Hvorfor jeg stadig er med i Liberal Alliance

Anni Lomborg spørger i en kommentar til sidste blogpost hvorfor jeg stadig er med i Liberal Alliance, og jeg ved at mange spørger om det samme. Derfor svarer jeg i en selvstændig blogpost.
Der er flere grunde til at jeg er med:
1. Uanset at mange åbenbart er uenig med mig, så mener jeg stadig at LA står for noget i dansk politik, som ingen andre partier har. Og selvom det måske er lidt flot at sige at der findes fem socialdemokratier (S, SF, V, K og O), så er der dog så stor trængsel om de “lønmodtagersysnspunkter” (undskyld ordet), som de fem partier har, at jeg synes der er brug for LA som alternativ.
2. LA er mere end bare et alternativ; for mig et nødvendigt alternativ. Jeg mener at den personlige frihed er veget for meget til side for statsstyring og detailregulering. Jeg er bestemt tilhænger at statslig regulering på masser af områder, men det har taget overhånd (jeg kan godt give eksempler).
3. Jeg prøver at trække LA i retning af følgende position: Bygge på frihedsrettighederne og bruge dem til at skabe et stærkt fællesskab. Andre i partiet har en anden prioritering, og det synes jeg er OK. Jeg forlanger ikke at partiet skal afspejle mine synspunkter 100%, men jeg bruger min indflydelse til at trække det i min retning. Det synes jeg er en vigtig opgave.
4. Jeg giver ikke op fordi pressen kalder mig idiot. Jeg arbejder for det jeg synes er rigtigt; også hvis det er upopulært. Det synes jeg godt andre kunne lære af. Og selvom jeg er skuffet over meningsmålingerne, er jeg dog mere optimistisk end tidligere. LA er faktisk kun et par procent for at kunne få afgørende indflydelse på dansk politik. Rigtig mange vil takke LA, hvis partiet med de afgørende mandater kan flytte magtbalancen i Folketinget, og det vil i praksis sige at give flere partier indflydelse end nu.
5. Og så vil jeg ikke nægte at jeg synes jeg har pligt til at bakke Anders Samuelsen op. Han har vist noget af det flotteste lederskab, som nogen dansk politiker har præsteret i mange år. Han skal bare ha chancen.
Det var de vigtigste grunde. Jeg glæder mig til at høre dine kommentarer.

8 kommentarer til “Hvorfor jeg stadig er med i Liberal Alliance”

 1. Fr. Møller

  Gode og vægtige grunde. Jeg kan især godt lide, at du ikke giver op, bare fordi pressen kalder dig idiot. Kampen mod populismen er vigtig. Selv er jeg livslangt medlem af SF – og netop derfor kan man jo godt respektere andres anderledes synspunkter og bevæggrunde ;-).

 2. johann jonson

  Bygge på frihedsrettighederne og bruge dem til at skabe et stærkt fællesskab.

  Kan du udbygge dette punkt, jeg er i tvivl om hvorvidt jeg forstår hvad du mener?

 3. Anni Lomborg

  Kære Lars!

  Jeg får så bare lyst til at spørge dig om, hvad du tror Anders Samuelsen er værd uden dig? Og tak fordi jeg har frihed til at ytre min mening her. Med hensyn til Anders Samuelsen, så mener jeg ikke han er værd at samle på. Snart mener han det ene , Snart det andet. Han lider af magtbrynde præcis som Khader og Seeberg, det er ikke godt for Danmark, så jeg håber ikke han får indflydelse. Det er ikke magtmennesker der skal lede Danmark, men sund fornuft.
  Iøvrigt vil jeg ønske dig tillykke med fødselsdagen, samt alt godt i dit nye år.

  Kh.
  Anni

 4. Lars Kolind

  Jeg har en mere positiv vurdering af Anders Samuelsen og jeg kender ham rigtig godt. Han passer ikke til dit indtryk – efter min erfaring. Tværtimod har han håndteret en virkelig vanskelig situation forbilledligt – og jeg tror at projektet vil lykkes for ham. Hvis det sker vil Danmark få en anden retning og det er der i høj grad brug for. Ikke mange ville have holdt ud og stået fast som Anders. Foreslår at du overvejer om ikke du har fået et skævt indtryk!

 5. René Rolighed

  Jeg forstår heller ikke hvordan Anni har kunnet få det billede af Anders? Jeg kender ham ikke personligt, men udelukkende gennem medierne (og senest på landsmødet). Sikkert de samme, som Anni har dannet sit billede igennem? Mit billeder af Anders er, at han er en helt fantastisk ildsjæl og i den grad har samlet Liberal Alliance op og skabt retning! Han er en af de få politikere der har modet til at kalde en spade for en spade, være konkret og ligefrem, hvilket jeg virkelig har savnet i dansk politik. AL for mange af de danske politikere leverer i mine øjne ikke mere end… well, snak. De svømmer rygsvømning, snakker udenom, fylder ud med tom retorik og ævl. Anders konfronterer dem med det. Hvem af dem VIL virkelig noget? Hvem forsøger VIRKELIG? I mine øjne gør Anders.

 6. Helle Munch Oldefar

  Jeg kan kun tilslutte mig Lars’ og Renés vurderinger.

 7. Morten Leth Andersen

  Det rykker omkring os. Globaliseringen skaber nye sammenhænge og muligheder.

  Jeg er super glad for at Liberal Alliance, Anders og du udfordrer og skaber alternativ.

  Jeg vil gerne et mere ansvarstagende og fremtidsskabende alternativ til de 2 socialdemokratier – “vi skal også ha når de andre ‘får’” og “vi er verdens bedste, vi er danske”.

  Tak for vedholdenheden og lederskabet!

 8. Stephan E

  Uden at lave en bestemt partipolitisk udmelding, så er betragtningen af nødvendighed af et opgør med de “5 socialdemokratiers” politiske korrekthed og den tiltagende teknokratiseringen i form af et stadigt mere politiserende ego-centreret bureaukrati klart hvad Danmark har behov for.

  DJØF-laget og specielt deres systematiske magt vokser både i opgangs- og nedsgangstider. Det skal vendes NU.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.