Guru – den bog skal du læse

En af mine yndlingsbøger er “The Vest Pocket CEO” – direktøren i jakkelommen. Den fortæller i kort form hvad hovedpointen er i forskellige ledelsestænkeres arbejde. Jeg har haft bogen i 20 år og kigget i den mange gange.

Nu har Henrik Ørholst skrevet en bog på dansk i samme retning: GURU hedder den. Og den handler om de 20 største ledelseseksperter; hvem de er og hvad hovedpointerne i deres teorier og systemer er. Geert Hofstede på bare 13 sider. YES! Michael Porter på 20 sider. YES! Og så videre.

Du bliver selvfølgelig ikke ekspert i teorierne på 13 eller 20 sider, men du kan fange ideerne. Og de ting der klinger hos dig, kan du bore dybere ned i vmed den litteraturliste der findes efter hvert kapitel.

Seks kokkehuer!

En kommentar til “Guru – den bog skal du læse”

  1. Frank Calberg

    Tak for tip vedr. bogen. Jeg er enig. Den er velskrevet.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.