Er de bedste politikere de mest erfarne?

Min ilddåb som politiker (kandidat) var 24. oktober hvor valget statsministeren udskrev valg og hvor Ny Alliance offentliggjorde at jeg stillede op som spidskandidat på Fyn. Jeg var optaget af et arrangement på Løndal, som jeg stod for, mens 50 journalister nærmest blokerede telefonerne hertil.

Så bliver jeg spurgt om de 500 irakiske asylsøgere og 100 andre ting, som jeg pludselig skal ha en mening om, og det skal næsten gå galt: Jeg forstår ikke finessen i spørgsmålet om asylansøgerne og pludselig er det en kæmpenyhed at jeg er uening med partilinien om dette spørgsmål, som man skulle tro er det vigtigste i verden, hvis man måler efter presseomtale. Bare en simpel misforståelse – ikke nødvendigvis et fejlcitat.

Dagen efter måske 30 jornalister om lige så mange spørgsmål. En af dem spørger (hvad jeg opfatter som en spøg) om jeg mener at jeg ville være en bedre statsminister end Anders Fogh. Jeg er åndsnærværende nok til at svare at det ikke er relevant fordi jeg ikke er kandidat til at blive statsminister, men da han fastholder spørgsmålet siger jeg med et stort smil at jeg selvfølgelig tror at jeg ville være bedre. Hvorfor skulle jeg ellers stille op til Folketinget? Igen en kæmpeoverskrift, som pressen endog kan bruge til at stille spørgsmålstegn ved om jeg støtter partilederen.

Og nu vrimler det med folk der udnævner mig til klovn!

Ærlig talt – det kan jeg godt leve med, for jeg tror fortsat på at folk gider at høre hvad jeg siger netop fordi jeg ikke er en frase-robot der siger de ting, som spindoktoren har fortalt mig at jeg skal. Og som gentager de samme synspunkter igen og igen uanset hvad man bliver spurgt om.

De første dage i valgkampen har været enormt sjove og har bekræftet for mig at der er virkelig brug for en ny type politiker i Folketinget, som ikke er slave af partiets spindoktorer. Det har været fantastisk at møde folk på gågaden i Odense og Middelfart og mærke hvordan de ønsker forandring. Tid til Forandring var de slogan, Venstre vandt valgkampen på, i 2001. Det har jeg tænkt at gøre til mit her i 2007!

Gode råd og kommentarer modtages med glæde.

30 kommentarer til “Er de bedste politikere de mest erfarne?”

 1. Anette Sand

  Hej Lars

  Godt, at du tager det i stiv arm, alt det medieræs, du udsættes for.

  Da Ny Alliance ser ud til at kunne få en afgørende indflydelse, er I jo under særlig mediebevågning. Der er så mange spørgsmål, som er vigtige, og lige netop dit parti er så nyt, så der ikke er nogen erfaring for, “hvor langt I vil gå”.

  I de kredse, jeg færdes i, går diskussionen mest på: Vil I støtte statsministeren, hvis han kan danne en mindretalsregering, hvor han er afhængig af både DF og NA. Eller vil I insistere på et bredere samarbejde hen over midten, også selvom det betyder, at statsministeren bliver at finde på din venstre hånd frem for på din højre?

  I disse tider, hvor personlig profilering og branding er så “in”, er det en klar fordel, at du ikke optræder som PARTISOLDAT men som et selvstændigt menneske med egne holdninger – præcist som du gør.

  Fortsat god valgkamp!

 2. Niels Thomsen

  Hej Lars

  Det er en spændende mission du er ude på. Jeg betvivler ikke at du er en fremragende erhvervsleder med en lang liste af succeser bag dig. Janteloven kan roligt pakkes væk og det er enormt glædeligt at dygtige erhvervsledere vil engagere sig i politik – så langt så godt. Men… jeg mener ikke at have bemærket at dit CV omfatter bedriften at have forenet Europa ved at gelejde 12 vidt forskellige lande ind i et smertefrit hug! Jeg har heller ikke observeret at du har medvirket til at fjerne udlandsgælden og køre statsgælden ned i ministørrelse i rekordtempo. Det virker kort sagt på mig i bedste fald lidt naivt når du sætter dig selv over Fogh mht. lederevner. Objektivt set er du startet med at løbe fra din stort set første konkrete udtalelse, og livet som politiker indebærer altså ikke samme type medvindspresse som en pressefeteret “Oticon-helt” er vant til. This game is big and the players are (even) bigger than you my friend. Learn fast og go under…

