Skriv gode taler

Jeg hører og holder mange taler. Flere end de fleste. Selv prøver jeg at gøre det lidt bedre hver gang og nu har jeg fået en bog som vil hjælpe mig til netop det!

Kristian Madsens bog: “Skriv bedre taler”, som netop er kommet på Gyldendal Business, kan jeg lide fordi den har masser af gode eksempler som jeg bliver inspireret af. Den har også kloge ord om talens opbygning og virkemidlerne, men det der flytter mig, er eksemplerne. Og de er danske så jeg umiddelbart kan forstå dem og den sammenhæng de indgår i. Køb bogen og lav en lille forbedring hver gang du skal sige noget i en forsamling. Så bliver du værd at høre på.

4 kommentarer til “Skriv gode taler”

 1. Helle Munch Oldefar

  Sjovt som du er blevet anmelder :)
  I USA kan man ikke nå højere end at blive anbefalet af Oprah, og her er det dig :)
  Min erfaring er, at taler skal være korte, humoristiske og personlige :)

 2. Birgitte Saltorp

  Jeg lever af at tale og undervise, og erfaringen siger mig, at
  1) man skal kunne sit stof
  2) man skal have struktur på tingene
  3) man skal være oprigtig i formidlingen
  4) der må gerne være humor, men også den skal være oprigtig og ikke planlagt til at få folk til at grine hvert 1½ minut.

  Længden afhænger selvfølgelig af sammenhængen: hvis man er blevet bedt om at tale i to timer, duer det ikke med fem minutter. Og det omvendte er helt sikkert også rigtigt!

 3. Mette Weber

  @Birgitte enig – og vil tilføje en god indledning, må gerne være lidt overraskende og en god afslutning. Det er i virkeligheden stort set kun indledning og afslutningen de fleste husker

 4. Helle Munch Oldefar

  En tale på en time er ikke en tale, men et foredrag :)
  så i undervisningsammenhænge er der helt andre regler.
  Jeg mindes endnu de sovjetiske lederes ‘taler’ – jeg fik selv en af Gorbatjovs i Sovjet i 1987 i bogform!
  Men en tale – lang eller kort – skal helst følge den berømte ‘fiskeform’ ;)
  Og som underviser og taler så ved vi jo, at man ikke kan tvinge folk til at grine hvert 1½ minut – uden at mislykkes. Det er jo heller ikke det, der ligger i ‘humoristisk’ :)

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.