Fem gode råd til Lars Løkke

Uden at vide om Lars Løkke nogensinde læser dette er her fem  gode råd til Danmarks nye statsminister. Men inden da, så et stort tillykke. Jeg tror faktisk på at Lars Løkke kan blive en rigtig god statsminister for Danmark. Og her er mine råd til ham:

 1. Vær dig selv. Lad være med at søge at være lige som Anders Fogh. Al respekt for Fogh, men du er en anden person og du skal skabe din egen profil og din egen politik. Vær en smule mindre poleret og mindre selvsikker. Vær et menneske. Det glæder vi os til. Du skal nok blive tilgivet, hvis du tager fejl, og det gør vi alle. Bare du engang imellem vil indrømme at du er blevet klogere!
 2. Husk at Dansk Folkeparti også er afhængig af dig (VK). Du behøver ikke altid at give indrømmelser til Dansk Folkeparti selvom de råber højt. Dansk Folkeparti kan ikke holde til at vælte en VK regering, så derfor kan du godt stå fast på VK’s politik. Regeringen er afhængig af Dansk Folkeparti, men Dansk Folkeparti er også afhængig af jer.
 3. Giv oppositionen en reel chance for at være med i de vigtige forlig. Måske vil oppositionen bare fortsat spille fornærmede og så er der nok ikke meget at gøre. Men giv dem ikke den undskyldning at du ikke forsøgte at række hånden frem.
 4. Husk at liberal tankegang (frihed) sagtens kan kombineres med et stærkt fællesskab. Oppositionen vil søge at skabe et indtryk af at frihed for den enkelte er lig med liberalisme eller minimalstat. Det er noget vrøvl. Vis at sund liberal tankegang går hånd i hånd med ansvar for fællesskabet.
 5. Tænk nyt. De problemer vores samfund står over for i det 21. århundrede kan ikke løses med det 20. århundredes tankegang. Når du nedsætter en kommission får du gennemsnittet af 17 mennesker der alle tænker traditionelt og som forsvarer deres særinteresser. Det kommer der ikke noget nyt ud af. Find nye måder at udvikle politik på og inddrag også mennesker som umiddelbart ligner politiske modstandere.

Held og Løkke,

11 kommentarer til “Fem gode råd til Lars Løkke”

 1. Anni Lomborg

  Hej Lars

  Gode råd er ikke at foragte. Og hvor er det dejligt for Lars Løkke Rasmussen med alle de de store lykønskninger. Jeg har også selv sendt ham en hilsen. Han har jo et godt team, så det skal nok gå alt sammen, som han også selv siger ;-D
  Kh.
  Anni

 2. Stephan E

  Specielt Tænk nyt er vigtigt.

  Det er en lidelse at se vigtige beslutninger delegeret til endnu en kommission bestående af repræsentanter fra diverse grupperinger, hvor det er tydeligt at ingen af deltagerne har kompetancer eller visioner til at løse problemerne.

  Man dækker ryggen og samfundet taber.

  Denne er iøvrigt lige kommet – hovedet på sømmet selvom det er nemmere sagt end gjort

  Styrkelse af sikkerheden og de grundlæggende frihedsrettigheder på internettet
  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P6-TA-2009-0194+0+DOC+XML+V0//DA

 3. Helle Munch Oldefar

  Det er nogle rigtigt gode råd, og jeg er sikker på, at vores tredje Rasmussen vil blive en super statsminister, hvis vi vil lade være med at kommentere al den fnidder, der er kommet fra oppositionens side.

 4. Per Feldvoss Olsen

  Hej
  Politk er slet ikke foreneligt med nytænking sådan som det er i dag. Hvis politkerne for alvor skulle opfinde noget ‘nyt’ ville det ikke passe ind i den politiske ideologi de er valgt på, og dermed vil de komme i direkte konflikt med vælgerne. Politik handler altså om ‘mangement’ – altså værdiledelse hvor værdidebatten er evigt (u)aktuel.

  Hvis der skulle ske noget helt nyt ville jeg foreslå at politkerne allokerede nn milliarder til innovation, og overlod dette beløb til åben demokratisk brug. Borger grupper – uden politisk tilknytning – skulle så designe projekter sammen med virksomheder inden for lokale rammer. Det kunne fx være et projekt omkring integration mellem skole/plejehjem eller andere sociale opfindelser, som borgerne selv udpeger og gennemfører.

