Integration – Ali’s historie

Jeg er blevet opmærksom på et interessant eksempel på hvordan danskere engagerer sig i integration. Det drejer sig om Ali Al-Ghanemi; afvist irakisk asylansøger som nu har fået lov til at tage sin drømmeuddannelse som bygningsingeniør i Danmark. I Vejle regionen lavede folk en indsamlig for at skaffe de 50.000 i depositum der var nødvendigt for at Ali kunne få uddannelses-opholdstilladelse. Plus egenbetalingen til uddannelse og ophold. Ali har nu bestået HF på VUC Vejle med et samlet gennemsnit på 9,6. Han har haft sommerjob hos det rådgivende ingeniørfirma Cowi, som gerne vil have Ali tilbage.

Historien glæder mig fordi den viser hvordan danskerne har bakket op om Ali. Den er også et flot eksempel på hvordan en ung indvandrer kan klare sig i Danmark. Og den giver håb om at vi med tiden ser mange flere gode eksempler.

Folkene i Vejle samler stadig ind; nu til fjerde semester af uddannelsen som bygningsingeniør. Indsamlingen koordineres af Karl Kr. Terkelsen i Vejle, karlkt@post4.dk. Der er en konto i Den Jyske Sparekasse, som man kan overføre bidrag til: Konto: 9551 0000770094.

Til inspiration!

3 kommentarer til “Integration – Ali’s historie”

 1. Philippe Åkerman

  Er ordet depositum ment i betydningen at pengene kommer retur til giver?

  Jeg kender også en Ungarsk pige, der er i gang med at læse til folkeskolelærer på Sydfyn.

  På trods af at hun ikke får SU – og selv skal betale uddannelsen. Det kan undre mig at flere ikke tager en uddannelse i Danmark – når vi nu er så priviligerede, at vi får den gratis.

 2. Helle Munch Oldefar

  Måske er det netop problemet – det virker ikke attraktivt, når det er gratis? Og de forsørges jo alligevel på en eller anden måde.

 3. Ali Al-Ghanime

  Pengene kommer ikke retur.
  Pengene bliver dels betalt til skolen (18.500 kr. pr. semester) og dels til at dække studiets afgifter, her under bøger o.l.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.