Genopretningspakken

Det ville være let at slutte sig til koret af kritikere der sabler dagens genopretningsaftale mellem Regeringen og Dansk Folkeparti ned. Men ærlig talt: Det er ikke så ringe en aftale endda. Prøv at læse den her: http://fm.dk/Nyheder/Pressemeddelelser/2010/05/20100525%20Aftale%20om%20genopretning%20af%20dansk%20oekonomi.aspx

Det er glædeligt at dagpengeperioden nu reduceres fra 48 til 24 måneder og der er mange andre fornuftige tiltag. Der er dog også latterlig symbolpolitik som fx brugerbetaling på tolkningsområdet og gebyrer for ansøgninger om familiesammenføring, men det er prisen for at vi har et folketing der kun kan tænke i to blokke – lige så meget S/SF’s ansvar som VKO’s.

Interessant at se afstemningen til højre (Hviken plan er bedst for Danmark?) i det lys. Over halvdelen af de der svarer, foretrækker Liberal Alliances fire punkts plan. Naturligvis ikke repræsentativt for befolkningen, men alligevel! Jeg glæder mig fortsat til at Liberal Alliance får afgørende indflydelse på dansk politik!

Hvad siger du?

8 kommentarer til “Genopretningspakken”

 1. Claus Christensen

  Man burde være flov over at støtte liberal alliance, der ganske rigtigt har haft stor indflydelse på regeringens uansvarlige og kortsigtede politik, som har skabt det økonomiske uføre, landet er bragt i.

 2. Jakob Nybo

  Jeg er ikke imporneret over “Aftale om genopretning af dansk økonomi”.
  1) Centrale udfordringer som efterlønnen blev ikke rørt..
  2) Nedskæringer på Universitet er en dårlig ide i et videnssamfund.

  Ja, folketinget trænger til løft fra den kategoriske opdelingen i Rød og Blå stue. Meget tyder dog på at Blå stue har legetøjet (den udøvende magt) for længe…

  Jeg ser også frem til at Liberal Alliance afgørende indflydelse på dansk politik!

 3. Lars Kolind

  Interessant hvor forskelligt man kan opfatte tingene. Min opfattelse i modsætning til Claus Christensen er, at Liberal Alliance har forsøgt at påvirke tingene i en retning der er langsigtet holdbar: Det skal bedre kunne betale sig at arbejde; mindre regulering og millimeterbureaukrati; større frihed og ansvarlighed for den enkelte osv.

 4. Claus Christensen

  Der er ikke noget, der tyder på, at nedsættelsen af marginalskatten har fået flere til at tage et arbejde. Der er heller ikke noget, der tyder på, at ret mange arbejder mere, så det mistede skatteprovenu ved skattenedsætelsen i målelig grad kan komme ind i statskassen igen. Det er virkeligheden. De dynamiske effekter af skattenedsættelsen var desværre endnu et liberalt blålys.

  Regeringen syltning af fremadrettede investeringer i universiteterne er desværre udeblevet – og nu lader det gudhjælpemig til, at man vil skære ned.

  LA og regeringen støtter ensidigt de rige ældre, der ved muffen og lægger op til et mere splittet samfund, hvor kræfter bruges på at sørge for sig selv i stedet for at investere i mere intelligente fælles løsninger. Hvis vi havde store virksomheder, der tænker og investerer langsigtet, kunne vi måske leve med en lille offentlig sektor, men vi er nødt til at lade det offentlige spille en offensiv rolle.

  Samtidig rammer man andre fremadrettede institutioner som højskolerne og undlader at gøre noget ved de stadigt mere bureaukratiske kommuner.

  Dagpengereformen vil blot skubbe de svage længere væk fra arbejdsmarkedet, skabe flere tabere og ødelægge flexicurity-modellen.

  Så nej LA har ikke skabt mindre bureaukrati, mere frihed eller ansvarlighed for den enkelte. Og det har sådan set altid kunne betale sig at arbejde. Så jeg forstår ikke, at LA ikke støtter mere kompetente og progressive kræfter end denne … regering.

 5. Jørgen Lang Jørgensen

  Lars Kolinds begejsting for VKO`s genopretningsplan deles ikke af hans partikammerat Anders Samuelsen.

  “Dybt uambitiøs” var Anders Samuelsens umiddelbare reaktion.

  Envidere mener han at:”Lars Løkke og Lene Espersen vil lade skatten stige i stedet for at gennemføre de nødvendige reformer og besparelser.
  Det er en enormt kortsigtet plan, som ikke løser de egentlige problemer i dansk økonomi. Jeg er meget skuffet” siger Anders Samuelsen.

  Iøvrigt mener jeg, at forkortelsen af dagpengeperioden kan få den konsekvens, at den meget berømte og anderkendte flexicurity model, som Danmark er kendt for og som det danske arbjdsmarked har haft stor fordel af, undergraves.
  Der er ingen tvivl om at fagbevægelsen ved næste overenskomstforhandling vil kræve større sikkerhed i ansættelsen med meget længere opsigelsesvarsler til følge.

  Det vil sige, at vi nærmer os de tilstande som er gældende på bla. det tyske, franske, belgiske og hollandske arbejdsmarked, som har et væsentligt stivere og mere ufleksibelt system,
  hvor det er meget vanskeligere at fyre medarbejdere og som derfor også betyder, at virksomhederne ikke tør ansætte medarbejdere i krisetider.

 6. Peter Hansen

  Planen modvirker jo de langsigtede reformer vi skal have på banen. Nedskæringer på universiteterne, nedskæring i uddannelsesindsatsen for dagpengemodtagere, gebyr for mennesker der vil til landet og arbejde, besparelser til efterskoler. De er gået benhårdt efter “børneproduktionen”, efter uddannelserne og den nødvendige udenlandske arbejdskraft.

  Det er meget godt at man vil spare sig ud at budgetunderskuddet i frygt for markederne, men som erfaringen fra Spanien viser, så kan besparelsernes indvirkning på økonomien vise sig at få endnu større negativ reaktion fra markedet. Og helt ærligt, hvad skal vi frygte mest, 2-3% større offentlig gæld om fire år eller en befolkning hvor det nødvendige kompetenceløft er blevet udsat i besparelsernes navn?

 7. Lars Kolind

  Jeg tror ikke at man skal læse mit indlæg som “begejstring for genopretningsplanen”! Men jeg fremhæver ting jeg synes er positive, og det er også vigtigt midt i al kritikken. Og så er jeg til gengæld helt sikker på at SSF planen er ubrugelig! (min opfattelse). Jeg er glad for at fornemme at der blandt jer der læser KolindKuren er så forskellige synspunkter; bl.a. at ret mange af jer synes at SSF planen er den bedste. Hvis nogen af jer vil argumentere lidt nærmere for hvorfor I mener det vil jeg være meget interesseret i at læse jeres kommentarer!

 8. Claus Christensen

  SSF-udspillet er i virkeligheden god konservativ politik. De bevarer og udbygger og udnytter værdifulde ressourcer som arbejdsstyrken, grønne virksomheder og offentlige bygninger på en fornuftig, bæredygtig måde. I det hele taget anvender de pengene med langt mere omtanke end de borlige/liberale, som lader stå til og tænker alt for kortsigtet.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.