10 websteder jeg er vild med

Her er ti af mine favoritter. Steder hvor jeg får viden, information og inspiration:

 • www.ted.com Min absolutte favorit. TED er en samling videoer à 18 minutters længde med verdens bedste talere. Emnerne spænder vidt over kunst, videnskab, ledelse, samfund og meget mere. Hver uge kommer nye til fra TEDx arrangementer verden over. Sidste år havde vi TEDxCopenhagen og den næste kommer 30. november. Meld dig her: www.tedxcopenhagen.dk.
 • www.twittertinget.dk samler tweets fra alle de folketingsmedlemmer der er aktive på twitter. Siden er interessant fordi den giver et øjebliksbillede af hvad der optager vore folketingsmedlemmer og har man fulgt siden over nogle uger står det mere klart hvem der er seriøs og hvem der er populist.
 • www.socialcapitaljournal.com er et fint sted at følge med i hvad der sker inden for feltet social kapital. Siden er en blog med korte indlæg og henvisninger til andre steder hvor der står interessante ting.
 • www.twitter.com er det sted hvor man kan følge med i korte opdateringer fra de mennesker man gerne vil lytte til. Jeg følger ca 25 personer inden for politik (bl.a. Barack Obama), ledelse (bl.a. Rosabeth Moss Canter), sociale medier (bl.a. Jacob Bøtter), samfundsforhold og familie. De virker som mit filter som betyder at jeg finder masser af ting jeg er interesseret i uden at blive oversvømmet med irrelevant information. Jeg skriver også selv opdateringer på http://twitter.com/#!/kolind
 • http://translate.google.com/# er den side jeg bruger når jeg skal oversætte mellem sprog. Jeg får en del mails på fx. spansk og selvom jeg taler sproget er der tit ord jeg ikke er helt sikker på. Her er google translate den bedste hjælp jeg kender! Kvaliteten er god og der er rigtig mange sprog.
 • www.flickr.com er min foretrukne billedside. Jeg bruger siden når jeg mangler en illustration af et eller andet (husk copyright!!) og når jeg blot vil finde ud af hvordan et eller andet ser ud. Der er millioner af spændende billeder! Du kan finde de 57 fotos jeg har uploaded her: http://earthobservatory.nasa.gov/ er en løbende opdateret samling af interessante satellitbilleder af jorden set fra oven. Jeg kan falde helt i svime over interessante ting som jeg ikke anede. Og så er mange af billederne noget af det flotteste jeg har set.
 • http://globalis.gvu.unu.edu/ er stedet hvor du kan se alle former for data i kortform. Altså fx. væksten i bruttonationalprodukt 1990 – 2001 i Europa eller hvor mange der er døde i hvert af de afrikanske lande i 2003.
 • www.economist.com er The Economist’s elektroniske side. Verdens bedste tidsskrift efter min mening og websiden er rig på spændende indhold om politik, økonomi, business, teknologi og meget andet. Abonnenter har adgang til samtlige artikler fra de seneste ti år eller mere – en guldgrube hvis man skal researche et eller andet.
 • Google earth slår alt. Efter min mening noget af det fedeste ved Internettet overhovedet. Jeg bruger siden når jeg skal rejse og når jeg skal finde steder og ikke mindst finde ud af hvordan der er på bestemte steder.

Og så har jeg ikke engang nævnt www.youtube.com, www.bbc.co.uk, www.dmi.dk, www.dr.dk, www.kristeligt-dagblad.dk og naturligvis www.kolindkuren.dk !

Fortæl os hvad dine yndlingssider er. Skriv en kommentar.

6 kommentarer til “10 websteder jeg er vild med”

 1. Lars Kolind

  I blogposten ovenfor er der faldet et link ud til de 57 billeder jeg har uploaded på flickr. Det kommer her: Frank Calberg

  Interessante links. Tak. Jeg er enig med dig i, at Twitter skaber høj værdi. Undersøgelse af Jane Hart viser, at Twitter er førende teknologi, når det handler om læring http://c4lpt.co.uk/recommended/top100-2010.html

  Jeg synes også godt om bl.a. Google reader – ikke mindst fordi teknologien giver mulighed for på en enkel måde at følge forskellige blogs.

  Jeg er, som du. imponeret over udviklingen af Google Translate og bliver glad ved at tænke over de muligheder, der åbner sig gennem bl.a. denne teknologi. Det er som om verden bliver mindre. Hvad mener I?

  Vedr. statistik, prøv også Gapminder af Hans Rosling.

 2. Frank Calberg

  Hvis I har filer / dokumenter / præsentationer mv., I gerne vil dele åbent med andre, kan jeg anbefale bl.a. slideshare og Scribd.

 3. Isabella Lo

  @Frank – Hans Rosling er super :-)

  @Lars – Dejlig initiativ og gode link. Tak.

 4. What I did today : brianskovgaard.com

  [...] 10 websteder jeg er vild med. Published: October 10, 2010 Filed Under: Lifestream Leave a Comment Name: [...]

 5. Ulrich Solberg

  Der er ikke på samme måde et stort datamateriale at hente – tilsvarende de andre sider I nævner – men jeg synes faktisk alligevel det er interessant at få en ugentlig påmindelse om, hvad det er for en verden vi skal begå os i. Dette kan man få på: http://www.ledelsemandag.dk

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.