 3. birte skot-hansen

  Jeg synes, det bliver meget spændende, hvilken vælgertilslutning Ny Alliance får. Selv sidder jeg som kommunalbesty-
  relsesmeldem i Regionslisten på Born-
  holm. Og vores leder, Annelise Molin, tidligere borgmester i Nexø kommune,er nu opstillet som spidskandidat for Ny Alliance på Bornholm.Ikke blot på Born-
  holm, bliver det et meget spændende valg, fordi Bornholm automatisk har 2 folketingskandidater. Og disse kom-
  mer helt naturligt fra de stor partier Venstre og Socialdemokratiet. Men jeg er sikker på, at Annelise Molin vil blive valgets “dark horse” her på Born-
  holm. Og ligeledes vil hun være en stor gevinst for Ny Alliance, da hun er en meget dygtig og erfaren politi-
  ker, der ikke er bange for at optræde som et selvstændigt mennesker med egne holdninger til tingene. Og hun kæmper til det sidste. Jeg tror nemlig meget på, at noget af det, Ny Alliance “an-
  klages” for, er, at vi ved for lidt
  om, hvad de vil, taler de med “een stemme,” er alle enige i partilinjen osv. kan gå hen at blive en fordel. Folk er virkelig trætte af alle de man-
  ge politiske floskler, der fyger om-
  kring os. Mange vil gerne kunne fornem-
  me mennesket bag disse floskler, som
  sjældendt kan bruges til ret meget. Og her er der virkelig mange spændende kandidater i Ny Alliance, som ikke er
  politisk “skolede,” hvilket, jeg synes
  er en fordel og en fornyelse, der kan gøre den forskel, som kan give Ny Alli
  ance succes. Så jeg er enig med Anette Sand i, at ikke blot du Lars, men jer allesammen, skal afholde jer fra at virke som “partisoldater,” men vise, at I er et hold med mange, mange for-
  skellige indgangsvinkler til en fornyel
  se i dansk politik. Men I skal da, som Lars allerede har oplevet, være helt på det rene med, at medierne vil angri-
  be jer for hvad som helst. Men med ær-
  lighed kommer man nu engang længst.
  Jeg vil spændt følge de kommende ugers valgkamp og valgets resultat 13.nov.
  NB:Lars, jeg tror virkelig, det ikke bare kunne være sjovt, men også meget seriøst at “afprøve” alle dine holdnin
  ger som statsminister og VIRKSOMHEDSLE-
  DER for Danmark. Hold da op!Go’ valg-
  kamp!

 4. Jarl Christensen

  Hej Lars,

  Det er betryggende, at du ser verden med en optimists øjne, og lever i spøgsmålet, for der ER virkelig brug for nye øjne på de problemstillinger der vedrører Danmark i øjeblikket.

  Prøv evt. at fastholde journalisterne lidt længere i deres spørgsmål, og bed dem anskueliggøre hvorfor de spørger. Hvis du borer en smule i deres spørgeramme, vil de være nødt til at ændre taktik, og måske begrænse deres ”overskriftsjagt”.

  Hvordan kan du komme til at påvirke debatten med den viden du har fra erhvervslivet, frem for at svare på spørgsmål som måske var mere relevante for Jørgen Poulsen?

  Hvordan kan du bringe dine mærkesager i spil?

  God vind ;-)

 5. Birgitte Saltorp

  Sørg for at få ilt til hjernen: Træk vejret én gang, inden du svarer, hvis spørgsmålet er nemt. To genge, hvis det lyder til, at nogen prøver at lave en skæv historie.

 6. Mads Kristensen

  Hej Lars,

  En kommentar herfra og et par helt konkrete spørgsmål, som jeg håber, du vil svare på:

  Jeg bor på Fyn og er derfor en af de, der rent faktisk kan stemme på dig. Jeg har stor respekt for dine resultater hidtil som erhvervsmand, men det at være politiker er noget helt andet:

  1. Hvis jeg stemmer på dig, kan jeg så regne med dig indtil næste folketingsvalg, eller skrider du, hvis du ikke synes, det er ‘sjovt’ nok? Jeg ser i Berlingske Tidende i dag, at du er refereret for at sige, at hvis du kører surt i det, er der sikkert en suppleant, der kan tage over. Mener du virkelig det?

