Jeg mangler frivillige

Tak for overvældende opbakning til opstillingen for Ny Alliance. Den varmer virkelig.

Er der nogen der læser denne blog, som kender en eller flere der vil være frivillige medarbejdere i min valgkamp? Der er brug for folk der vil hjælpe med at håndtere presse, som vil arrangere events, som vi gå til hånde på forskellige måder. Det er et frivillig job, hvor du får dækket dine udgifter, men lønnen bliver at være med til noget virkelig sjovt i de næste tre uger.

Skriv en mail direkte til mig på lars@kolind.dk og fortæl om dig selv og din baggrund. Det er en stor fordel – men ingen betingelse, hvis du bor på Fyn eller i Midt/Sydjylland.

Hellere i dag end i morgen!

24 kommentarer til “Jeg mangler frivillige”

 1. Bjørn Eidnes

  Herligt at se at du stiller op til Folketinget.

  En spejder på Borgen. Det har vi manglet længe. Måske kan du være med til at indføre noget “Learning by doing” på Christiansborg… Det er der i hvert fald mange der kunne lære noget af.

  God vind med valget…

  Venlig hilsen
  Bjørn Eidnes

 2. Jette Jakobsen

  Jeg mener også at det er herligt at du stiller op..også Jørgen Poulsen fra Dansk Røde Kors..det er gode folk. Jeg venter spændt på fremtiden…måske kan i omvende en gammel socialdemokrat. Havde i bare aldrig sagt det med Anders Fogh Rasmussen.
  Rigtig meget held og lykke med valget.

 3. Anne Marie Jess Hansen

  Kære Lars!

  Hvor blev jeg glad, da jeg hørte at du stiller op. Det bliver en kæmpe fordel for Ny Alliance og personligt ser jeg selv frem til muligheden for at sætte mit kryds ved dette nye og lovende parti! de bedste hilsener, Anne Marie

 4. Kim Thisted

  Kære Lars Kolind
  Tillykke med din beslutning om at stille op for NA. Jeg håber det bliver til gavn for helheden.
  Har du overvejet på at analysere hvorfor det er gået relativt dårligt for mange tidligere dygtige erhervsledere når de har bevæget sig ind på den politiske arena – blot for at undgå gentagelser (vidensdeling)?
  Jeg kan desværre ikke tilbyde dig personlig assistance under valgkampen.
  Held og lykke, /Kim

 5. Thomas Rasmussen

  Efter dagens meldinger fra Jørgen Poulsen og Lars Kolind, hvor man direkte går imod NA’s asylpolitik og vil give amnesti til nogle afviste asylansøgere, kan jeg ikke stemme på partiet. Jeg synes det er utroligt uprofessionelt og også unfair over for medstifterne af partiet at man på denne måde underminerer dem og også underminerer asylsystemet som nu vil blive betragtet som noget man alligevel ikke kan regne med! Jeg er nu af den overbevisning at der er for stort et sammenrend af alt for forskellige mennesker i NA til at man kan skabe et troværdigt alternativ!

 6. Lars Kolind

  Thomas Rasmussen, Du behøver ikke at være bekymret. Mit svar på asylsagen er typisk eksempel på at medierne spørger på en måde hvor en uerfaren kandidat som jeg ikke opdager at det i virkeligheden er en fælde. Jeg er ikke uenig med partiet om at asylansøgerne skal ud og arbejde og at de skal have både tilladelse og opfordring til at arbejde, hvis de kan. Måske ender de med at komme hjem og måske kommer de til at blive her. Mit svar var bare at man skal se at få løst problemet og ikke opbevare dem til evig tid i passivitet på asylcentrene. Jeg kunne ikke drømme om at åbne en ladeport så alle bare kan få asyl. Det tror jeg nu heller ikke er Jørgen Poulsens mening. Han peger først og fremmest på at det problem må vi løse nu.

