Nicaragua – kultur

Et andet af min brors projekter her i Nicaragua er et kulturcenter med fokus paa pre-columbiansk keramik, altsaa den keramik de lavede her i landet foer Columbus kom omkring aar 1500.

Museet har verdens stoerste samling paa over 5.000 stykker og den huses i et klassisk byhus paa hele 1600 m2. Museet er netop blevet haedret som Nicaraguas bedste og besoegstallet er oppe paa ca 500 pr uge, hvilket er meget hoejt her i landet. Museet har efterhaanden overtaget den registrering af kulturarven, som Kulturministeriet burde lave, men som er prioriteret lavt. Et virtuelt museum, www.granadacollection.org, har nu 10.000 fotos af keramikken i super kvalitet, og det betyder at Nicaraguas kulturarv nu er til raadighed for resten af verden. Gaa direkte til samlingen paa http://www.granadacollection.org/Visita1.htm

Dansk initiativ. Privat initiativ. Innovation i udviklingsbistand. Besoeg websiden, som indtil videre kun er paa spansk (men fotos kan vi alle kigge paa) og lad mig hoere din reaktion.

4 kommentarer til “Nicaragua – kultur”

 1. Nikolaj

  Jeg har vist brug for en vejledning i, hvordan man finder keramikmuséet på mimuseo.org.

 2. Lars Johannes Christensen

  Det er da ok, at et privat initiativ overtager registreringen af den nationale/regionale kulturarv. Så længe det fastholdes, at det er lokalt/nationalt ejerskab (Nicaraguas befolkning), ligesom vi har begrebet Danefæ herhjemme. – Det er fint, hvis den private investor (dansk eller nicaraguansk) kan skabe lidt økonomi i foretagenet, således at den offentlige adgang, både for nicaraguanere og resten af verdens befolkning, fortsat kan forbedres og gøres interessant.

  Om det er tilgængeligt, må vise sig. Jeg kan heller ikke rigtigt finde sitet, og jeg kan endda spansk :-)

 3. Anni Lomborg

  Fælles skade trøster ;-)

 4. Lars Kolind

  Jeg har rettet web-adressen nu. Undskyld forvirringen. Vil du gaa direkte til samlingen saa klik http://www.granadacollection.org/Visita1.htm

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.