Valgkamp

Bare ganske kort: Valgkampen kører for fuld fart. Jeg har været i København i dag og været med til at sende valgbussen afsted. Har brugt megen tid til at mane spin i jorden:

- at jeg selvfølgelig satser på at sidde hele perioden og gerne en til

- at jeg naturligvis ikke er fascist (!)

- at jeg overhovedet ikke er bange for at møde kristian Thulesen dahl ved valgmøder – jeg prioriterer blot andre møder højere end duelmøder med ham.

- at jeg bakker partiets asylpolitik op.

- at jeg ikke bruger millioner på valgkampen – mit budget er indtil videre 10.000 kr som jeg har doneret til vores fælles kampagne på Fyn. resten er dogme!

- at jeg selvfølgelig vil gå aktivt ind og være med til at finde en god løsning på trafikproblemerne på Fyn.

osv.

Det er utroligt som spinmaskinerne kører!

9 kommentarer til “Valgkamp”

 1. Palle Hellemann

  Hej Lars,

  Fint nok at du nedprioriterer valgduel med DF – det er nok ikke så meget dem, der mister stemmer til Ny Alliance.
  Jeg ser dog et stort problem i valg-programmerne på nettet. Hverken valgbarometeret på Politiken eller på TV2 mente at jeg havde mest til fælles med Ny Alliance. Modsætningerne var noget med Tyrkiet med i EU og så et par andre småting. Det korte af det lange er at de få spørgsmål, der indgår i de 2 tests, ikke er dækkende for de virkelige forskelle mellem partierne på midten, endsige dækkende for de reelle problemer i samfundet.

 2. Hans Henrik Heming

  testen på Politiken er faktisk ret sjov/tankevækkende – helt uden forventninger til resultatet tog jeg forleden testen – se resultatet her:
  http://www.flickr.com/photos/publicmind/1798314426/

  Og prøv testen her:
  http://politiken.dk/politik/article369438.ece

 3. Anders

  Kære Lars,

  Vil du ikke nok huske (dine partifæller) på, at Y ikke må støtte en VC-regering, der kun har flertal i kraft af O? Y ligger politisk tættere på F end O.
  Ifølge dagens meningsmålinger giver YCVB 85 mandater, CVO 83 mandater, AFØB 79 mandater, mens AYFB giver 92 mandater. Kun sidstnævnte kombination giver flertal – og er dermed det eneste realistiske bud på en regering.
  Jeg er overbevist om, at en AYFB-regering vil være langt mere handlekraftig og kunne gøre en virkelig forskel, men frygter endnu en O-baseret regering. Vil du ikke nok hjælpe med til at undgå det?

  Held og lykke i valgkampen,

  Anders

 4. Mads

  Kære Lars,

  Det er rigtig godt at du vælger at stille op. Jeg tror og håber på at du bliver valgt ind.

  Held og lykke!

  //Mads

 5. Lars Kolind

  Da Ny Alliance er et borgerligt midterparti er det naturligt at vi peger på Anders Fogh som forhandlingsleder. Jeg synes ikke at vi skal spekulere for meget på mulige partikombinationer før vi har valgets resultat. Lad os hellere diskutere politik!

 6. Bruno Thomasen

  Hej Lars,
  Da du donerede et større beløb til NA undrede det mig langt mindre, end da du meddelte, at du stillede op for NA.
  Jeg mener at huske, at du tidligere har givet udtryk for, at du ikke havde intentioner om at blive politiker,men man kan jo skifte standpunkt.
  Jeg er derfor spændt på, hvorledes du vil gribe tingene an efter den 13. (jeg forudsætter du med sikkerhed bliver valgt).
  Det der efter min opfattelse gør politik kedelig, er den i partierne herskende partidiciplin – og da jeg tvivler på, at du vil kunne indordne dig under en sådan, ser jeg frem til din måde at sætte en anderledes dagsorden på. Der er brug for nytænkning.
  Ha´en god valgkamp og go´vind.
  Bruno.

 7. Jette Jakobsen

  Hej Lars.
  Vil du ikke godt forklare det med bruttoskat..i nemme ord. Hvis jeg får trukket 42% af min løn, uden fradrag, får jeg en del mindre udbetalt end nu hvor jeg har et månedsfradrag på 4000..du ved personfradrag, A,kasse, lidt opsparing til jeg bliver gammel, lidt renter fra vores hus ( det giver fradraget. Vi betaler 39% i min kommune. Det er svært for os med de små lønninger, at klare den måde jeg forstår NA udregning af skat på. Jeg har spurgt på NA hjemmeside, men ikke fået svar. Så hvis du har tid, vil jeg sige tak.

 8. Lars Kolind

  40 flad skat betyder at skatten af den sidst tjente krone er 40 procent. Så kan der iøvrigt være personfradrag og andre justeringer ligesom vi har i dag.
  Pointen er egentlig ikke at bestemte mennesker skal have en bestemt gevinst, men at en flad skat på 40 % kan få mange flere til at arbejde og betale skat i danmark. det kan give så stor en gevinst at det mere eller mindre kan betale for den skat, som staten mister ved at sætte procenten ned.

 9. Jette Jakobsen

  Så forstod jeg det…Tak Lars. Så er det jo ikke så slemt for os med de små indtægter, som nogle har påstået.
  Jeg ved godt at i vil have kapitalpensions opsparing væk som fradrag, men så skal jeg jo heller ikke betale 40% i skat, når jeg hæver dem. For mig vil det være lidt sjovere at spare op, hvis jeg ved at de alle er mine når jeg skal bruge dem.Sådan er vi så forskellige. Jeg har alligevel ikke råd at sætte så mange ind, men lidt har også ret.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.