Vil du høre mit bud på fremtidens virksomhed?

Tirsdag den 13. januar kl 16.30 – 18 holder jeg foredrag hos DI, H.C.Andersens Boulevard 18, Kbh K om “Hvordan skal vi drive virksomhed i 2020?”. Arrangøren er World Outgames Copenhagen 2009 (olympiade for bøsser og lesbiske) i samarbejde med DI. Jeg har påtaget mig at være en af “ambassadørerne” for World Outgames og det gør jeg for at vise respekt for mennesker med andre holdninger og værdier end mine egne. Mere om World Outgames på www.copenhagen2009.org.

Arrangementet er gratis og åbent for alle, men tilmelding er nødvendig senest fredag den 9. januar. Tilmelding sker til mathilde@copenhagen2009.org.

Jeg håber at se mange af bloggens læsere ved arrangementet! Og emnet er jo ikke helt irrelevant for jer!

4 kommentarer til “Vil du høre mit bud på fremtidens virksomhed?”

 1. Jakob Nybo

  Hej Lars
  Du er et stort og åbent menneske.
  Jeg ser frem til at høre dit syn på “Hvordan skal vi drive virksomhed i 2020?”
  Mvh
  Jakob

 2. Berit Bekhøj

  Lyder så spændende!

  Men jeg kan ikke finde ud af hvor man tilmelder sig? Søgning på deres hjemmeside hjalp mig ikke. Kan nogen poste et direkte link? TAK

 3. Lars Kolind

  Tak til Berit fordi hun gør mig opmærksom på at tilmelding skal ske til mathilde@copenhagen2009.org. Blogposten er rettet.

 4. Per Feldvoss Olsen

  @Lars,
  Jeg var tilhører ved dit oplæg forleden og jeg er helt enig i de fleste af dine betragtninger. Det du kalder mentale modeller er det som vi andre kalder ‘paradigmer’. Der er væsentlige forskelle på de to ting, som det er værd at sætte sig ind i hvis du vil undgå misforståelser. (Var din oprindelige forståelse af worldoutgame gruppen en mental model – eller er det et paradigme i visse kulture?)

  Dit argument er vel at omverden, og de attraktive medarbejdere, allerede har skiftet til det nye paradigme, og dermed træder dine nye ledelses principper i kraft?

  De flest af de principper du peger på er, som en af de andre tilhører også påpegede, dyrket før. Så der skal ske et differentierings og præciserings arbejde, før du ud giver din bog! Det meste interessante aspekt er begrebet ‘purpose’, som du mener skal være bærende for fremtidens ledelse. ( Jeg mener at det du arbejder med er det vi kalder en concept-fan – du kan med fordel skitsere dit ide hierarki via en mindmap, hvilket vil give dig/os en mere håndterbar struktur. )

  Grundfoss eksemplet er let tilgængelige, ikke mindst fordi firmaets ‘purpose’ allerede er “på plads” i den virksomhed. I bagklogskabens lys kan man altså sige at mange “gamle” succesfulde virksomheder allerede, paradigma til trods, fungere med nogle af de principper som du beskriver… det som er ledelses udfordringen er at fokusere på de nye principper som nu passer bedre til paradigmet. Jeg har umiddelbart lidt svært ved at se det “nye”, måske fordi jeg allerede befinder mig i det nye paradigme – men det kan også skyldes nok at du kun har skitseret rammen som skal fyldes ud af ledelse?

  Det nye paradigme forståelse af ‘purpose’ er, vil jeg foreslå, en tilbagevenden til den gamle forståelse af faglighed over for kunden. Altså hvis virksomheden her en indgående forståelse af ‘purpose’ går denne viden også ud over det som kunden kan forestille sig. Altså kan det sammenlignes med at en kvinde vil have en ny kjole, og hun ved godt hvad der er smart. Men det er kun designeren som kan fremstille den optimale moderne kjole. Så nye produkter må opstå som et partnerskab, og en dialog, mellem designer og kunde. Grundfoss kan altså skabe optimal vandteknologi, men det er lokale forhold (kunden) der er afgørende for slut udformningen, og dermed er vi vel tilbage ved “fortidens” (konservative) syn på faglighed?

  Dette tangere altså vores snak om at hjemmehjælperen skal yde unik ‘hjemmehjælp’, og han skal altså ikke levere en målbar service ydelse? Det interessante er derfor at medarbejderne selv kan finde på at opfinde purpose – og dette aspekt har jeg ikke hørt dig omtalen.

  Kan du her uddybe hvad det er du lægger i begrebet ‘purpose’?
  Mvh Per

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.