Skoleudvikling, case Hellerup Skole

Her på bloggen har mange henvist til Gentofte Kommunes skoleudviklingsprojekt, SKUB, hvis mest markante element nok er den nybyggede hellerup Skole.

Her er en lille video der fortæller om indtryk fra skolen. Jeg har besøgt den flere gange og ville ønske at alle der interesserer sig for emnet kunne gøre det samme. Det er tankevækkende.

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Flere gode videoer om SKUB og skoleudvikling finder du på youtube kanalen nielsloop. Ophavsmanden er Jens Guldbaek, hvis webside er et besøg værd: www.loop.bz

Til inspiration!

6 kommentarer til “Skoleudvikling, case Hellerup Skole”

 1. Frank Calberg

  Super video: Udover den engelske lærers begejstring bemærkede jeg ikke mindst de sidste kommentarer: For me it’s a precondition that there’s a will to change

  Hvad med at kaste den angst for forandring over bord og komme i gang – i høj grad også med f.eks. arbejde over Internettet (se dette link
  , som Anni refererede til i tidligere post).

 2. birte skot-hansen

  Er danske lærere for belastede med mange andre opgaver end lige den at undervise og udvikle nye og forskel
  lige læringsmetoder tilpasset hver enkelt elev? For jeg er 100% enig i bemærkningen fra den engelske lærer.
  “For med it’s a precondition that there’s a WILL to change!” De mange lovkrav, der vælter ind over Folke-
  skolen virker ind imellem opbremsende for den pædagogiske udvikling.Lærernes engagement reduceres og undervisningen fortsætter, “som den altid har gjort!” Og alt for ofte som en eenvejskommuni-kation, hvor eleverne får alt for lil-
  le medindflydelse på, hvad der sker. Læreren skal i langt højere grad turde
  “kaos,” når eleverne skal aktiveres udfra lærerens overordnede mål med sin undervisning. Jeg har selv som lærer i Folkeskolen i 40 år oplevet meget akti-
  ve og engagerede elever, når disse kunne være medbestemmende. Men det kræver måske lidt mod at springe ud i nye læringsmetoder, men det er “sprin-
  get” værd.

 3. Frank Calberg

  Jeg har opfattelsen af, at der er mange, der læser denne blog, der arbejder for fornyelse/udvikling/forandring – for på den måde at skabe mere værdi for flere mennesker.

  Mit spørgsmål er: Hvordan kan vi også hjælpe de andre?

 4. Frank Calberg

  Til Birte: Du skriver ovenfor følgende:

  De mange lovkrav, der vælter ind over folkeskolen virker ind imellem opbremsende for den pædagogiske udvikling. Lærernes engagement reduceres og undervisningen fortsætter, som den altid har gjort!

  Har du nogle helt konkrete forslag til de mennesker, der arbejder her
  ? Hvad skal de efter din mening gøre?

 5. Jan Sjøstrand

  Der er mange aspekter i indlægget om Hellerup skole. Jeg synes der er særdeles spændende. Jeg tager udgangspunkt i mennesker og ikke i ideer. Hvorledes sikres at de elever hvis personprofil har det svært i netop dette set up bliver fanget op.

  Når vi ved hvor vanskeligt mange voksne har det med “kaos” og for “løse rammer”, hvad begrunder man det så med at dette set up er det rigtige?

  Vi er nød til at tage højde for at nogle fungere bedst i kaos og nogle bedst i “ordnede forhold. Hvilke pædagogoske analyser og tests viser at dette er vejen at gå.

  Vi skal udvikle et samfund der tager maksimalt hensyn til det menneskelige sind, dets udvikling, dets måder at fungere på, etc. Jo bedre vi er til at indrette os efter hvorledes vi mennesker trods alt fungerer og udvikles – jo bedre vil det gå os som samfund i alle aspekter.

 6. Jette Jakobsen

  Der fortælles at skolen er en arbejdsplads, det er jo rigtig. På min arbejdsplads er der stadig mere rolige rum, når vi skal lære noget nyt. Er det alle børn som kan klare så meget liv som der er på filmen? Jeg tænker bare på hvor nemme børn er til at miste opmærksomheden. Jeg mener også at børn skal have en dejlig, levende, moderne skole, som på bedste måde kan ruste dem til livet. Jeg har ikke så meget forstand på det, men det virkede lidt forvirret på mig ( måske fordi jeg ikke er et barn, som skal bruge det). Hvorfor måtte de ikke fortælle det på dansk? Jeg kan heldigvis forstå det meste, det undrer mig bare. Måske undervises der kun på engelsk? En fin, flot skole ser det nu ud til at være

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.