  2. Hvad betyder det for dig at være opstillet på Fyn? Betyder det overhovedet noget? Hørte dig i TV 2 Fyn den anden aften sige, at hvis man synes, det tredje spor på den vestfynske motorvej, er det største problem, man har, bør man nok stemme på en anden. Et på én gang befriende ærligt og arrogant svar, synes jeg. Det tredje spor betyder rigtig meget for rigtig mange fynboer, og er virkeligheden ikke den, at regionale/lokale interesser betyder lige så meget for vælgernes kryds som de nationale?

  3. Hvis du bliver valgt – og det skal du såmænd nok – hvordan vil du så magte alle de øvrige poster, du har? Vil du opgive dem for Danmark’s fremtid, eller tror du virkelig på, du kan nå alt?

  Ser frem til at høre dine svar og komme nærmere, om du fortjener mit kryds.

  Mvh Mads Kristensen

 7. Lars Kolind

  Jeg iler med at svare på Mads Kristensens tre spørgsmål:
  1) Jeg satser selvfølgelig på at sidde de fire år og forhåbentlig længere.
  2) Jeg mærker selv motorvejsproblemet og synes at det er for dårligt at det ikke allerede er løst. Jeg vil prøve at finde andre og hurtigere/bedre løsninger end blindt at pege på det tredje spor. Det hører du mere om.
  3) Jeg ved hvad folketingsarbejdet kræver og jeg har en plan for afvikling af øvrige opgaver hvis jeg bliver valgt. Men nogle opgaver bevarer jeg fordi jeg synes at det vigtigt at politikere også har andet i hovedet end Christiansborg.
  Bedste hilsener,
  Lars

 8. Jan Sjøstrand

  Schlüter endte med -192.000.000.000
  Nyrup endte med -82.000.000.000
  Fogh har nu nået +283.000.000.000 på statsfinanserne – et blændende resultat, og et resultat der vel at mærke er nået mens resten af europa har haft det anderledes vanskeligt rent økonomisk.
  Jeg tilskriver det flotte resultat politikken der er ført og IKKE “tingenes tilstand” i EU.

  Jeg mener at den politiske linie stort set bør bevares, og gerne med udvikling af andre mentale tilgange og “modeller” i samfundet. valgampen bærer allerede tydeligt præg af stiv og statisk tænkning. Retorikken er til tider modbydelig i stilen, den er fordummende og latterlig og til at brække sig over. Som Lars beskriver her er pressens tilgang alt for ofte baseret på at få politikere til at plumpe i, og skabe sælgende overskrifter.

  Om Ny Alliance kan ændre “tankerne” og hermed adfærden og processerne i Danmark er endda særdeles spændende.

  Go’ valgkamp Lars – tale er sølv og tavshed er guld ;-)

 9. Jesper Otzen

  I ethvert cirkus er der brug for (mindst) en god klovn. Så hvis nogen udnævner dig til klovn så tag det som et ridderslag, og et udtryk for en til vished grænsende sandsynlighed for, at du bliver valgt ind i folketinget med mindst lige så mange personlige stemmer som en anden klovn, der ikke havde mere at bibringe folkestyret end medvind på cykelstierne og nutella i militærets madrationer.

  Men – “tid til forandring” – er en floskel som stort set enhver amerikansk præsident kandidat har slynget om sig de sidste 50 år, og måske slidt tynd her til lands af Venstre. Den der går i andres fodspor kommer ikke i front, siges der, og det ligger jo heller ikke lige til dig, vel?

  Tillad mig at foreslå udskrivning af en lille kvik konkurrence om et nyt slogan, som vil være helt dit eget. “Ko-vending med Kolind” eller lign.

 10. Hans Christian Andersen

  Jeg mener flere kapaciteter boer ofre fire aar som folketingsmedlemmer.
  Jeg tror kapaciteter som du og de andre kunne have faaet og meget bedre kunne have udnyttet jeres evner i et af de partier man ved hvor man har.
  Hvilken indflydelse tror du i kunne have faaet hvor det nytter mere.
  Jeg foeler mig usikker paa det resultat der tegner sig.

