Markedsføring: Evolution eller revolution?

Ofte er svaret evolution, men når det drejer sig om den måde vi driver markedsføring på, tror jeg at der mange steder er brug for revolution. Jeg ser flere gange om året oplæg fra reklamebureauer til nye kampagner for dette og hint. Smarte slogans, lækker grafik, store budgetter. Og jeg tilføjer: beskedne resultater. Prøv at tænke på gårsdagens avis. Husker du en eneste annonce? Tænk så på TV i forgårs. Kan du nævne en eneste af de sandsynligvis 20 eller flere reklamer du så? Nej vel.

Der skal noget helt andet til. Flere og flere køber ting og sager fordi de oplever at de har ægte værdi. God kvalitet til en acceptabel pris. Ikke den billigste pris, men en OK pris. De handler i butikker som de har tillid til og kan lide at komme i. De søger varemærker der er ægte og som afspejler kvalitet.

Selvfølgelig: Hvis man virkelig er på spanden økonomisk køber man selvfølgelig det billigst mulige. Og desværre er flere og flere på spanden i disse år. Men ikke alle er på spanden og de fleste har faktisk mulighed for at tænke længere frem.

Derfor efterlyser jeg mere markedsføring med substans. Firmaer er står for noget ægte. Produkter der holder hvad de lover. Teleselskaber der ikke snyder på vægten med afregningsmetoder som kunderne ikke kan gennemskue.

Og så efterlyser jeg virksomheder der vil investere i et opbygge en langsigtet relation til deres kunder, bl.a. ved at lytte til deres behov og ønsker og ved at tage deres utilfredshed alvorligt. Det vil være en revolution.

Kan du nævne nogle gode eksempler på sådanne firmaer? Skriv en kommentar. Mit første bud følger nedenfor.

4 kommentarer til “Markedsføring: Evolution eller revolution?”

 1. Lars Kolind

  Jeg er ikke i tvivl om hvad mit eksempel skal være: Grundfos. Verdens mest pålidelige og energirigtige pumper. Fokuseret på det samme i 60 år. Aldrig tilfreds – altid på jagt efter nye og bedre løsninger. Aldrig “me-too”. Value for money.
  Tænk hvis der fandtes et firma inden for din branche der var sådan…

 2. Frank Calberg

  På grundfos.com kunne jeg ikke umiddelbart finde nogen muligheder, der gør online interaktion / kommunikation muligt. Jeg kan ikke finde Grundfos på Twitter. På Facebook har virksomheden ingen posts / beskeder / updates. http://www.facebook.com/pages/Grundfos/118119750480?ref=ts

  I hvilken grad vil Grundfos anvende sociale netværk / web 2.0 / kollaborative teknologier fremover?

 3. Lars Kolind

  Det er rigtigt at grundfos ikke er så synlig på de sociale medier, men den grundlæggende troværdighed over for “sagen” har de i usædvanlig grad. Og dermed et grundlag for at operere mere på de sociale platforme i fremtiden.

 4. Helle Munch Oldefar

  Markedsføring er i de fleste tilfælde ret komplekst.
  Er det et nyt produkt, der skal lanceres? Eller vil man have folk til at flytte frisør, tandlæge eller pengeinstitut? Det sidste kan være næsten umuligt, fordi folk næsten uanset, hvordan de behandles er loyale over for deres tandlæge etc.
  Markedsføring virker normalt ad flere kanaler. Derfor kan det være svært at sige om det er reklame nr. 1 eller 13, eller af den ene eller anden beskaffenhed, der lige netop får mig til at ændre vaner.
  Jeg har set flere års tillid blive ødelagt på få måneder af en forkert sælger, mens det tager 4 gange så lang tid at oprette et tillidsforhold.
  Jeg har altid sag til kolleger, der vil forsøge sælgervejen:
  “Det første du sælger er dig selv! Når de så har ‘købt’ dig, så køber de MÅSKE dit produkt!”
  Men det afhænger af produkt og kunderne.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.