Glem din IQ – tænk over din NQ

Det er ikke så tit at en dansker bidrager med et nyt begreb. Men Jacob Bøtter præsenterer et sådant i sin nye bog: NQ. Netværkskvotient kalder han det. Evnen til at skabe og fastholde relationer og udnytte disse til at skabe værdi.

Det er en markant bog. Beskeden i udstyr, men rig i indhold: 55 konkrete eksempler på hvordan sociale medier kan anvendes til at involvere kunder, brugere, leverandører, medarbejdere og offentlighed i det, organisationen gør. Skrevet lige ud af landevejen og ret så provokerende. Hvis du efter at have læst bogen har færre end ti ideer til hvad du kunne gøre personligt og i dit job, så tror jeg at du skal overveje om du mangler fantasi. For der er rigtig meget at hente.

Jacob Bøtter er 24 år og allerede en af landets førende pionerer inden for sociale medier. Ingen har større erfaring end Jacob som indtil nu har rådgivet over 100 virksomheder og to statsminsitre med at opbygge social kapital med sociale medier.

Mere på www.nq.dk. Bogen er set til 179 kr og kan købes i Arnold Busck kædens 34 butikker og hos en række andre boghandlere. Se www.bogpriser.dk.

3 kommentarer til “Glem din IQ – tænk over din NQ”

 1. john nielsen

  Har ikke læst bogen men vil givet gøre det ved lejlighed. Jeg mener dog at man skal passe på ikke at kamme over. Har du relationer fordi du ønsker at bruge dem til forretningen eller har du relationer fordi disse mennesker betyder noget for dig. Der er en tendens til at man har relationer fordi de kan bruges. Sådanne relationer bliver sjældent venskaber og hvis de gør hvor hårdt vil du så bruge dem i forretningen. Problemet er hvis dine relationer ser dig på samme måde så er du “død” den dag det går galt og det er en kold dukkert. Så tænk på andre så er der en chance for de tænker på dig. lidt bagvendt men det virker ligeså godt. Hvis det er livet vi snakker om og ikke forretningen og bankmanden.

 2. Niels Chr. Alstrup

  Lars, du glemte lige at nævne, at du er bestyrelsesformand i Jacobs firma Wemind.

  Din blogomtale af bogen er jo netop et fremragende eksempel på “NQ” – hvordan man udnytter sit netværk til at skabe værdi ;)

 3. twitter.Com

  starting out, he attempted covering his shoes in fish scales.
  Louboutin left for New York and met with his loyal 200 customers.
  Holding a $100 bill focus and saying, “the energy moves through me knowing I am an abundant being,” for example is
  very liberating while making love.

  Here is my webpage – Christian Hudson (twitter.Com)

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.