 11. Helle Munch Oldefar

  :-) Det er jo herligt, at du ikke er så glat allerede, så du ikke laver ‘fejl’. Du får nok flere lignende oplevelser, så det er nok klogt at tænke alle mulige situationer igennem og have dem forberedt, selvom man aldrig kan være helt forberedt :-)
  Jeg har det sådan med oppositionens løfter vedrørende ‘flere hænder’, at de minder mig mest om Hausgaards løfter om ‘medvind på cykelstierne’. Vi er skabt med to hænder, og der skal gensplejsning mm til for at vi kan få flere hænder ;-) Jeg ønsker dig et godt valg her på Fyn :-)

 12. Elin Sørensen

  Hej Lars Kolind

  Som mange andre følger jeg også din valgkamp med stor fascination. Jeg tror, du har meldt din ankomst i dansk politik på et tidspunkt, hvor der netop er brug for typer som dig: kreativt handlekraftige personligheder. Jeg kan ikke stemme på dig, og jeg er faktisk heller ikke sikker på, jeg ville have gjort det, hvis jeg kunne – men jeg er sikker på, at du med dit bidrag til den politiske proces kan være med til at skabe et nyt og meget relevant framework for dansk politik, som mange andre politikere forhåbentligt vil slutte op om med tiden.

  Jeg tror ikke, du behøver hænge dig i Niels Thomsens kommentarer (28. oktober), som ikke helt skelner mellem den danske og den europæiske (og for så vidt også globale) politiske sfære – for nu mere end nogensinde har vi rent faktisk behov for at skelne mellem dansk og europæisk politik. Måske lyder det umiddelbart sært, idet der helt klart sættes flere og flere europæisk politiske fodspor i vores samfund (hvilket jeg altså på ingen måde benægter eller modsætter mig), men netop derfor tror jeg, vi har behov for nationale politikere, som vi kan knytte os til på et mere personligt plan – som kan hjælpe os alle ved at udstikke forståelige pejlemærker i et fragmenteret samfund i en globaliseret verden.
  Det tomrum, som jeg tror samfundets rivende udvikling efterlader hos mange mennesker i vores verden er ikke et medfødt fænomen i globaliseringen – det behøver ikke være der! Og jeg tror, at Ny Alliance kan være en udvej for de, som føler sådan et tomrum.

  Vedr. din manglende politiske erfaring vil jeg pointere, at du jo selv ved flere lejligheder har givet udtryk for, at man ikke kan vide alt, og at man derfor må samarbejde med nogle, som kompletterer ens egen viden. Det er jeg helt enig i, og jeg er sikker på, du nok skal kunne få gennemført sådan en strategi i Folketings-regi.
  Vedr. din manglende erfaring med EU-udvidelsesprocesser og lign.: Det kan vi begynde at diskutere den dag, du stiller op som statsminister eller som europa-parlamentariker…

  Med disse små-filosofiske bemærkninger ønsker jeg godt held til dig og dit parti!

  Mvh. Elin Sørensen – stud.ling.merc., Handelshøjskolen i Århus.

 13. Lars Kolind

  Indflydelse: Jeg tror der er stor chance for at Ny Alliance får stor indflydelse efter valget. Når det i løbet af valgkampen går op for vælgerne at Ny Alliance ikke er bundet af forældet tankegang, men tværtimod ser fremad, så vil tilslutningen stige. Partiet vil tabe nogle stemmer fordi vi ikke melder 100 % ud hvem vi støtter som statsminister, men de fleste vil forstå og være enige i at vi som borgerligt parti naturligvis giver Fogh første prioritet som kongelig undersøger og vil søge at få vores politik igennem ved at samarbejde med V og K. Skræmmebilledet er for mig at se de konservative, der trods fremtrædende plad i regeringen har meget begrænset reel indflydelse.

 14. Bente Dahl

  god dag Lars Kolind
  Velkommen i klubben af de upolerede politikere. Du er kendt i forvejen, så du skal nok blive valgt, selv om du lige nu føler, at du befinder dig i turbulent område. Du har da meget at bidrage med, skulle jeg mene. Jeg blev valgt ind sidste gang efter et langt liv med den karriere, der nu blev min, med musik og kultur. Jeg er ikke kendt – heller ikke særlig meget efter 2,5 år i Tinget, men jeg har lært meget bl.a., at det er et vilkår for en politiker at blive stillet til ansvar for, hvad vi siger og mener. Det er noget af fornøjelsen ved det politiske liv – jeg mener fornøjelse! Det er en fornøjelse at blive taget alvorligt, og at det har konsekvenser, det, vi siger og gør.
  mvh Bente Dahl http://www.bentedahl.dk

 15. Bjarne Balle

  Er de bedste politikere de mest erfarne?

  NEJ !

  Men de risikerer at blive de eneste, hvis potentielle kandidater opgiver fordi de er bekymrede for at deres renome skal lide skade. Det er der vist lidt for mange eksempler på.

  Heldigvis er ikke alle lige bekymrede for deres renome.

