Coach dig selv

coach-dig-selv

Jeg er ikke nogen varm tilhænger af coaching bølgen; kan mennesker da ikke bare være sig selv og gøre et ordentligt stykke arbejde uden at der partout skal være en person der klapper en på ryggen?

Men alligevel synes jeg at Kjeld Fredens og Anette Prehn har skrevet en god bog om emnet – ikke mindst fordi den handler om hvordan man kan coache sig selv. Forfatterne siger ikke bare almindeligheder – de ved noget om sagen; ikke mindst hvordan hjernen begrænser os i at gøre de ting vi gerne vil gøre og nå de mål vi gerne vil nå.

Modellen er enkel: Der er otte tangenter at spille på: tanker, perception, visioner, krop, successer,værdier, følelser og mål, og så er det egentlig bare med at komme i gang! Jeg synes der er mange gode tanker, argumenter og ideer i bogen – rigeligt pengene værd.

Gyldendal Business, 300 kr (vejl) - er udkommet.

8 kommentarer til “Coach dig selv”

 1. Jan Sjøstrand

  Lars
  Skal jeg tolke der således, at du mener coaching = rygklapperi?

 2. Lars Kolind

  Coaching er selvfølgelig meget andet end rygklapperi – point taken. Men jeg er lidt “overfølsom” over for tanken at mange mennesker føler at de partout skal have en “støttepædagog” for at kunne fungere i livet og i deres job. Normale mennesker kan da fint klare sig – også hvis de i en periode har modgang.

 3. Claus Christensen

  Den danske velstand er som en omvendt pyramide, hvor meget få producerer noget, der har værdi på det globale marked – resten af os lever af at være mentorer, coaches, undervisere, administratorer, kontrollanter, rådgiver osv. for hinanden.

  Hvad sker der med samfundsøkonomien, når spidsen af pyramiden forsvinder?

 4. Jan Sjøstrand

  Hvad vil der ske med dansk konkurrenceevne og produktion hvis vi fjerner mentorer, coaches, undervisere, rådgiver etc.?

 5. Claus Christensen

  På kort sigt ingenting

  På længere sigt går vi glip af et udviklingspotentiale

 6. Jan Sjøstrand

  Coaching er mange ting.

  GOD coaching er bl.a. med til at teste, antaste, provokere, udfordre og udvikle ubevidst tænkning, og adfærd, og bringe flere nuancer og bevisthed på det. Jo bedre vi er til det, jo mere fri, nuanceret, forandringsmoden, udfordrende, innovativt og kreativt tænkende vil vi blive.

 7. Claus Christensen

  Jeg er ikke i tvivl om, at coaching kan være en katalysator for kreativitet og produktivitet.

  Det kan være godt at tage en tur i helikopteren og på større udsyn og nye perspektiver på virkeligheden. Derfor kan “eliten” i form at teoretikere, rådgivere, kulturpersoner, coaches, mentorer, terapeuter osv. være med til at skabe værdi.

  Problemet er bare, at hvis vi stort set alle sammen fiser rundt i helikoptere, er der ingen på jorden til at skabe og sælge de værdier, der giver brændstof til alle helikopterne ; )

 8. Jan Sjøstrand

  Nu kan coaching jo sandelig også hjælpe dem “på jorden”, og jeg tror faktisk i særdeleshed hjælpe dem på jorden. Det er jo umiddelbart dem på jorden der i forvejen har vanskeligere ved at hæve sig op i helikopteren af sig selv.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.