20.000 læsere på en måned

2006-05-lk-ude-130×169.jpg

Jeg bliver tit spurgt om hvorfor jeg dog gider at bruge tid på at skrive en blog. Det giver jo ingen løn, ingen reklameindtægter og somme tider en del bøvl.

Svaret er enkelt: Jeg skriver en blog fordi der er nogen der læser den, og ikke mindst fordi nogen gider kommentere det jeg skriver. Tag fx. de tre indlæg om Albanien. De affødte 55 kommentarer og satte mig i forbindelse med andre der også interesserede sig for dette mærkelige land i Europa. Der kom interessante kommentarer – også nogen jeg ikke var glade for, men sådan er livet.

I august måned havde www.kolindkuren.dk lige knap 20.000 besøgende, dvs. godt 600 unikke brugere hver dag. Det er mange mennesker og det er jeg meget glad for. Der er lidt flere besøgende på hverdage end i weekenden og i gennemsnit besøger man siden tre gange om måneden. Det dækker selvfølgelig over en kæmpe variation. Hver besøgende ser knap to sider pr. besøg, dvs. de fleste klikker igennem og læser kommentarerne til den blogpost, de ser. Det er også godt.

For et år siden var tallene omkring det halve af tallene ovenfor. Min opstilling til Folketinget i oktober 2007 gav et kæmpe boost, men det sluttede brat i december 2007 og så fulgte nogle måneder med færre besøgende end tidligere. Hen igennem foråret tror jeg at de fleste kom tilbage og opfattede mig som alt det andet jeg også er (andet end tidligere folketingskandidat for Ny og nu Liberal Alliance) og nu gætter jeg på at jeg er tilbage igen hvor jeg var for et år siden. Ikke at jeg fortryder at jeg stillede op til Folketinget, men for mig er det et overstået kapitel. Nu interesserer jeg mig for hvad jeg kan gøre fra den mere tilbagetrukne position jeg har i det politiske. Jeg er stadig meget interesseret i politik og jeg håber stadig at Liberal Alliance kan få en positiv indflydelse på systemet.

600 læsere er selvfølgelig ikke meget sammenlignet med et dagblad der læses af måske 100.000 hver dag. Men mange magasiner har kun 5.000 eller 10.000 læsere hver måned og i forhold til dem er det interessant at en weblog kan være et mere læst medie. Endog et medie med lagt mere dialog mellem læserne end et trykt magasin.

Jeg tror at weblogs får større betydning i de kommende år. Hvis den person der skriver bloggen, er troværdig og det han eller hun skriver, er læseværdigt, vil læsertallet blive ved med at vokse. I et lille sprogområde som Danmark vokser træerne jo ikke ind i himlen, men forestil dig at denne blog blev skrevet i USA på engelsk og at man kunne gange op i forhold til hvor mange der taler engelsk. Så ville bloggen have op imod to millioner læsere hver måned og være blandt de mest indflydelsesrige medier i den vestlige verden. Tankevækkende..

Stay with us!

14 kommentarer til “20.000 læsere på en måned”

 1. Jakob Nybo

  Hej Lars
  Du skal have stor ros for at ville skrive din blog!!
  Og vi læser og kommenterer gerne.
  Dine indlæg er forfriskende og ofte grænseoverskridende samt skæve, hvilke er værdsat.
  Forsat endelig og god wind.
  Mvh
  Jakob

 2. Lotte Bliddal

  Kære Lars

  Du skal bare fortsætte det, som du har gang i, for vi er mange, som inspireres af folk som dig, som velvilligt stiller viden til rådighed for os andre.

  Faktisk kan jeg fortælle dig, at du og din bog, altså Kolind-kuren, er en af årsagerne til, at vor virsomhed er blevet nomineret til Advokaternes Innvationspris 2008. Vor fornyelsesproces startede nemlig med, at vi i firmaet læste din bog ud fra den opfattelse, at al succes starter med en begyndelse :-)

  Kærlig hilsen og taknemmelige tanker
  fra Lotte

 3. Stephan E

  Et velfungerende demokrati afhænger ikke at alle sætter sig ordentligt ind i tingene – det afhænger kun af at at en kritisk masse går det.

  Danmark er stadig ikke større end du kan få italesat mindre problemer.

  Det er de store og fundamentale problemer som fastlåses af systemet dødvægt. Her kræver det et solidt træk så tankeren gradvist vender.

  Udfordringen er at de fleste medier nærmest har meldt sig ud af debatten og reduceret sig selv til hvad ekstra bladet var for 20 år siden.

  Her spiller blogs og debatfora en rolle – selvom de fleste er ren støj uden nogen former for saglig tilførsel til debatten. Det giver mulighed for at folk med indsigt i et område, noget på hjertet og vilje til at debatere sagligt kan vende problemstillingerne – mens andre kan lytte med og lære.

  Hvornår har du f.eks. forsøgt at forstå hvad folk, du er uenige med, egentlig mener og hvorfor de mener at de kan have ret? Hvem ved – måske lærer man noget om sin egen mening og ikke-forståelse.