 16. Anni Lomborg

  Apropos til Jesper Otzens slogan konkurrence, en lille omskrivning af (der er ingen ko på isen så længe rumpen er i land)- Der er ingen ko på isen så længe Kolind er på valg. :-)

 17. Thomas Johansen

  Tillykke med beslutningen om at stille op til folketingsvalget. Tænker din opstilling og Ny Alliance som et nødvendigt og meget tiltrængt anderledes, fremadrettet og løsningsorienteret tiltag. Fuld opbakning! Der er brug for at tænke ikke bare ledelse,
  men også politisk ledelse på kanten og i et opgør med forældede
  mentale modeller og forestiller. For at skabe plads og resultater der
  rækker mere end 4 år frem.

  Ikke mindst i forhold…
  - en international/global bæredygtig udvikling der reelt tager fat på
  der hvor skoen trykker – hvad skal Danmarks biddrag være der? Hvad er vores vision?
  - en anstændig og ressourcefokuseret flygtninge- og indvandrer politik – hvorfor skal flygtninge og indvandere altid omtales som ressourcesvage omkostningstunge eller besværlige. Lad os starte med at se dem som mennesker.
  - en ambitiøs og verdensklassetænkning i forhold til folkeskolen – hvis vi skulle starte i dag på bar bund og skabe verdens bedste dannelses- og læringsmiljø – hvordan kunne vi så skabe en helt ny skole?
  - en langtidssikret transport og infrastruktur vision for Danmark –
  der ikke bare retter gamle skinner ud, men som ligger nye spor ud – der reelt rækker ind i fremtiden af i morgen

  Skal ovenstående lykkes med Ny Alliance er der brug for politisk håndværk og strategi. Der er andre rationaler og diskurser der gælder i det politiske liv, som man i det mindste er nødt til at kende, hvis man vil gøre sig gældende. Samtidig med at der er brug for nye mentale modeller, der kan skabe den nødvendige fornyelse. Lad os benytte muligheden for at skabe en ny vision for Danmark. Intet mindre. Danmark 2020. En vision der rækker ambitiøst ud over en 4 årig valgperiode.

 18. Jørgen Lang Jørgensen

  Ifølge Jyllandsposten analyserer Lars Kolind Anders Fogh Rasmussens lederevner og udtaler, at han har styrker og svagheder og har et kontrolgén, hvilket er en negativ egenskab for en leder – ifølge Lars Kolind.
  Det er ganske naturligt at have stærke og svage sider,det har alle mennesker – måske lige undtaget guruen Lars Kolind, som ifølge ham selv kun har styrker og ingen svage sider.
  “Jeg er bedre end Anders Fogh Rasmussen som statsminister”, mener Lars Kolind.

  Mage til selvovervurdering, selvglæde og mangel på realitetssans skal men lede længe efter.
  Det forekommer direkte usympatisk og ikke helt ufarligt at tro så meget om sig selv og sin ufejlbarlighed – det er der uhyggelige eksempler på i verdenshistorien.

  Anders Fogh Rasmussen har ledet dette land siden 2001 og ført en politik, hvor vælgerne kan regne med, at hvad der bliver lovet inden valget også bliver overholdt efter valget. Et virkeligt godt princip.

  Danmark har en historisk lav arbejsløshed og dermed så godt som fuld beskæftigelse.
  Vi har overskud på betalingsbalancen og privatforbruget buldrer derudaf. Mange lande deriblandt Frankrig fremhæver Danmark, som et eksempel til efterfølgelse.
  Anders Fogh Rasmussen ledede forhandlingerne i forbindelse med udvidelsen af EU med de østeuropæiske lande med stor succés.
  Denne store indsats blev han rost for af alle lederne i EU.

  Jeg er enig med Qvortrup, som i udsendelsen “Jersild og Spin” udtalte, at de kendisser som nu opstiller for Ny Alliance kan sammenlignes med de landsbytosser som prægede Fremskridtspartiet, da det kom i Folketinget.
  Landsbytosserne i Ny Alliance er bare landsbytosser på et lidt højere plan.

  Lars Kolind du har meget at lære og jeg synes du skulle indtage en lidt mere ydmyg holdning til din mulige fremtid i politik.
  Her skal der tælles til 90 før beslutninger kan føres ud i livet og man kan ikke fyre folk, hvis man er utilfreds med deres holdninger, de er nemlig folkevalgte.

  Politik er ikke for spejderdrenge.

