Kriseledelse – Ram Charam

bog-ram-charam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kriseledelse er i fokus – og med god grund. Her er en ny bog fra Gyldendal Business af en af de helt store guruer: Ram Charam der især er kendt for “execution” – en bog om at komme fra vision til virkelighed.

Det er godt at vi får Ram Charam udgivet på dansk, og interessant at læse hvad han har at sige om kriseledelse. For mig var det især afsnittet om hvordan en virksomhed forbedrer sin likviditet ved at stoppe bestemte produkter og undlade at handle med bestemte kunder, der var interessant. Vi er så vant til at rangordne kunder efter lønsomhed, men Ram Charam foreslår at kunderne rangordnes efter hvor megen likviditet de kræver.

Desværre vil nogle læsere nok blive koblet af fordi Ram Charam skriver for ledere i meget store virksomheder, som kan bede divisions og landechefer om at gøre bestemte ting og derefter instruerer sin investor relations afdeling om hvad de skal forklare til Wall Street (!). Det er meget langt fra den virkelighed, vi befinder os i i Danmark.

4 kommentarer til “Kriseledelse – Ram Charam”

 1. Leif Carlsen

  Når man tænker på, at 91 % af alle danske virksomheder har mindre end 19 (nitten) ansatte, rammer bogen nok forbi temmelig mange, men mon ikke, at der alligevel er godt tips at hente alligevel :-)

 2. Niels Johan Juhl-Nielsen

  Danmark som et eksperimentarium for bæredygtighed?
  Hvad siger du mon så til denne artikel?
  http://www.information.dk/194378
  Ser frem til at få din kommentar!
  Mvh
  Niels Johan Juhl-Nielsen

 3. Lars Kolind

  Tak til Niels Johan Juhl-Nielsen for henvisningen til den interessante artikel i Information. Jeg glæder mig over de mange gode henvisninger til initiativer for bæredygtig vækst; det er præcis sådan noget vi har brug for mere af, og det er bl.a. sådanne ting jeg tænker på når jeg foreslår Danmark som laboratorium for bæredygtig vækst. Men jeg er helt uenig i den analyse af bl.a. sikkerhedspolitikken, som artiklen præsenterer. For mig er der der i høj grad brug for både politi og forsvar, og jeg oplever truslerne mod de vestlige demokratier som helt reelle. Selv de bedste bæredygtigheds initiativer fjerner ikke truslen fra terrornetværk og totalitære stater.

 4. Stephan E

  @ Niels

  Artiklen er så fyldt med ideologiske dogmer at man ikke kan skelne mellem faktuelt baserede overvejeler og rene ideologiske udfald.

  Detr er f.eks. noget forfærdeligt vrøvl at liberale skulle være imod bæredygtighed. Endsige at miljøproblemerne kan siges at være resultatet af “30 års neoliberalistisk styre”, f.eks. har de kommunistisk/totalitære regimer været nogle af de værste miljøsvin.

  Det ville gavne en hel del at få nogle flere nuancer på processen og holde al den ideologi ude af diskussionen.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.