Den afgørende faktor

 den-afgc3b8rende-faktor

Ledelsesbøger har kort levetid på hylderne og selvom det kun er et par måneder siden ”Den afgørende Faktor” kom (december 2009) så er den i hvert fald ikke mere at finde der hvor jeg normalt køber bøger om ledelse. Det er en skam.

Jette Skeem har interviewet otte meget forskellige ledere om hvad det er de gør. Personligt og direkte. Det er der kommet en rigtig god bog ud af. Min favorit er (som sædvanlig) Alfred Josefsen der fremstår lige så oprigtig og afklaret i interviewet som jeg oplever han er i virkeligheden. Men også Thyra Frank (Plejehjemmet Lotte) er fascinerende at følge. Alle otte er sig selv – og det får intervieweren fint frem i bogen.

God inspiration!

Børsens Forlag 460 kr – udkom i december 2009.

5 kommentarer til “Den afgørende faktor”

 1. Helle Munch Oldefar

  Synd at Thyra Frank er så ilde set blandt sine egne – sygeplejersker.
  Jeg fornemmer, at det skyldes misundelse.
  I hvert fald siger næsten alle, jeg har talt med, at hun har helt andre vilkår end alle de andre! Og derfor er de trætte af at høre om og på hende.
  Jeg skal ikke gøre mig klog på, om vilkårene er anderledes og derfor hæmmer alle de andre, men jeg bliver let forstemt over at høre den ‘sang’ hver gang, der er nogen der vil ændre det system.

 2. Lars Kolind

  Jeg har hørt Thyra Frank nogle gange og læst forskellige beskrivelser af hvad hun gør. Jeg er helt sikker på at hendes ledelsesform er et eksempel til efterfølgelse! Men alle steder er der bagstræberiske og misundelige folk som prøver at miskreditere folk som hende!

 3. Jette Skeem

  Selvom jeg umuligt kan erklæres objektiv i talen om Thyra Frank, så vil jeg alligevel rigtig gerne knytte en kommentar til jeres indlæg. Jeg har desværre også hørt flere udtale sig om Thyra i mindre gode vendinger, og det er så trist og ganske unødvendigt (for hvilken værdi har sådanne udtalelser?). Og som dig Lars, oplever jeg årsagerne som dem, du her beskriver.
  Og jeg får lyst til at sige til dem, der synger med på den nidske sang – prøv nu og besøg plejehjemmet Lotte, mød personalet, beboerne og ikke mindst Thyra. Sid i spisestuen (Thyras kontor) og mærk stemningen. Tænk herefter over, om det rekordlave sygefravær blandt personalet og det faktum at de ældre lever langt længere på Lotte har noget at gøre med netop Thyra (ledelsen)? Jeg har svært ved at tro, efter jeg selv har været på Lotte og har lært Thyra at kende, at man herefter kan andet end være overbevist om, at Thyra gør noget, vi andre enten kan lade os inspirere af eller lære af.

  Til slut – tusind tak for de dejlige ord om min bog :-) Det har været så utrolig spændende at møde disse mennesker og få muligheden for at videreformidle deres ord, tanker og erfaringer. Jeg er ked af at høre, at din boghandler ikke har bogen. Jeg skyndte mig fluks ind i en stor boghandel midt i København i forgårs, og der står den heldigivs endnu på hylderne :-)

 4. Helle Munch Oldefar

  Jette – problemet med ‘dem der synger med på den nidske sang’ er, at de ikke er interesserede i at se andet!
  De fokuserer på, at de selv har et lortejob, til lorteløn, med lorte arbejdsvilkår, men gøre noget ved det selv……. NEJ! så hellere brokke sig. Og så skal der ikke komme en sådan ‘forrædder’ og vise dem, at det kan gøres anderledes!
  Fagforeningen synger jo selv med på den sang – desværre!

 5. Helle Munch Oldefar

  Pardon my French :-)

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.