  Med venlig hilsen

  Jørgen Lang Jørgensen

  77777777777

 19. Jette Jakobsen

  Nej det er ikke altid at erfaring kan bruges…for det er jo ikke sikkert at det er den rigtige erfaring. Desuden er det forskellige erfaringer som skal bruges på forskellige steder i livet. Det er farligt at være så erfaren at man ikke kan lære mere. Jeg lærer meget af elever i mit arbejde,,især hvis de tør spørge ” hvorfor gør du sådan?” og jeg så tænker over det. Jeg kan jo ikke svare “fordi sådan har jeg gjort i mange år”, den gælder ikke.
  Der er dog den erfaring, at du har prøvet offenlighedens søgelys, og rendte ikke skrigende bort..fra alle de avisskrivere, der var omkring dit hjem. Du har ikke noget at være bange for, du skal ikke leve og betale husleje med en politikereløn. Du kan se på Danmark som en virksomhed, som også skal tage hånd om “de svage”, hvor alle kan komme med forslag og løsninger. Det gør vist ikke så meget at den politiske erfaring er så stor, slet ikke når det er en ny slags politik, som NA vil. Alle der laver noget, laver fejl af og til.

 20. Stephan Engberg

  Lars.

  Et lille hint.

  Læs John F. Kennedys bog “Profiles in Courage” som han skrev i sin tid som Senator for Massachissets før han blvev præsident – en yderst instruktiv bog om forskellen mellem politisk mod og overlevelsens kynisme i det politiske medieliv.

  Den har et par år på bagen, men ikke meget har ændret sig.

 21. Johann Jonson

  Kære Lars,

  De 2 historier. Den med uklarhed om NA flytningepolitik og hvorvidt Fogh er en dygtig statsminister er i mine øjne mere et svigt i journaliststanden end af dig. Jeg finder det mindre interessant om du var inde i den nuance i NA’s flygtningepolitik eller hvorvidt du er enig i Fogh’s ledelsesstil.

  Jeg synes dog at journalisterne går alt for lidt i kødet på NA. Det er meget fint at ønske forandring og bredt samarbejde, men det er vigtigt for demokratiet vælgerne ser og forstår den vision I vil arbejde mod. På det punkt synes jeg at NA har været meget undvigende indtil nu og er sluppet godt fra det.

  Man kan selvfølgelig læse jeres program hvad jeg har gjort, men et program vil have en positiv vinkel. De fleste ting har en bagside eller en mere kontroversiel side og den skal også frem. Som jeg læser jeres program vil de kontroversielle sider være øget indvandring, øget ulighed og distancering til USA. Og jeg håber da at I når at blive konfronteret med disse punkter i den korte valgkamp.

  I får næppe min stemme, men jeg er dog så meget demokrat at jeg tror at demokratiet når frem til den bedste løsning – hvis I får opbakning til at komme ind i folketinget er fordi at jeres holdninger er vigtige.

  Men det har dog bekymret mig noget at NA fik så stor opbakning før man havde en fornemmelse af hvad I stod for. Om NA repræsenterer et demokratisk underskud hvor man stemmer på folk der er synes dygtige eller tillidsvækkende og mindre på den politik de står for.

  Det bliver spændende at følge og du må have held i valgkampen.

 22. Birthe Petersen

  Nu må vi lige have en unødvendig frase – “politik er ikke for spejderdrenge”- på plads.Nej, de skal da bestemt være myndige,og som gammel spejder”pige”,synes jeg ikke Lars Kolind behøver en sådan bemærkning,men derimod en god portion respekt, og GOD VIND til det forestående valg!
  Der er da en mere af “spejderslagsen” Formand for NA-Nordfy,Flemming Schou Christensen,og det er godt.
  Spejdere og deres ledere giver en gevaldig ballast til mangt og meget.
  Nu har jeg været på banen om spej tidligere,og tak for svar,men jeg gik så videre til NA,før noget var meldt ud om valg. Dette svar fik jeg fra Gitte Seeberg:
  “Vi bryder os dog ikke om, at helt unge piger tvinges til at gå med tørklæde. Hvad de voksne kvinder gør, må være deres eget frie valg.”
  Jeg spurgte videre om hvad og hvordan man ville formulere det i parti programmet,men fik ikke svar, og det er forståeligt med travlhed,MEN,jeg,med en hel del andre,vil gerne vide det,hvis der skal stemmes på NA……….??
  Børnekonventionen overholdes ikke i DK,når børn/umyndige får islam-tørklæde på!!
  Uniformering og islam -tørklæder vil heller ikke være ret,udi den forestående “kanon-demokrati!”
  Min protestantiske Mormor gik med tørklæde i DK – i regn og blæst,ligesom fiskerkonerne,men det er jo ikke det vi TALER om.
  Gode ønsker for vagkampen!!!
  Vh, Birthe Petersen
  (spejdernavn 67)

