Foss – en bemærkelsesværdig bog

Jeg læser rigtig meget. Alligevel kniber det til tider med at komme igennem de bøger der har over 300 eller endog 400 sider. Men den her var en undtagelse: Steen Andersen og Kurt Jacobsens bog om industriikonet Alexander Foss er simpelt hen fremragende. Jeg har slugt hver eneste af de næsten 500 sider om en mand og hans tid, nærmere bestemt tiden fra slutningen af det 19. århundrede til ca. 1925. Hvordan Foss samlede industrien i Danmark. Hvordan han forhandlede handelsaftaler igennem under første verdenskrig, hvordan han gik ind i politik uden det helt store held (velkommen i klubben!) og hvordan han agerede i det “sønderjyske spørgsmål” efter verdenskrigen.

foss-forside

Bogen fascinerer mig fordi den er så specifik og konkret - man synes næsten at man sidder med ved forhandlingsbordet. Og så giver den et tidsbillede af Danmark og Europa dengang industrien blev det dominerende erhverv. Vi følger hvordan industriens “mentale model” bliver til – og dermed får i hvert fald jeg argumenterne for hvorfor samme model er ved at være forældet her 100 år efter. men det er en anden historie…

Billig er den ikke, men ærlig talt: Hvor får du 20-50 timers intens “underholdning” for knap 500 kr? Børsens Forlag.

En kommentar til “Foss – en bemærkelsesværdig bog”

  1. Helle Munch Oldefar

    Ærligt talt så tror jeg også, at dagens ledere kan lære mere af historiske bøger og så danne deres egen stil – end læse moderne døgnfluebøger om kriseledelse o.m.a.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.