Lederens værktøjskasse

lederens-vc3a6rktc3b8jskasse

Her er for en gangs skyld en bog jeg ikke synes om – på trods af at flere andre har rost den i høje toner: Dion Sørensens bog om “Lederens Værktøjskasse”.

Ideen er ellers ikke dårlig: at lave en praktisk “kogebog” for hvordan man som leder takler forskellige ledelses situationer. Med 90 gratis såkaldte “ledelsesværktøjer” som man endda kan downloade fra nettet.

Når det efter min mening ikke fungerer i bogen her er der fordi kernen i ledelse simpelt hen ikke kan indfanges i enkle skemaer og faseforløb. Tag fx. værktøj 2.28: Kreativitet og innovation. Ledelsesværktøjet er en firetrins proces:

  1. Udforskning: finde så mange antagelser, ideer, perspektiver og påfund som muligt vha brainstorming, konkurrencer og rollespil.
  2. Systematisering: kategorisere ovenstående.
  3. Prioritering: Prioritere kategorierne efter hvor vigtige og værdiskabende de er.
  4. Realisering: Udvælge initiativer der skal implementeres og udarbejde konkrete planer.

Meget mere er der ikke om det emne! Og det er så lidt at det er værdiløst, også selvom man kan downloade et skema med de fire trin  fra Internettet. De 89 andre såkaldte “ledelsesværktøjer” følger samme skabelon.

Måske er jeg bare for kritisk, men ledelse er 100 gange mere end man kan rumme i så forenklede modeller.

L&R Business – er udkommet.

En kommentar til “Lederens værktøjskasse”

  1. Anders Kruse Olesen

    Som jeg forstår “Lederens Værktøjskasse” vil forfatteren, Dion Sørensen, heller ikke reducere eller simplificere ledelse til ledelsesværktøjer i sig selv. Tværtimod anerkender “Lederens Værktøjskasse”, at ledelse er en yderst kompleks disciplin, og bogen tilbyder derfor et alternativ til de postmoderne filosofiske værker om ledelse, der ofte efterlader den enkelte leder i et socialkonstruktionistisk multivers, hvor den individuelle mening om ledelse er lige så gyldig som enhver anden mening om ledelse og i den forstand ligegyldig. ”Lederens Værktøjskasse” er en bog om ledelse i praksis.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.