 7. Andreas Buch

  Kaere Lars, Forrygende at du stiller op. Danmark har et eklatant behov for folk, som kan forholde sig til globaliseringen. Ikke fra et elfenbensbur paa Holmen, men med baggrund i mennesker og firmaer fra Bangalore, Shanghai og Buenos Aires. Danmark er fantastisk, men vi kan meget, meget mere. Det er katastrofalt hvor middelmaadigt Danmark ser paa uddannelse. Vi skal forbedre alle omraader, lige fra familie politik med fleksible pasningsordninger af hoej kvalitet, over folkeskolen, gymnasier, universiteter m.m. til “life long learning”. Uden et system i absolut verdensklasse, er raamaterialet til erhvervslivet ikke godt nok. Hvis Danmark forsat skal goere sig gaeldende i et nyt og meget dynamisk verdensbillede bliver vi noedt til at arbejde sammen paa tvaers af traditionelle partipolitiske skyttegrave og vaere pragmastiske. Jeg tror ikke 15 kinesere i en 20 fods container paa cupnudles og 15 timers arbejdsdage har noget forhold til en dansk klassekamp. Det er paa tide at venstrefloejen ser realiteterne i oejnene og at hoejrefloejen stopper DF’ haeslige ansigt. Konkurrenceevne, kvalitet og konsekvens er hvad vi har brug for. Dansk erhvervsliv skal have de bedst taenkelige konkurrencemaessige forhold, men samfundet skal samtidig stille krav og forlange kvalitet til firmaernes sociale side. Boern og unge skal have de bedst taenkelig forhold paa alle nivaeuer, men vi skal stille krav og der skal vaer konsekvnes, ogsaa for dem der driver institutioner og uddanner landets vigtigste kommoditet. Og hvad er det med dansk mentalitet i forhold til at “ville” og “yde”? Det skal da vaere et previlegium at yde og skabe noget enestaaende og det skal landet da beloenne. Ogsaa over skatten – vi skal da ikke beloenne middelmaadighed og arbejdsdygtige folk som ikke yder og bidrager, det er da helt forkert! Jeg ville oenske jeg boede i Danmark og kunne give mit ydmyge bidrag til din kampagne. Jeg er overbevist om dit verdensbilled solidt forankret i de midtjyske skove kan faa bugt med noget af middelmaadigheden i dansk politik og uddanelsessystem.
  Fra Wien oenskes du succes ved valget. Servus Andreas

 8. Sofie Kragh-Müller

  Jvf ovenstående udveksling. Jeg tænker, at bureaukratiet i politik hvad angår meningsudvekslinger kunne være interessant at udforske. Er det muligt at lave et politisk system der inkluderer fremfor ekskluderer. Hvor det er muligt, at være i konstant foranderlig dialog fremfor at debattere, hvis synspunkt der er mest rigtigt(eller mest forkert). Jeg håber det og det ville være et spændende politisk eksperiment:-) Der er uden tvivl basis for en ny måde at fører politisk dialog på, som jeg da tænker, at NA vil have al mulig grund til at udforske (Jvf Kolindkuren:-). Måske en mere sokratisk dialogform.

  Under alle omstændigheder held og lykke. Jeg deler muligvis ikke krydset, men alligevel både tanker og visionerne bag.

 9. Anders Chr Hansen

  Rart at se du har nogle rygklappere. Ny Alliance er dog den største parodi jeg til dato har set, stakkels Danmark. Jeg havde faktisk bestemt mig til at stemme blankt denne gang. Men med den sammenrend af mærkelige mennesker i NA. Der vil åbne dørene for hele verdens nødlidende befolkning, er man lige ved at tvinge mig til at overveje at stemme på Dansk Folkeparti. For 1 md. siden ville jeg have forsvoren at jeg nogen sinde ville komme til at stemme på DF. Men hvis NA fortsætter som de har begyndt bliver det nok enden på det, ikke for sjovt men som en hjælp til en modvægt.

  Helt ærligt, for første gang nogen sinde har Danmark fået et parti der ønsker at splitte landet op i dem og os, hele person galleriet viser dette ret klart. Det er sørgeligt men sandt.

 10. Matteus R. Sobczynski

  Kanon Lars, synes det er genialt du stiller op for NA, hvor ville det være fantastisk hvis man kunne skabe en regering af technokrater..

  Så ville du passe kanon som Erhvervsminister.

  Held og lykke med kampagnen

  Matteus
  Menig medlem af NA.

 11. Claus Jeppesen

  Hej Lars,

  Jeg er ganske nysgerrig omkring hvordan du og Ny alliance vil gøre noget for de danske iværksættere som ikke er vækstiværksættere ? Den nuværende regering er meget interesseret i vækstiværksættere, men det er trods et få tal af det samlede antal iværksættere.

  Hvilke tiltag vil NA gøre for at lette den administrative byrde for den almindelige iværksætter ?

  Held og lykke med valget.

  Claus

 12. Holger Ross Lauritsen

  Kære Lars,

  Danmark har verdenst strammeste udlændingepolitik. Vi er simpelthen et af verdens mest lukkede lande. Skal vi blive ved med at være det? Det mener NA åbenbart. Og så kan I ikke engang komme med et svar på, om de afviste asylansøgere, der ikke kan sendes ud og derfor sidder og rådner op i centrene på ubestemt tid, skal have opholdstilladelse.
  Hvor mange mennesker er på flugt på grund af den krig, vi fører i Irak? Fem millioner. Hvor mange irakiske flygtninge har vi taget imod? Cirka 50. Er det det, du kalder “superhumanisme”?

