Rule Breaking Strategy

rule-breaking-strategy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er en bog, som mange kan have glæde af at læse: en bog om hvordan man som virksomhed kan ændre “spillereglerne” og dermed skabe sig en stærkere konkurrenceposition. Optiker Louis Nielsen gjorde det ved at sætte priserne radikalt ned. Grundfos gjorde det ved at bygge et rensningsanlæg ind i en container. Jyske Bank ændrede vores opfattelse af hvordan en bankfilial skal se ud.

Bogen er fyldt med sådanne eksempler som jeg synes er meget inspirerende – mange er danske og dermed lette at forholde sig til. Forfatterne Jens Refshøj med Anja Krogh Sondrup har gjort et flot arbejde med at systematisere teori og cases og det er der kommet en rigtig god bog ud af. Rigeligt de 460 kr værd, som bogen koster. Børsens Forlag.

4 kommentarer til “Rule Breaking Strategy”

 1. Erik Ernst

  Der findes i spandevis af unge energiske kloge hoveder i dette land, der alle er mere end parate til at bryde med de gamle paradigmer, problemet er at man ikke får lov, og kriminaliseres når der forsøges.

  Indenfor relativt få år, vil vi se gratis taxa-services i mange byer, gratis kultur i hobevis, forskningen vil blive sluppet fri og delt vidt og bredt. Vi vil ikke længere skulle betale for software og blah blah.

  Jeg forstår ikke, at der ikke er flere danske virksomheder der kan fornemme, hvilken vej vinden blæser, og tager skridtet ind i fremtiden allerede nu, frem for at udnytte det vacum vi befinder i, som vi ser TDC gøre med deres latterlige TDC-PLAY ordning, til at suge de sidste rester ud af systemet inden det kollapser.

  Der er uendelig helt ufattelig meget good-will at høste senere, for dem der tager springet nu.

 2. Helle Munch Oldefar

  Og hvilken vej blæser vinden?
  Det du beskriver Ernst er for mig at se den amerikanske model?

 3. Stephan E

  Ernst.

  Jeg er helt enig i at det danske system virker innovations-blokerende.

  Men jeg synes ikke det er klart hvad du taler om. Det virker lidt som om du blander ønsketænkning og reelle problemstillinger. F.eks. er reklamefinansiering af gratis services absolut ikke gratis services hvis det indebærer opsamling af persondata og målrettede reklamer – det er snarere dyrere.

  Men når det er sagt lyder det ikke specielt amerikansk på mig – blot anti-systemstivhed.

 4. Erik Ernst

  @Helle

  Ja altså, hvis man vælger at opfatte den “amerikanske model, som en flok frisindede europæere, der drog over havet for at redde deres kultur, bygge en ny verden, samt skrive en af de flotteste kontrakter, deres forfatning, ja så er jeg absolut tilhænger af dette syn:)

  @Stephan

  Ønsketænkning+reelle problemer= visionær politik?;)

  Nej, jeg tror godt jeg ved hvad du mener, og det var egentlig lidt det jeg selv sigtede efter.

  Vi ser en del virksomheder brøste sig af, at have trådt ind i en ny tidsalder, paradigmeskift og hvad ved jeg, men deres alliance med menneskeden består som oftest i data-mining eller det der er værre. Man er parate til at sælge deres sjæl, for at få “gratis” produkter, der for det først ikke er gratis (ligesom vores velfærdssystem ikke er det), og for det andet svigter tilliden mellem forbruger og producent så betragteligt, at det vil ende galt.

  Når jeg taler om “gratis” kultur mener jeg to ting; ikke kommerciel kultur bør være gratis, det har alle gavn af og burde sige sig selv. Men i virkeligheden handler det om, at hvor jeg nu ikke længere køber musik på CDer, bruger jeg mine penge på at se live bands i stedet for.

  En verden af “gratis” ydelser er ikke et kæmpe tag selv bord, hvor man bare møder op og forbruger løs af andres produkter, men mere som et Torrentnetværk, med fuld gennemsigtighed og ansvarlighed.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.