 23. Flemming Larsen

  Jeg synes det er befriende at du kommer med andet end et på forhånd fastlagt manuskript der bliver gentaget ordret i en uendelighed. Fortsat god vind i valgkampen

 24. Tue Fleron Villebro

  Akkurat som Niels Thomsen så betvivler jeg heller ikke dine evner udi erhvervsledelse – men helt ærligt? Du kan være så naiv at du tror at du rent faktisk kan overmatche vores statsminister. Evnen til at lave kompromiser med mange forskellige partier i dansk politik er en stor mundfuld. Jeg synes du bør bevise noget før du udtaler dig om dit værd. Al ære og respekt for at du som kendt erhvervsleder har lyst til at stille op i politik, men jeg tror din pibe får en anden lyd, når hverdagen melder sig. Hvem ved måske holder du ikke engang det første år i det sammenrend af egoer med masser af solomeldinger Ny Alliance om noget står for.
  Som dagens aviser beviser så er det heldigvis ikke alle der ser på Fogh´s lederevner ligesom du gør. Han er en klar favorit bredt set i hele vælgerkorpset også blandt socialdemokrater – det er da tankevækkende !
  Jeg læser din blog, og ser at du forsøger at undskylde dig med at journalisterne har lokket dig i en fælde til at sige dumme ting. Er det ikke en del af en erfaren erhvervsleders bagage at have styr på sit forhold til pressen uanset hvor udspekulerede de journalister måtte være ? Velkommen til det politiske liv!

  Med venlig hilsen

  Tue Fleron Villebro

 25. Lars Kolind

  Tak for de mange kommentarer til spørgsmålet om hvem der vil være bedst som statsminister. Gør mig lige den tjeneste at læse den oprindfelige blogpost: Mit svar var at spørgsmålet ikke var relevant da jeg slet ikke er kandidat til posten som statsminister. Så skal vi ikke slutte den debat her og diskutere noget der er mere relevant. Jeg er fortsat ikke kandidat til jobbet som statsminister, men vil gerne yde en indsats i Folketinget.
  Punktum!

 26. NA-kandidater vil ikke rigtigt i Folketinget | Dansk Politik

  [...] Jeg satser selvfølgelig på at sidde de fire år og forhåbentlig længere, skriver Lars Kolind på sin blog til en fynsk vælger der spørger om han kan forvente at Lars Kolind ville sidde sin periode ud. [...]

 27. Jan Sjøstrand

  En “lidt hæftig” debat lige pt.

  Når jeg møder personer der reagerer lidt på “kanten af god kommunikation”, spørger jeg ofte mig selv:

  Hvordan skal en person have det for at reagere sådan/skrive sådan?

  Hvad sker der rent tankemæssigt for at en person kan reagerer sådan?

  Hvilke holdninger og overbevisninger giver denne type kommunikative udslag?

  Hvad skal en person “have i klemme” for at kunne reagere sådan?

 28. Rolf Thomsen

  Kaere Lars Kolind,
  Jeg synes det er en god ide at du stiller op til folketinget, om det saa er det rigtige parti vil tiden vise.

  Naar vi ved at stemmeflertallet i Danmark er i befolkningsgruppen over de 50 aar maaske naermere 55 aar,
  boer vi have flere aeldre erfarne politikere. Vi har rigeligt unge og
  uerfarne i folketinget og ministre
  paa 25 aar har ikke den erfaring vi har brug for. Selvfoelgelig kan
  man lettere manipulere unge mennesker, det har vi set foer !!

  Om du har vaeret spejder eller FDF’er kan kun vaere en positiv
  reference for vi kan bruge flere
  aerlige mennesker i Folketinget.
  Naar du nu er blevet valgt, og det
  tror jeg du bliver, saa har jeg et
  par oensker som du er velkommen til at tage dig af.

  1 ) Vi skal have indfoert valgret for udlandsdanskere !

  Folketinget gemmer sig bag Grundloven som siger “man skal have fast bopael i kongeriget”.
  Imidlertid har man indfoert at
  vore ambassadoerer, deres fruer og
  konkubiner i udlandet har valgret.
  Naar man begynder med undtagelser
  maa man ogsaa gaa et skridt videre ! Vi boer have samme rettigheder som andre EU borgere !!