  Med venlig hilsen
  Holger Ross Lauritsen

 13. Bent Jørgen Olsen

  Kære Lars Kolind
  Kender du islam kuren?
  Du taler åbenbart om fremtiden, uden at have opdaget at gammeldanskerne udskiftes i eksponentiel fart af indvandrer med en Koran i bagagen.
  Folk som dig, der ikke har sat sig ind i den ideologis måde at styre samfundet på, kommer før eller siden til at revidere sine visioner.
  Sættes Danmarks befolkning ind i et koordinatsystem med y-aksen som antal beboere og x-aksen tiden, så vil grafen der repræsenterer gammeldanskerne kontinuerligt falde og muslimerne, der har startet fra 0 vokser exponentielt.
  På et givet tidspunkt ud i fremtiden skærer disse 2 kurver hinanden. Det er den matematiske sandhed, som ingen politiker kan løbe fra.

 14. Hans Henrik Heming

  Kære Bent Jørgen Olsen

  Jeg er sikker på at Lars Kolind kan svare for sig selv, men dit synspunkt synes så meget ude af trit med en hver fornuft og stillingtagen til det samfund som vi i dag lever i, at jeg simpelthen er nød til at give dig en replik.

  Indvandrerpolitikken handler jo ikke om tro/religion, den handler om menneskelighed. Nu ved jeg ikke hvor du kommer fra, men mon ikke osse du vil behandles menneskeligt hvis det var dig som var flygtning den anden vej?

  Og en helt anden ting, men det aner mig at det tænker du slet ikke på, at tænke Danmark som en nation kun for danskere er en fattig tanke. Rejs ud i verden og mærk hvad den har at give dig.

  Bedste hilsner
  Hans Henrik

 15. Henrik Terkildsen

  Kære Lars,

  Det er jo næsten for godt til at være sandt. En erfaren erhversmand der vil i Folketinget for at hjælpe alle levebrødspolitikerne.

  Men ak og ve, allerede da startskuddet lød, gik det galt for dig i et elementært telefoninterview. I forsøget på at rette op på missæren, klandrer du journalisten for at have lokket dig i en fælde. Jamen dog, sikken ynk. Er det hvad du forbinder med professionalisme og ansvar ?

 16. Jesper P

  Hej Lars

  Hvordan synes du selv det går for dig? Jeg har lyttet til telefoninterviewet. Det lyder lidt som en journalistpraktikant, der stiller et rimeligt ugennemtænkt og neutralt spørgsmål. Hvorfor begynder du så på alt det væveri, det er jo tydeligt for enhver, at du er kommet til at udtale uden at tænke dig om. Hvorfor så ikke bare sige det, istedet for at tale om en “journalist fælde” for en uerfaren kandidat. Iøvrigt må du gerne skrive noget mere om, hvad det vil betyde for dit virke som politker, at du føler dig som uerfaren. Måske set i relation til, at du citeres i JP for, at Fogh vil være en god nr. 2 for dig som statsminister.

 17. Lars Kolind

  Blot for god ordens skyld: Jeg har slettet et enkelt indlæg fra 26/10, der var holdt i et sprog, som vi ikke skal acceptere her på bloggen.
  Tak for de mange øvrige indlæg, både ros og kritik. Jeg sætter megen pris på at også I som uenige og kritiske over for mig, kommer frem med jeres synspunkter. Dem lærer jeg meget af.

 18. Lars Kolind

  Jeg har skrevet en ny blogpost om det er et problem at en kandidat er uerfaren eller ej. Flere kommentarer modtages med glæde der!

 19. Holger Ross Lauritsen

  Kære Lars,

  Når du skriver, at du har lært meget af de kritiske indlæg på debatten, vil jeg gerne høre, om du også tænker på mit indlæg. Som sagt: Vi har i Danmark verdens strammeste asyl- og indvandrerlovgivning. Danmark er et af verdens mest lukkede lande. For at der skal ændres på det, må indvandrerlovgivningen lægges grundlæggende om. Der skal STORE reformer til. Og jeg tænkte, at det måtte du som liberal kosmopolit og “superhumanist” jo mene, der skal gøres noget ved. Eller hvad? Jeg kan ikke se, at man som fornuftig borger, der går ind for frihedsidealer, på nogen måde kan gå ind i politik uden at forsøge at gøre noget ved denne skandale. Og lad mig gentage: Fem millioner mennesker på flugt fra Irak-krigen. Andre lande som Holland og Belgien, der normalt har en stram asyllovgivning, har åbnet lidt mere op på baggrund af kritik fra FN. Danmark, DER OVEN I KØBET ER MED TIL AT FØRE KRIGEN, har kun modtaget cirka halvtreds irakiske flygtninge.

