Saudi Arabien – indtryk

Faisal Al Muaammar og Lars Kolind

I denne uge har jeg været i Riyadh i Saudi Arabien for at rejse penge til internationalt spejderarbejde, dvs. World Scout Foundation, som jeg er formand for. Vi fokuserer på at støtte udvikling af spejderarbejdet i udviklingslandene, dvs. Afrika, Asien og Latinamerika og vi har donorer fra alle dele af verden.

Jeg besøgte en lang række institutioner og potentielle donorer og havde lejlighed til at møde kongen, kronprinsen, en række ministre og erhvervsfolk og så selvfølgelig ganske almindelige spejdere og spejderledere. Det gik heldigvis godt og vi fik gode tilsagn om støtte. Men helt let var det ikke at komme fra Danmark – dette lille land oppe i det kolde nord, som alle her taler om.

I de følgende dage vil jeg dele nogle af mine indtryk. Ikke for at forsvare hverken det ene eller andet synspunkt, men for at inspirere jer der læser bloggen, til at tænke lidt længere end stereotyperne. For dem er der nok af, både i Danmark og i Saudi Arabien.

Fakta: Saudi Arabien har ca 25 M indbyggere, hvoraf formentlig 8-9 millioner er ikke-saudier. Kong Abdullah bin Abdelaziz Al-Saud regerer og lovgivningen er ganske enkelt sharia – hvilket langt fra er så enkelt som det lyder til. Olie er hovedindtægtskilden.

Håber at mange vil læse med – ikke mindst i disse tider…

7 kommentarer til “Saudi Arabien – indtryk”

 1. Flemming Olesen

  Kære Lars Kolind!

  Se det vil jeg glæde mig overordentligt meget til at læse om!! Altid spændende at høre øjenvidne-beretninger, særligt om så interessant en sag – med så mange indgangsvinkler!

  Kh
  Flemming Olesen

 2. Lars Johannes Christensen

  Spændende!! – Hvordan ser saudierne (både lederne og den almindelige saudier) generelt på arbejdet med unge og deres ressourcer og rolle? Det være sig i deres eget land eller som initiativer andre steder på kloden? Det er noget, der ikke er blevet berørt af dem, der sætter dagsordenen i informationsstrømmen. Og det er ellers et væsentligt punkt både for din egen rejses formål, men så sandelig også for fremtiden over hele verden.

 3. Kristian Olsen

  Hej Lars…

  Det lyder spændende, og jeg kan godt fornemme hvor du vil hen (et land er så meget mere end de love og regler som er gældende). Alligevel tænker jeg – hvorfor lige Saudi Arabien?

 4. Joachim Robert

  @Kristian Olsen

  “hvorfor lige Saudi Arabien?” – vel fordi de har en del oliepenge som Kolind og co. i World Scout Foundation kan bruge.

 5. Erik Venderby

  Kære Lars Kolind. Det at trække vejret er jo meget vigtigt, det kan der læses om i ” Træk Vejret ” skrevet af Mr. P. Smith ” The China Study ” skrevet af Prof. Dr. T. Colin Campbell, The most comprehensive study of nutrition ever conducted, send en address og jeg sender gerne en ” The China Study ” free of charge. Denne information kan ikke betales med penge. Men den er meget vigtig for et hvert mennesker der ønsker at leve et bedre liv. Ærbødigst Erik Venderby.

 6. Lars Kolind

  Jeg var i Saudi Arabien fordi der er et stærkt spejderarbejde og fordi kongefamilien og andre er interesseret i at støtte initiativer der øger dialogen imellem unge fra muslimske lande og andre. Og så er man jo normalt nødt til at kigge efter donationer der hvor folk har penge at give!

 7. Jens Erik Jacobsen

  Kære Lars Kolind
  Jeg skriver ikke så meget i anledning af det, du har skrevet, men for at høre, om du kan give mig mail-adressen på Erik Venderby, som også har skrevet til dig.
  Han er en ven af mig, som forsvandt for mig, da det ikke gik ham så godt.
  Der er nu gået 4 – 5 år, hvor jeg ikke har haft kontakt med ham. Men jeg har tit tænkt på ham – og har nu sat mig for at finde ud af, hvor han er.
  Derfor har jeg søgt på nettet – og fundet hans navn i forbindelse med din hjemmeside.
  Jeg ved nok, at det ikke er sådan lige at udlevere en mands mail-adresse.
  Derfor et par ord om mig selv.
  Jeg er præst i Apostolsk Kirke på Filipavej i København. Og ønsker du en reference på mig, så er det helt ok.
  Kontakt mig på min mail – eller mobil 23740840.
  Og må jeg i øvrigt – nu jeg er i gang med at skrive til dig – sige, at du er et eksempel til efterfølgelse som menneske og leder. Med venlig hilsen
  Jens Erik Jacobsen

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.