Mintzberg om Ledelse

mintzberg-om-ledelse

Minzberg er en klassiker – en af de mest læste management forfattere. Og det er der en grund til: Han har noget væsentligt at sige, og meget af det er samlet i hans seneste bog “Managing”, som nu er udkommet på dansk under titlen “”Mintzberg om Ledelse”.

Det er en omfattende bog. Tung ikke blot fordi den har over 400 sider, men også fordi der er substans i indholdet. De 6 hovedafsnit har overskrifterne fremsynet ledelse, dynamikken i ledelse, en ledelsesmodel, de oversete nuancer, og effektiv ledelse. Skal man læse en virkelig klassisk grundbog om ledelse, er den her en af de bedste kandidater.

Skulle jeg være kritisk vil det være, at den for mig at se er en af de bedste bøger om hvordan man skulle gøre som leder i det 20. århundrede. Men vilkårene for god ledelse ændres radikalt i disse år, og her er jeg ikke sikker på at Mintzberg er den vejleder man bør lytte mest til hvis man kigger fremad.

L&R Business 460 kr. – er udkommet.

4 kommentarer til “Mintzberg om Ledelse”

 1. Søren Raaschou

  Man skal ikke sælge skindet før bjørnen er skudt – heller ikke en 70-årig. Måske revolutionerer bogen ikke det 21-århundrede, men tag og kig på CoachingOurselves. En ny og effektiv måde til at udvikle organisationer på. Det handler om udvikling og empowerment af ledergrupper – simplt og meget effektfuldt i det ekstremt komplekse århundrede vi har taget fat på. Prøv det!

 2. Frank Calberg

  Til Lars: Du skriver, at du ikke er sikker på, at Mintzberg er den vejleder man bør lytte mest til hvis man kigger fremad. Hvem vil du foreslå, at vi lytter mere til?

 3. A. Ussing

  Nu tillader jeg mig at komme Lars i forkøbet med et svar, men Gary Hamel og hans Fremtidens ledelse (The future of management” kunne være et bud. Den har nogle væsentligt mere fremadrettede idéer end Mintzberg. Jeg er dog om ikke andet, også glad for Om ledelse

 4. Jan Sjøstrand

  Kig evt. lidt på Arnold Mindell

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.