  Et udemærket ide felt kunne være: “Hvordan bilver Danmark og Tyrket Afganistans “bedste venner” i EU?”

  Altå i forlængelse af #4 – giv slip på “magten”.
  Vh Per

 5. Claus D Jensen

  Hej,
  Ja det bliver spændende at se, om Lars følger dine råd, som er ganske gode..

  Mvh,
  Claus D Jensen

 6. Lars Kolind

  Det der har irriteret mig mest ved Anders Fogh, er at jeg ikke har oplevet ham som oprigtig. Hvis man har fejlbedømt en situation (fx Irak) så sig det dog! Det kan alle forstå og de fleste acceptere. Men hvis man stædigt holder fast på en løgn mister jeg tilliden til personen som sådan. Jeg anerkender fuldt ud at Fogh har gjort meget godt. Jeg håber bare at Lars Løkke vil være mere ærlig. Så vil jeg gøre meget for at støtte ham.

 7. Stephan E

  Det som har været mest slående ved den hidtidige regering ligesom den forrige er at man har administreret taburetterne uden hverken vision eller vilje til at repræsentere.

  Skyttegravskrigen mellem økonomisk lighed eller selvbestemmelse har totalt fornægtet at se tidens udfordringer i øjnene mens problemerne langsomt er vokset os over hovedet og handlemulighederne hastigt svinder ind.

  Dansk folkestyre er reduceret til et medieshow uden indhold – man gør som embedsmændene og planøkonomerne dikterer og manipulerer – uanset om de sidder i de danske ministerier eller i stigende grad i EUs direktorater.

  En stat er afhængig af sit bureaukrati og et bureaukrati vil altid være en magtfaktor i sig selv. At stå på vagt for at bureaukratiet udvikler sig til et teknokrati er en kritisk forudsætning for et demokrati kan bestå. Ellers bliver det selv det problem som det har til formål at modvirke – skadelig magtkoncentration.

  Lars Løkke skal ikke se på form, der skal indhold til – ellers bør han melde pas og give stafetten til nogen som har noget at bruge den til.

  Løkkes største problem er at han har været fedtet så dybt ind i disse grove fejl at han næppe er i stand til at gøre op med det uden at kritisere hans egen fortid. Politik er et beskidt fag som kun regelmæssig åreladning og systematisk udskiftning kan modgå.

  Hovedspørgsmålet er om man kan vriste magten fra teknokraterne igen eller om løbet mod et stadigt mere autoritært, planøkonomisk og undertrykkende system ikke kan vendes førend det bryder sammen indefra eller ved krig.

  Hvad Stalin ikke kunne indføre med magt har teknokraterne indført med propaganda og indoktrinering, fodre borgerne med deres egne haler efter del-og-hersk modellen samt selvfølgelig de obligatoriske eksterne fjendebilleder som “der evige jude”.

  Og jeg taler IKKE om skat og lighed, men om helt basal selvbestemmelse efter skyttegravskrigens omfordeling.

  Mit råd til Løkke – gør op med teknokratiet og genskab demokratiet.

 8. Stephan E

  Læs Bo Bjørnvigs artikel i Weekendavisen – av, den bider.

 9. Anni Løndal de Lichtenberg

  Hmmm, jeg tror kun, at Løkke er statsminister af navn. Den styrende men uformelle statsminister er finansmister Hjort. Hjort tager ikke mod gode råd ….

 10. Helle Munch Oldefar

  Nu har manden været statsminister en uge, så det er meget kloge ord, Anni :-/

 11. Kurt Torben Lund

  Danmark har brug for helt ny skattereform,
  ingen lapperier med skatteomlægning.
  Eks. 1:
  Økonomisk frihed for regionerne (de skal selv opkræve skatten maks 15 pct. ingen fradrag i den personlige indkomst.), det kaldes regionalt ansvar.
  Eks. 2:
  Statsskatten opkræves af staten med 25 pct. personlig fradrag i bruttoindkomsten bør være ca. kr. 72.000,00 gælder for alle personlige indkomster.
  Eks. 3:
  Erhvervsskatten bør være på ca. 20 pct. Erhverv og industri pålægges en social og Miljøafgift, som bør være prograsiv fra region til region. afgiften opkræves af regionerne.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.