Godt nyt fra Afghanistan

Så er der igen spejdere i Afghanistan. 1200 drenge og 1200 piger i ca 60 grupper. Se mere om etableringen her: http://www.cjtf101.com/en/regional-command-east-news-mainmenu-401/3454-nangarhar-cub-scouts-get-new-sponsors.html

Erfaringen fra brændpunkter som Libanon, Palæstina, Sydafrika, Nordirland og Balkan viser at spejderarbejde er en effektiv vej til at bringe forskellige befolkningsgrupper sammen på. Snak virker sjældent, men når man skal løse opgaver sammen og fx. opbygge en fælles lejr så opdager man at vi har mere til fælles end det der skiller os. Og når unge mennesker kan finde ud af at arbejde sammen spreder det sig til deres familier.

Jeg tør godt sige at de folk der har fået dette til at ske, nok har gjort mere for freden og udviklingen end mange andre..

Hvad siger du?

3 kommentarer til “Godt nyt fra Afghanistan”

 1. Jørgen Lang Jørgensen

  Jeg synes, at det er yderst positivt, at repræsentanter for spejderbevægelsen også i Afghanistan forsøger at fremme børns interesse for spejderlivet.
  Selvom det påstås, at spejderlivet også omfatter pigerne savner jeg en reel dokumentation for det.
  Det er kun drengene der afbilledet og det er dem man primært omtaler og pigerne bliver kun meget sporadisk omtalt på hjemmesiden, som Lars Kolind henviser til.

  Om det så bidrager til fred i Afghanistan er et andet spørgsmål, men det bidrager dog ikke til det modsatte.
  Et er sikkert freden kan ikke vindes udelukkende med militære midler – en anden kendsgerning er, at der aldrig, i nyere tid, har hersket fred i Afghanistan.

  Afghanistan er et eksempel på en svag stat, hvor centralmagten ikke er i stand til at udstrække sin myndighed til hele landets territorium.
  Ser man tilbage på historien har myndighedsudøvelsen i vid udstrækning været baseret på stammetilhørsforhold, der igen hænger sammen med mange etniske grupper, i alt 9 større grupper, som indbyrdes bekriger hinanden.
  Samtidig hersker der en udbredt korruption i landet – og som indbyggerne finder helt naturligt.

  Derfor tror jeg ikke på et demokratisk styre i Afghanistan.
  I det øjeblik amerikanerne forlader Afghanistan bryder det amerikansk støttede Karzai-styre sammen og efterfølgende vil der sikkert bryde stammekrige ud som nok vil ende med , at Taliban-bevægelsen igen kommer til magten.

 2. Jan Sjøstrand

  Helt enig med dig Jørgen – de kulturelle forhold og symbioserne her i, er uhyre komplekse i Afghanistan.
  Lad afghanerne være, og lad dem leve i deres egne symbioser. Skal der skabes demokrati skal de selv gøre det som en naturlig udvikling af deres egen kultur, og det tager nemt “100 år og 1 dag”.

 3. Lars Kolind

  Hvis man kan dømme efter Palæstina, Balkan, Libanon, Nordirland, Rwanda-Burundi, Sudan og andre brændpunkter, kanspejderarbejde have en markant positiv effekt for fred.
  Grunden er at spejdere på tværs af religion, race og oprindelse har et stærkt fællesskab og at spejderarbejde er praktisk (learning by doing). Derfor tror jeg at virkningen i Afghanistan også bliver væsentlig.
  De unge der bliver spejdere, har gode chancer for at blive fremtidens ledere, og her bliver det ekstra vigtigt at de har lært og øvet demokrati og samarbejde.
  Ingen ved naturligvis hvordan konflikten i Afghanistan ender, men dette her i i hvert fald et (lille) skridt i den rigtige retning.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.