Afstemningen: Skal Ny Alliance vælge side?

Resultatet af afstemningen blev at lidt over halvdelen mener at Ny Alliance skal vælge side før et folketingsvalg, men flertallet er beskedent (52%). Kommentarerne er lige så delte. Der er simpelt hen to mulige strategier.

Helt kort vil jeg sammenfatte problemstillingen sådan at et pænt flertal er enig i at de bedste ville være om Ny Alliance udgjorde (en del af) en midterblok, men at de fleste også frygter at det ville give for få stemmer og dermed for lidt indflydelse.

Min konklusion: Vi skal vist sove på det…

4 kommentarer til “Afstemningen: Skal Ny Alliance vælge side?”

 1. Robert Piil

  Jeg tror egentlig også du kan regne med at ca. 52% mener at Anders Fogh skal være dansk statsminister, og 48% synes det er vigtigere at NA får sine politiske holdninger igennem.

  Sov I bare på det, men I er nødt til at vælge!

 2. Jette Jakobsen

  Jeg tror også nogle mener, at man skal arbejde fra sag til sag. Holde med dem, der vil hjælpe med at få en politik igennem..ikke være så låst fast. Det var jo det i ville..en helt ny måde at lave politik på.

 3. Jette Jakobsen

  Nu er jeg spændt på, om NA kan stå fast ved det de lovede i valget..at vores asylansøgere skal have et mere tåleligt liv. Måske kan vores statsminister “kyse” dem, ved at true med valg? Det er godt nok Henrijette Kæjr, som hat fået lov at sige det offenligt, det er ikke så farligt for hende. Selv udtaler statsministeren sig jo ikke om valg, før det er udskrevet. Jeg tror ikke at NA “tør” et valg, slet ikke efter de har meldt ud at de kun er et bogerligt parti. Engang var det et bredt parti, som ville gøre op med bloggene..og arbejde fra sag til sag…det var vist det de gik til valg på. En fornyelse i dansk politik, sådan ser det bestemt ikke ud nu.

 4. Jette Jakobsen

  Det kunne vist misforståes…hvis de står fast i sagen om asylansøgningerne, og ikke lader sig kue af valgtrusler..så har de vundet lidt. Selvom de er et borgerligt parti, og kun det. Vi skulle jo ellers have haft et alterntiv.
  Det har været lidt svært at skrive dette, fra vores egen lille andedam. Midt i store sager fra den fattige del af verden, det er meget vigtig. Jeg mener dog at det har lidt ret, det er jo mennesker fra fattigere og urolige lande, som det drejer sig om, når det kommer til stykket.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.