På pengejagt i Korea og Malaysia

Quen Silvia with Korean Scouts

I aftes kom jeg tilbage fra 10 dage i Korea og Malaysia. Jeg ledsagede det svenske kongepar (kongen er æresformand for World Scout Foundation, hvis bestyrelse jeg er formand for) på en fascinerende rejse, hvor vi besøgte statsoverhoveder, regeringsrepræsentanter og forretningsfolk for at opnå økonomisk støtte til udvikling af spejderarbejdet i udviklingslandene.

Koreas nyvalgte præsident, Lee Myung-Bak, sagde ved vores møde rent ud at spejderarbejdet var en vigtig del af nøglen til Koreas fremtid: Landet har ingen naturressourcer og må derfor satse på mennesker der både kan yde noget selv og som kan tage medansvar for fællesskabet. Nærmere kan man ikke komme til formålet med spejderarbejdet. 300 forretningsfolk deltog i en gallamiddag, hvor 64 modtog Fondens tak for deres (store) økonomiske bidrag. På billedet ser du Dronning Silvia blandt koreanske spejdere.

I Malaysia var kongen, Sultan Mizan Zainal Abidin, og dronningen æresgæst ved en gallamiddag med 300 deltagere sammen med det svenske kongepar. Igen kunne vi fra fondens side takke fra mange gode bidrag til spejderarbejdet. Men hvad vigtigere var: Vi kunne fremhæve den indsats som spejderne i Malaysia (der er ca 200.000) gør for at bygge bro mellem racerne (malay, kinesere og indere). Malaysia har store interne problemer mellem befolkningsgrupperne og alle fremhævede spejderne som den stærkeste kraft til at integrere unge fra alle etniske grupper.

Igen kan man spørge om den svenske konge og vi andre skal vise os sammen med ledelsen fra et land, hvor flertallet (malay) har store problemer med at integrere minoriteterne og dele magten og goderne med dem. Jeg er mere og mere sikker på at det nytter og at vi ikke bare legitimerer et styre, som vi i virkeligheden er kritiske over for. Vi kritiserer ikke vore værter, men vi fremhæver de gode ting i landets udvikling og giver dermed spejderkorpset den prestige der gør at de kan gøre endnu mere fremover.

Hvad mener du?

En kommentar til “På pengejagt i Korea og Malaysia”

  1. Helle Munch Oldefar

    Jeg er af den overbevisning at de mange års boykot af Sydafrika overhovedet ikke havde nogen effekt.
    Magthaverne og pamperne skal nok sørge for at de får ‘deres’, mens resten af befolkningen sulter eller lider anden nød. Men lad os ikke lave en ‘Caucescou’ igen, så Elefantordenen kommer uretmæssigt på andre hænder.
    Så jeg tror på dialog og eksemplets magt. Derfor er organisationer som CISV så vigtige. De sender unge mennesker verden rundt for at skabe venskaber i en ung alder og for at de kan se, hvordan verden ser ud. Min yngste datter var i Argentina for 12 år siden, og jeg tror da, at det har gavnet hende – helt uden mor ;-)

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.