men det er uklart for mig, hvor meget bogens forfatter, Frederikke Larsen, har tilføjet. Bogen beskriver betydningen af kontekst med gode eksempler og argumenterer for at misforståelser ofte opstår når læseren ikke forstår konteksten. God pointe. Vi hører også om den såkaldte CMM model (Coordinated Management of Meaning) hvor en handling sættes i forhold til forskellige niveauer af kontekst. Spændende når det relateres til et procesforløb. Så kommer turen til værdier hvor bogen præsenterer seks såkaldte snubletråde, dvs. ting der kan gå galt når man arbejder med værdier. For mig lidt svært at relatere til den praksis jeg er del af. Nu til coaching, personlig  og professionel udvikling og systemisk metode. Jeg tror jeg skal læse bogen igen for at forstå den del godt nok til at jeg kan relatere den til min hverdag.

Lyder jeg lidt forvirret? Ikke uden grund. Jeg synes ikke det er nogen nem bog. Spændende og klog, men nok lige langhåret nok for mig som praktiker!

Håber du vil tage dig tid til at læse den. Bidrag gerne med en kommentar. Er udkommet på Dansk Psykologforenings Forlag. Set til 268 kr.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.