  Med venlig hilsen
  Holger Ross Lauritsen

 20. Lars Kolind

  Asylansøgere: Det er krystal klart for mig at vi har et problem med de 500 irakiske afviste asylansøgere, som vi skal have løst, og jeg er helt sikker på at ledelsen i Ny Alliance er enig heri. Der er åbenbart forskellige opfattelser af hvordan det skal gøres, og jeg er ikke så godt inde i detaljerne og substansen, at jeg kan påstå at jeg har en bedre løsning end partiet går ind for. Jeg er til gengæld helt sikker på at Ny Alliance har både de rigtige folk og den rigtige indstilling til at finde den bedste løsning efter valget. Og den løsnig bliver markant lettere at gennemføre, hvis Dansk Folkeparti ikke er nødvendigt for at skaffe opbakning (flertal) for den.

 21. Holger Ross Lauritsen

  Du svarer ikke på mit spørgsmål, Lars. Det hander ikke kun om asylansøgerne i de danske asylcentre, som jeg på ingen måde kan drømme om, at du ikke mener, skal have asyl (i så fald måtte vi stoppe denne debat, for jeg diskuterer ikke med mennesker, der mener, at man bare uden videre kan lade børn blive psykotiske og andre gøre selvmord, fordi man vil beskytte sit lands rigdomme). Det drejer sig heller ikke om, hvordan man skaber et parlamentarisk flertal med det ene eller andet parti, og hvad det parlamentariske flertal eventuelt kunne og ville gøre. Det drejer sig om, hvad du her og nu mener om det forhold, at Danmark fører verdens strammeste indvandrerlovgivning, og at kun gennemgribende lovændringer kan ændre noget derpå. Derudover drejer det sig om, at vi må tage imod mange flere af de fem millioner irakiske flygtninge, der er flygtet fra en krig, vi selv har startet.

 22. Bent Jørgen Olsen

  Replik til Hans Henrik Heming.
  Indvandrerpolitikken drejer sig om (med)menneskelighed skriver du. Problemet er bare, at definitionen er væsens forskellig i kristen og islamisk kultur. Medmenneskelighed i kristendommen favner alle mennesker, mens den i islam kun tager vare om deres egne.
  Et eks. I London har muslimerne ført en kampagne for at bortforklare bombeterroren ved at annoncere, at muslimer må ikke dræbe uskyldige.
  Det lyder smukt i vores øren. Sandheden er bare den, at det kun er muslimer, der kan være uskyldige.
  Det hele drejer sig i sidste ende om overlevelse. Man skal passe på ikke at menneskeligheden (og dumhed) gør en til konkurrenternes nyttige idiot.
  Mvh. Bent Jørgen

 23. Lars Kolind

  Har jeg egentlig ikke ærligt sagt at jeg skal drøfte dette spørgsmål langt mere indgående med andre før jeg kan tage stilling? Ingen kan vel med rimelighed forvente at et menneske der stiller op til Folketinget, fra dag ét har en fuldstændig klar opfattelse af alle politiske spørgsmål – også de der ligger langt fra det, man til daglig har beskæftiget sig med. Heller ikke jeg. Men jeg forstår dit synspunkt og glæder mig til at sætte mig mere grundigt ind i dette område, hvis jeg måtte blive valgt.

 24. Holger Ross Lauritsen

  Er det mit eller Bent Jørgen Olsens synspunkt, du forstår? For de er jo lidt forskellige? Ud over det må man regne med, at du, som et andet sted på bloggen påstår, at regeringen og DF har muret Danmark inde, og at vi skal til at åbne mere op, ved noget om indvandrerlovgivning, for det er jo på det punkt, at regeringen og DF ganske rigtigt har muret landet inde. Hvad angår det med at sætte dig mere grundigt ind i spørgsmålet, når du bliver valgt, så går det jo ikke, for vi skal jo kende dine synspunkter, før vi stemmer på dig. Du påstår også et andet sted på bloggen, at du vil føre valgkamp under mottoet “Tid til forandring”. Aha, hvor spændende, du vil forandre noget! Det tror jeg imidlertid, at alle andre polikere påstår de vil, men det interessante er jo, HVAD de vil forandre. Så hvad med at finde et slogan, der betyder noget og siger noget om din og dit partis politik?

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.