  2 ) Indfoer “Flattax” paa 15/20 eller mere procent og afskaf alle
  fradrag.
  Ved at fradragene falder bort
  faar vi en retfaerdig beskatning af alle.
  Vi skal frem til en selvangivelse som kan vaere paa en side A 4,
  som alle kan tyde og forstaa.
  (Saa kan vi komme af med en del
  overfloedige advokater,revisorer og skatteeksperter. De kan bruges i andre erhverv saa vi ikke har behov for at importere udlaendinge.)

  3 ) Afskaf Golden Handshakes til bestyrelses medlemmer ved salg af statens soelvtoej. f. eks. TDC ect.
  Det er en haan overfor borgerne.

  Alt godt og naar du er i tinget, har jeg flere gode raad til dig.

  Rolf Thomsen

 29. Birthe Petersen

  Hurrah for Rolf Thomsen med forslag om valgret for udlandsdanskerne.Selvfølgelig skal de mange,der er udstationeret, længere end 2 år, da have lov at stemme.Det er helt utopi,såvel som intet kan ankes v/ ombudsmand.
  Der har været en del tiltag om grundlovens § 29 ændring,møder m.m.og der står jo heller ikke noget om EU samme steds.
  Håbet steg,da Mary og Frederik skulle være forældre,men nej,alt blev skrinlagt.
  Udlandsdanskere er “fanger”,men ikke i danske fængsler,hvor der vel brevstemmes.Udstationerede fra andre lande, kan udmærket bevare deres stemmeret!!!
  Jeg mener ikke menneskerettigheds kommssionen endnu er konfronteret af nogen danskere…….men for danske statsborgere UDE,er det dybt krænkende, ikke at kunne bruge sin stemmeret.
  Ove Guldberg gik rettens vej,om stemmeret fra udlandet,for en del år siden, men tabte.Rektor Tom Høyem tidl. Grønlandsminister, arbejder på sagen.Der skal findes en løsning,og ombudsmanden kan da vurdere hver enkelt sag,så svært kan det ikke være.Hvor mange har i realiteten tid på udeposter,at følge med i dansk politik.Vi taler jo ikke om danskere i asyl.Giv dog udlandsdanskere stemmeret!!!! HER OG NU!
  Vh,Birthe Petersen.

 30. Bo Simonsen

  Kære Lars Kolind

  Jeg synes, at det er al ære værd, at du holder på at være dig selv i valgkampen. Det er dejligt, at du vil stå ved, hvad du er og synes.

  Som erhvervsmand må du vide, hvilke indflydelse pressen kan have på stemningen omkring en virksomhed, en holdning eller tørklæder.

  Jeg håber, at du og Ny Alliance bliver på scenen i lang tid endnu og begynder med at komme ind i Folketinget ved valget den 13. november. Det er jeg sikker på vil ske med mindre du og andre kandidater i partiet vælger at se stort på pressen og journalisterne.

  Jeg forstår godt, hvis du er lidt træt af den dækning valget får fra mediernes side, men alle politiske journalister har fået en tidlig julegave med udskrivning af valget og løber rundt totalt overgearede.

  Og de leder efter en ting hele tiden. Konflikter. Det er brandstof til en god historie, hvor ligegyldig den end kan se ud i dine øjne. Og konflikthistorier spreder sig – det har du set.

  Ikke nok med det. En stor del af den danske befolkning får deres udsyn fra tv-nyhedsudsendelser, og det er i TV at valget bliver vundet – desværre. I TV virker et skænderi godt, og vinderen af skænderiet vinder stemmer. Ny Alliance må ind i kampen og vinde stemmer både på Ny Alliances præmisser, men også på TVs præmisser, hvis I vil vinde mange stemmer.

  Efter du har fået et par gok i nødden og været klovnen fra Ny Alliance, håber jeg, der kommer et par budskaber fra dig, der giver genlyd på en seriøs måde – gerne humoristisk, det kan vi danskere godt lide, men også seriøs.

  Nu ved jeg godt, du stiller op på Fyn, men jeg kunne for eksempel godt tænke mig at vide, hvor Danmark er i 2050. Hvor er visionerne for Danmark i valgkampen, jeg savner dem.

  Hvad vil du og Ny Alliance gør for at forbedre den offentlige transport, så der bliver færre forurenende biler på vejene.

  Og hvad vi du gøre for at køkkenerne på landets sygehuse og plejehjem kan lave noget bedre mad til patienterne.

  God valgkamp.

  Venlig hilsen

  Bo Simonsen

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.