 4. Jette Jakobsen

  Jeg lærer meget på Kolind bloggen, og får lov at sige min mening. Jeg får modspil af og til, det er også godt, jeg får også pæne ord med på vejen. Jeg ville ønske at nogle flere mennesker, med fingerne direkte i almindeligt arbejde ( hvad det så end er), måske dem med knap så høj uddannelse, eller slet ingen..ville skrivee lidt. Det kan nemt blive Tordenskjolds soldater. Det er der vist ikke rigtig kultur for endnu. Det er ellers ikke farligt, men lærerigt og spændende. Når jeg har læst de aviser jeg har på nettet, skal jeg da lige omkring Kolind bloggen. Der er også en anden ting jeg er glad for. Hvis der er en ting, jeg slet ikke forstår, er der altid mennesker som giver sig tid til at forklare…TAK. Jeg er ikke så veluddannet som de fleste på bloggen, er jo heller ikke en “fleste”. Jeg håber vi kan skrive mange år endnu. Tak fordi du gider Lars.

 5. Frank Calberg

  Fint input, Jette. Jeg ville, ligesom du, ønske, at endnu flere ville skrive lidt om f.eks. erfaringer, tanker, ideer, problemer, glæder mv. til de forskellige temaer, Lars tager op.

  Er der nogen, der har nogle indspark til, hvordan læsere også bliver deltagere?

 6. Jette Jakobsen

  Tak Frank…man skal lige opdage, at det ikke er farligt, og ingen bliver “slagtet”, så tør “man” skrive på blogs.

 7. Frank Calberg

  Til Lars: Kunne man forestille sig, at du, for at fremme at endnu flere deltager på bloggen frem for udelukkende at læse, giver præmier – eventuelt i samarbejde med virksomheder, du skriver om.

  Eksempelvis kunne man give den, der giver de bedste ideer til udvikling af GM, x ugers gratis brug af én af virksomhedens nye, energiøkonomiske biler. Således kan virksomheden også effektivt markedsføre sine nye biler.

  Just a thought. For mere inspiration, se f.eks. http://www.brainfloor.com

 8. Anni Lomborg

  Det er for mig vældig givende at skrive på blogs. Og jeg tror på at jeg er med til at give stof til eftertanke.
  Det er virkelig dejligt at få udvidet horisonten, at få mere viden om mange ting. På blogs er mangt og meget tilladt, man har vel ytringsfrihed? Man kan gå lige til kanten , men ikke ud over kanten. Hvis det er ens regelsæt, så kan det aldrig gå rent galt.
  Så hermed en opfordring til læsere der ikke tør skrive. Kom bare an – I skal nok få svar på tiltale, det er jeg sikker på. ;-)

  Venlig hilsen
  Anni

  NB. Lars, Jeg synes du er god til at stille udfordrende spørgsmål, det er nok derfor der så mange besøgende på bloggen.

 9. Sidegadevekseleren

  @ Frankie Boy “Kunne man forestille sig, at du, for at fremme at endnu flere deltager på bloggen frem for udelukkende at læse, giver præmier – eventuelt i samarbejde med virksomheder, du skriver om.”

  Ja sgu begynd at fordele Saxo banks indestående i Deutsche Bank til os “trofaste” bloggere.
  Hvad siger Sa-mule drengen forøvrigt til Jeres 0.1 procent af stemmerne.
  ROFLMAO

 10. Stephan E

  @ Sidegadevekseleren

  [Jeg er ikke moderator eller har nogen forbindelse til denne blog.]

  Hvis du har noget sagligt at bidrage med – også meget gerne stærkt modargumenterende, så kom dog med det. Denne form for destruktiv insinuering tjener kun til formål at genere og chikanere.

  Det eneste, du opnår derved er at Lars må lukke for pseudonym deltagelse eller på anden måde moderere til skade for den åbne debat.

  Jeg antager qua dit ironiske valg af navn og kommentaren, at du ser det ud fra et kollektivistisk synspunkt (ideologisk venstrefløj, men det fremgår ikke om du er helt ude som venstreanarkist ;-)). Hvad med at komme med argumenterne i stedet for at genere ?

  Personligt anstrenger jeg mig meget for at isolere omfordelingsspørgsmålet fra spørgsmålet om hvordan vi sikrer at borgerne får mest kvalitet for pengene og samfundet er bedst i stand til at forny sig, dvs. jeg ser ikke en modsætning mellem at styrke borgerne og lighedsdiskussionen – UANSET hvilken fløj du står på.

  Så – åbenhjertigt ment – hvad med at bidrage med reelle argumenter?

 11. Lars Kolind

  Som moderator er jeg ked af at se indlæg der ikke respekterer reglen om at på denne blog fortæller man hvem man er. Der er generelt en ret tydelig sammenhæng mellem lødigheden af kommentarerne og så viljen til at stå ved det man skriver. Hvis folk som “sidegadevekseleren” fortsætter på det niveau, vi hidtil har set, vil han blive spammet, hvilket systemet heldigvis er særdeles effektivt til at gøre!

 12. Helle Munch Oldefar

  Sådan :-)
  Eller skal vi bare tie dem ihjel :-)

 13. Sidegadevekseleren

  @ Lars K
  Censur er en grim ting….

  Lærling Stephan.
  Din urealistisk selvopfattelse og fantasifulde teorier om andre finder jeg meget underholdende…!
  ROFLMAO

  @ Oldefar.
  Sådan :-)
  Hvorfor kan vi ikke bare tie dem ihjel :-)

 14. Stefan

  Ildsjæl,inspirationkilde,afholdt af mange både i ind og udland.En særlig TAK til dig Lars for at give os andre muligheden for at være med i debaten,og til alle andre:

  GLÆDELIG JUL og GODT NYTÅR

  Mange hisener
  Stefan

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.