Hørte du “Sommergæsten” på P1 torsdag/fredag?

2008-08-lars-kolind.jpg 

Torsdag/fredag bragte DR P1 et interview med mig i serien “Sommergæsten”.  Jeg synes at intervieweren kom godt omkring mange af de emner, som vi drøfter på bloggen. Hvis du har tid og lyst til at lytte, så klik her: http://dr.dk/P1/Serier/Sommergaesten_2008/Udsendelser/20080729151726.htm.

Har du en kommentar?

13 kommentarer til “Hørte du “Sommergæsten” på P1 torsdag/fredag?”

 1. Frank Calberg

  “Everybody is beautiful in their own way”, siger Etta Cameron i én af de sange, du spillede. Fint sagt – lad os bruge noget mere energi på at hjælpe mennesker med at blive endnu dygtigere til det, de har et naturligt talent for. Jeg tror, det vil gøre os alle rigere.

  Dygtigt ledet interview i øvrigt. Gode åbne spørgsmål.

 2. Helle Munch Oldefar

  Jeg savnede Michael Jacksons ‘Man in the Mirror’ :
  “If you want to make the world a better place – take a look at yourself – then make a change!” :-)

 3. Anni Lomborg

  Tænk noget nyt – gå i gang – gør tingene på en ny måde.
  Versegod – der er serveret.

  Ja – Frank Calberg – Tasja Parize var virkelig god.

  Og Lars – Jeg nyder også at lytte til akapella. Og dine musikvalg var for mig rigtig gode.

  Venlig hilsen
  Anni

 4. Stephan E

  Lars,

  Mange gode aspekter og opsangen om den selvgalde “succes” er helt på sin plads.

  Budskabet om empowerment af den ansatte er nemmere sagt end omsat til handling.

  Det forudsætter bl.a. at man har en sund markedskonstruktion med fokus på empowerment af KUNDERNE, hvilket præcis er hvad man har i stadigt mindre grad, specielt i den offentlige sektor.

  Som har jeg sagt før er det centralt at skelen mellem den bruger-drevne innovation (hvor man tror at lytte til behovene) og den behovs-drevne innovation, hvor kudnernes individuele behov rent faktisk trækker udviklingen via fria valg og disses påvirkning af f.eks. ressourceallokering.

 5. Christian Riisager-Pedersen

  Hej Lars

  Jeg må sige, at du gør dig godt i radioen, fantastisk velformuleret og klare indlysende argumenter.
  Men! Hvad gør man så, når man har så gode argumenter som dig og Ny Alliance?
  Ja når man først har samlet hele den fulde pakke med gode argumenter og løsninger,(hvilket jeg ikke mener vi havde under valgkampen), så serverer man den. Og det var jo netop hvad du gjorde i “Sommergæsten” til ug og slange.
  Jeg er overbevist om, at hvis folk bare fik serveret retten på den rette måde, så de rent faktisk fik smagt ordentligt på den, ville de tænke, Yes det er lige mig!
  Men det er altså sværere end som så åbenbart. Mange potentielle fans/vælgere er overbeviste om, at der kun kommer useriøse forslag fra dig og NA, og giver sig derfor slet ikke tid til at høre efter.
  Og deri ligger den støste udfordring mener jeg. Du skal simpelthen have flere mennesker til at høre budskabet.

  Fortsat god sommer.

  De bedste hilsner

 6. Anni Lomborg

  Kunne det tænkes at, hvis du Lars Kolind, havde haft et andet serveringsfad til dine forslag og såkaldte nytænkninger ville det blevet bedre modtaget?
  Vi er i bund og grund åbne for nytænkning og forandring fryder. Men det skal ikke være på bekostning og nedgørelse af andre.

  Venlig hilsen
  Anni

 7. Jette Jakobsen

  Der har i mange år, været stor respekt for Lars Kolind, men på den politiske arena..tabte han. Det gør jeg også, for mit livssyn passer lidt der, og lidt der. Sådan må man ikke være!!! Hvis man vil være med i de demokratiske rækker herhjemme. Så skal man rette ind, og gøre som alle de andre og flertallet siger. Herhjemme i Danmark lige nu, er der ca 50% som støtter vores nuværende regering, hvad med alle de andre? Engang var der et menneske som lærte mig “at de andre, var svinene” Det tror jeg ikke på!!!!Jeg tror at “de andre” har andet livssyn, og skal tages alvorligt. Jeg er vist selv en af “de andre”, de får som regel først magt ( grimt ord) når det virkelig er krisetider, og i opgangstider..får de ikke lov at forebygge krisetider..for tager grådigheden over.

 8. Anni Lomborg

  Jeg vil gerne uddybe min bemærkning om at forandring ikke skal være på bekostning af andre. Jeg tror at vi alle har en vision om at forbedre verden. Også, og måske især alle politikerne. Da Ny Aliance kom på banen var det først og fremmest for at udelukke Dansk Folkeparti og derved forbedre tilværelsen for Danskerne. Dansk Folkeparti skal udelukkes og fratages indflydelse hvis det står til den øvrige oposision på Christiansborg. Men det viser sig jo gang på gang at det er en meget svær og tung opgave at løfte. og hvorfor nu det. Jo – det er jo netop fordi vi lever i et demokrati hvor det enkelte menneske har frihed til at give sin mening til kende og stemme på hvem man vil, uanset om man hører til de andre eller dem som ikke hører til de andre. Så det der med at puste sig op og sige
  ” nok er nok ” skal man nok lige tænke over en ekstra gang. Det er så let som fod i hose at kritisere andre.

