How the Mighty Fall

Jim Collins er en af de mest læste management forfattere i disse år. Og med god grund. Nu er hans bog om hvordan store virksomheder fejler, kommet på dansk på L&R Business. Det er en bog man godt kan få forstand af, men som de fleste amerikanske management bøger, er der mange ord og langt mellem de vigtige pointer.

Collins deler en virksomheds storhed og fald (livscyklus) op i fem faser

  1. Hybris affødt af succes
  2. Udisciplineret jagt efter mere,
  3. Benægtelse af risici og farer
  4. Fortvivlet søgen efter frelse
  5. Overgivelse til ubetydelighed og død

Det er en god opdeling og den svarer godt til mine egne observationer, som du kan finde i Kolind Kuren. Der er mange gode (amerikanske) eksempler i bogen – ros for det. Havde den været skrevet i Danmark kunne det have været bankerne (næsten alle), landbruget, LEGO for 10-15 år siden, TDC i samme periode, ejendomsbranchen, VKO-regeringen og socialdemokratiske regeringer før dem, automobilindustrien, luftfartselskaberne og mange andre. I succesen ligger kimen til fiasko.

Jeg synes at bogens svaghed er at den ikke giver nogen overbevisende anvisning på hvad man så skal gøre. Men det gør ikke noget – læs Kolind Kuren bagefter!

Anbefales. L&R Business, er udkommet. Set til 254 kr.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.