Krise og innovation – gode videoer

Lige før sommerferien holdt  Rådet for Teknologi og Innovation  i samarbejde med Wemind en spændende konference, futurenext, om brugerdrevet innovation som en vej ud af krisen. På konferencens hjemmeside findes tre podcasts med indlæg, som jeg synes er værd at bruge tid på at se: Jacob Bøtter fra Wemind fortæller om hvordan man bruger sociale medier til brugerdrevet innovation, Alexander Kierulf fortæller om arbejdsglæde i krisetider og jeg selv har et indlæg om de mentale modeller, som begrænser os i vores evne til at tænke nyt. 

Til inspiration – og gerne også kommentar.

3 kommentarer til “Krise og innovation – gode videoer”

 1. Frank Calberg

  Til Lars: Interessant oplæg om mentale modeller. Du nævner, at medarbejdere skal være ejere, at medarbejderskab skal være identisk med ejerskab. Har du mulighed for at fortælle, hvordan en virksomhed, for hvem det i øjeblikket ikke er tilfældet, konkret skal gribe denne forandring an? På forhånd tak.

 2. Lars Kolind

  Jeg foreslår helt enkelt at man bruger det værktøj jeg har udviklet; MMM: Mental Model Mapping. Det står beskrevet i Kolind Kuren side 137. Man skal øve sig i at kortlægge mental model for andre organisationer før man går i gang med sin egen. Og bedst virker det hvis man starter med en yndlingsaversion; for mig fx. den mentale model bag komunalreformen eller andre af de seneste reformer i DK.

 3. Erik Ernst

  “Og bedst virker det hvis man starter med en yndlingsaversion; for mig fx. den mentale model bag komunalreformen eller andre af de seneste reformer i DK.”

  Hahahaha:)

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.