Han støtter spejderarbejdet

sung-hak-baik.jpg 

I Korea mødte jeg Sung Hak Baik – en af de helt store bidragydere til internationalt spejderarbejde. Jeg kender ham efterhånden godt. Hør hans historie:

Som 11 årig mistede Baik begge sine forældre i Koreakrigenog flygtede fra sin landsby. Baik overlevede flugten og stillede sulten ved at samle rester fra lossepladsen ved en amerikansk base. En amerikansk soldat opdagede ham og hjalp ham i skole ved at betale hans skolepenge. Baik kom i lære hos en hattemager som 14 årig; mente at efter nogle år at produktionen kunne effektiviseres, købte en symaskine og gik selv igang som 19-årig. I dag laver hans virksomhed, Young An, mere end halvdelen af alle hatte i verden – mere end 100 millioner hatte om året. Og dertil kommer en lang række virksomheder i andre brancher. I taknemmelighed over den støtte han selv fik, har han åbnet skoler og børnehjem i en række lande. Jeg besøgte den i Seoul, der omfatter en række skoler fra børnehave til college med ialt 6.000 elever.

Baik er en beskeden mand. Han gør ikke noget nummer ud af sig selv. Men han ønsker at gøre en forskel. Se selv på www.youngan.co.kr

Derfor har han støttet spejderarbejdet med mere end 1 million dollars. Og han er ikke færdig…

En kommentar til “Han støtter spejderarbejdet”

  1. Helle Munch Oldefar

    Ja, det er rørende at se velhavende mennesker give ud af deres velstand. Jeg synes, man ser mere af det end før – hvad mon det skyldes? Forhåbentlig ikke dårlig samvittighed, men et ægte ønske om at andre skal nyde godt af ens succes. Og jeg håber da, at han har behandlet sine arbejdere i Korea med lige så stor empati.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.