  Venlig hilsen
  Anni

 9. Per Feldvoss Olsen

  Hej Helle,
  Og En “sommer” hilsen til jer alle.

  Ja det Jackson er et godt eksempel på det ironiske ved det “moderne” menneske, han var et af de første mennesker som havde midlerne til at ændre på verden, men se på billederne af han i dag.

  “Take a look at at yourself and make a change”??!

  Jeg er bange for at mange moderne mennesker risikerer at se ud som Jackson, ikke udenpå men inden i!?

  MVH Per

 10. Helle Munch Oldefar

  @ Per Og ved du hvordan han ser ud indeni?
  Jeg tror Michael Jackson er et menneske, der virkelig har ændret mange mennesker til det gode.
  At han ikke kunne ændre hele verden og kom i hænder på griske mennesker viser vel bare – endnu en gang – at penge korrumperer. Her mener jeg ikke at de korrumperede Michael Jackson men de mennesker der omgik ham og de mennesker som han forsøgte at hjælpe, men som ikke kunne få nok.
  Så hvis du har ret i at mange moderne mennesker ligner ham indeni, er jeg da meget fortrøstningsfuld :-)
  Og jeg synes stadig, at man for at gøre noget for andre skal starte med sig selv.

 11. Per Feldvoss Olsen

  @ Helle,
  Snakken omhandler nu slet ikke Jacksons indre, men om hvordan han ser ud *udenpå*, efter sin “change” – det var hvad jeg mente med det jeg skrev. Jeg har naturligvis den største respekt for hans person og faglighed – han er vel århundredets geni, på sit snævre felt? (Jackson er også på rigtigt mange måder, en god repræsentant for det moderne menneske, mange af os lider jo netop under ‘Peter Pan’ syndromet, læs: ønsket om en livslang barndom/ungdom.)

  Tanken om at vi skal “ændre på os selv for er at kunne forbedre verden” er naturligvis ganske velment, men generelt fejlbehæftet. Vi skal naturligvis flytte os for hinanden, men hvis vi er gode til det er der måske slet ikke behov for at vi ændre os?

  Min provokerende påstand er altså at der er en risiko for at vi måske ender med at se ud “inden i” – som Jackson gør det *udenpå*, og til hvilken nytte? ( Jeg er enig med dig i at der er mange “griske” som gerne vil hjælp os med at ænder os, men problemet stikker langt dybere. De fleste går ind i “forandrings business” af idealistiske/politiske/religiøse årsager – og når først man er hoppet med på en sådan ideologi er det nærmest umuligt at komme ud af det igen. )
  .
  .
  Plastickirurgien er en ganske produktiv analogi – og hvad er forskellen egentligt mellem kirurgien og den øvrige intimteknologi? Hvis Jackson eksempelvis havde haft held til at ændre sit udseende til “det bedre”, hvordan ville det så have påvirket hans børn (og andre som ser op til ham, af *andre* årsager) ? Vi må jo formode at børnene vil ligne ham.. som han så ud før kirurgien? Hvis hans børn, og andre fans, fødes med hans gamle næse, hvordan har det så ændre deres verden til ‘det bedre’, at han fik sin ændret?

  Altså hvis vi ændre os – angiveligt for at “forbedre verden” – har det den direkte konsekvens at alle vores efterkommere også må ændre sig i samme retning! Verden bliver netop *ikke* “bedre” derved, der er altså tale om suboptimering, som må gentages – generation efter genration

  Alternativt er at vi forsøger at ænder på verden, med den mulige konsekvens, at den bliver lidt mere “bebolig” for alle vores efterkommere. Altså Tænk lokalt, men handl globalt!

  MVH Per
  Husk: “What you do for yourself dies with you,. What you do for the world, and others, lives on and becomes immortal.”

 12. Helle Munch Oldefar

  OK. Jeg misforstod dig :-)
  Men at vi ikke har noget at ændre…. det er nok for meget forlangt.
  Det der refereres til er nok splinten i andres kontra planken i eget øje….. og den er ingen af os vist fri for, eller?

 13. Per Feldvoss Olsen

  @ Helle,
  Bjælken i vores øje er jo netop en del af den menneskelige natur – så hvordan finder vi et upolitisk alternativ? Hermed med mener jeg: Hvordan undgår vi at vende vores fejlbarlige natur i mod os selv?

  Eksempel: den politiske/idealistiske løsning vil være at angribe ham med splinten, eller at forsøge at fjerne vores engen bjælke. Det upolitiske alternativ bliver muligt mår vi erkender at vi nok ikke kan “fjerne” naturen, men vi kan opbygge en fælles taktik hvorved vi kan opdage og håndtere de strategiske konsekenvenser af bjælkerne i vores øjne?

  Konsekvensen af en sådan taktik er at vi får flere valg, en større tryghed – hele “udviklings retorikken” kan vendes på hovedet, fordi vi nu kan sætte spørgsmålstegn ved de bagvedliggende målsætninger. Et af de koncepter jeg arbejder specifikt med omhander vores urørlighedszone – altså fx. er det overhovedet være relevant/legitimt, at snakke om hinandes “mentale modeller”, eller er dette bare en sofistikeret politisk agenda, som irrelevant overskrider vores egne og andres grænser?

  VH Per
  p.s. Jeg ringer SE :-)

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.