Forlænger social kapital livet?

Det påstår Patrick Bay Damsted i en artikel i Markedsføring for nylig. Jeg tror han har ret. Mennesker med mange sociale relationer har et rigere liv. De føler sig mindre ensomme. De har lettere ved at få hjælp hvis det kniber og de bliver holdt i gang.

Men det betyder ikke at folk med 100 eller 1000 venner på facebook lever længere eller har et rigere liv. For social kapital er ikke blot antallet af relationer – det er også kvaliteten af de relationer man har. Jeg er glad for mine venner på facebook – og du er velkommen i klubben. Men først når relationerne bruges til noget, får de værdi.

Hvad siger du?

3 kommentarer til “Forlænger social kapital livet?”

 1. Helle Munch Oldefar

  Helt enig.
  Jeg er selv en af dem, der har meget kontakt med mange – både personligt og i cyber space.
  Den personlige kontakt med f.eks. de gamle er vigtig – rør ved dem – også selvom de svaler eller ikke har fået bad længe. Et barn der kun får berøring når det er ‘præsentabelt’ bliver præget negativt af det – og ligesådan med de gamle.
  Tag ud og besøg den fjerne onkel eller tante eller tidligere nabo en halv time i ny og næ. Du får så meget igen.
  God weekend til alle i hinandens samvær :-)

 2. Jette Jakobsen

  Helt enig med Helle. Facebook venner er sjove og nyttige, men ikke sådan helt rigtige venner vel? Vi kunne da heller ikke magte at have over 100 venner, for venskaber og familie skal plejes.

 3. Helle Munch Oldefar

  Og skal man overføre det til organisationer, så er der for mange psykopatiske træk, der honoreres i ledende stillinger.
  Måske man skulle se mere på lederes sociale kapital end deres evne til at generere pengekapital.
  Jeg ved godt, at så vil mange straks sige, at det sidste er en forudsætning for det forrige, men i mine øjne er de begge en forudsætning for hinanden – med mindre man er en ‘Stein Bagger’.
  Jeg tror på, at man genererer mere pengekapital til virksomheden som helhed (måske ikke til sig selv personligt!) ved at have social kapital.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat