Perfekt Partnerskab

Jeg bad Helle Egdal, cand. merc. og chefkonsulent i PeopleTools (www.peopletools.dk) om at anmelde Gitte Mandrups nye bog:

 

Hvad holder linjelederen vågen om natten? Med spørgsmål af denne type udfordrer Gitte Mandrup HR professionelle til at handle mere forretningsorienteret og bidrage til organisatoriske præstationer og ambitiøse resultater.

HR Business Partner (HRBP) modellen behandles systematisk, som svar på ”hvordan” det sker i praksis. Som læser bliver jeg undervejs forledt til at tro, at HRBP er eneste model for forretningsorienteret HR. Men så befrier forfatteren klædeligt læseren: Lad sund fornuft og pragmatisme være ledetråde for den enkelte virksomhed. Selv læst med kritiske øjne er det min overbevisning, at enhver HR funktion vil finde bogens perspektiver udfordrende for egen praksis. Det forudsætter mod til den åbne debat og at tage konsekvenserne af svarene – eksempelvis: 

  • Har forretningen den HR-funktion, de fortjener?
  • Rummer HRs portefølje egenudviklede ”lækre” aktiviteter, som ikke tager direkte afsæt i efterspørgsel fra linien?
  • Har HR overskud til at ”holde fingeren på pulsen” i forhold til forretningen ve og vel og kan handle adræt derefter?
  • Kender HR de forretningsmæssige nøgletal, som ”menneskesiden” kan yde indflydelse på?

Et velskrevet bidrag til debatten om at ændre HRs fokus fra ”indefra og ud” til ”udefra og ind” i virksomhederne – fyldt med gode cases og praktiske anvisninger til at overvinde barrierer hos topcheferne, linieledererne og HR-professionelle for at opnå det perfekte partnerskab!

Personligt vil jeg se frem en fortsættelse, hvor samspil med øvrige supportfunktioner (IT, økonomi og kommunikation) forenes til gavn for forretningens bedste.

Gitte Mandrup i bogen Perfekt Partnerskab -Forretningsorienteret HR i praksis.

Gyldendal Business – er udkommet.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.