Bog: Fra idé til faktura

fra-ide-til-faktura.jpg 

To iværksættere (Henrik K. Eriksen og Søren A. Jensen) og en erfaren management professor (Steen Hildebrandt) har fornylig udgivet en bog om ledelse af entreprenørskab: Fra Idé til Faktura, Børsens Forlag 2008.

Det er en klog bog. Den gennemgår i fem dele hvad intreprenørskab er (nyskabelse inden for en bestående virksomheds rammer), hvad vi kan lære af de eksterne innovationsmiljøer, hvordan man kan have forskellige tilgange til intraprenørskab, hvordan man kan få mere af det og hvad det betyder for virksomheder og samfund. Den indeholder nogle gode cases, fx. MetroExpres, Scape Technologies og Danfoss Ventures og den inddrager teori på en række punkter.

Så vil man have en oversigt over emnet er bogen en god kilde. Desværre er sprog og form meget “pænt” og ikke særligt engagerende. Jeg ville gerne være blevet mere provokeret for potentialet i at inspirere flere medarbejdere til at arbejde med nye ideer inden for danske virksomheder, er enormt. Og forfatterne ved hvad de taler om.

Tag dig sammen og læs den!

4 kommentarer til “Bog: Fra idé til faktura”

 1. Kai Poulsen

  Gæs Flyver i V formation. Dermed kan flokken flyve 71 % længere. Et team har til sammen flere kræfter end enkeltpersoner har på egen hånd. Der er sagt meget plus og minus om lean. Og lean er i bund og grund alm. brug af sund fornuft.
  http://www.prodevo.dkhttp://www.implement.dkhttp://www.valcon.dk – Kundeadfærd, loyalitet, en til en… http://www.talefod.dk – At være eller ikke at gøre… http://www.aprokom.dkhttp://www.keys2passion.com

 2. Helle Munch Oldefar

  TEAM = Tilsammen Erfarer Alle Mere
  Det er bare min oversættelse :-)
  God Påske til alle :-)

 3. Søren Agerbo Jensen

  Hej Lars,
  Tak for den fine anmeldelse.

  Der er ingen tvivl om at næste bog bliver mere “provokerende”, for med de reaktioner vi har fået på vores bog, så er det min overbevisning at der er et langt større potentiale i de dansek virksomheder end vi har konstateret i vores arbejde med bogen.

  Jeg så et kort indslag i fjernsynet i går om politifolk der er kørt trætte. Endnu et godt eksempel på hvad dårlig ledelse og manglende muligheder gør ved folk.

  Det sjove er at manglende ledelse ikke må forveksles med at den menige politimand skal have ret i al sin kritik; det betyder blot at der skal være et konstruktivt mod og medspil mellem ledelse og ansatte, og ledelsen skal turde være synlig og skabe gode rammer.

  Jeg tør ikke tænke på hvordan vores politimæssige situation kunne se ud, hvis vi fik skabt bedre forhold, og jeg tør ikke tænke på hvad vores erhvervsliv kunne udrette hvis vi fik åbnet op for potentialet der ligger i de danske virksomheder.

  Så endnu engang tak for en god anmeldelse, det giver energi til at begynde tankerne til endnu en bog om temaet.

  Hilsen
  Søren

 4. Frank Calberg

  Tak for input vedr. denne interessante bog. På s. 21 i bogen nævner forfatterne bl.a., at der ligger uanede muligheder gemt i øget samarbejde mellem iværksættere, forskere og etablerede virksomheder. I denne forbindelse vil jeg gerne sige tak til dig, Lars, for dit initiativ til at starte denne blog og utrætteligt fortsætte med at drive mere effektive og innovative måder at arbejde på frem – og dermed fremme markant mere værdiskabelse.

  Jeg håber, at endnu flere vil følge dit initiativ gennem bl.a. en blog og/eller andre interaktive/kollaborative teknologier at involvere mennesker på tværs af grænser – f.eks. på tværs af brancher, virksomheder, funktioner i virksomheder, hierarkier samt på tværs af geografiske grænser – og dermed forøge både konkurrence- og sammenhængskraft.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.