Jeg stiller op for Ny Alliance

I dag er der udskrevet folketingsvalg til 13. november. Jeg har besluttet at stille op for Ny Alliance i Storkreds Fyn. Jeg stiller op af tre grunde:

 1. Det er tid til forandring. Vi skal tvinge V og K til at arbejde sammen med andre end Dansk Folkeparti. Helst med Ny Alliance med så mange mandater at vi ikke er til at komme uden om, hverken for venstre- eller højresiden af Folketinget. Så vil de to sider overbyde hinanden for at få Ny Alliances støtte, og det vil vi udnytte til at få en ny politik igennem. Anders Fogh får buddet først og VK er nok den mest sandsynlige samarbejdspartner. Men Ny Alliance skal være så stærk at VK virkelig skal strække sig for at få os med.
 2. Der er brug for folketingsmedlemmer der ikke er levebrødspolitikere. Som ikke skal gøre karriere i politik og som derfor kan kalde en spade for en spade og arbejde for egentlig fornyelse i stedet for lapperier af frygt for at skræmme vælgerne væk. Min baggrund er helt anderledes end alle andre i Folketinget: I ledelsen for store virksomheder (Radiometer, Oticon, Grundfos, Unimerco), formand for en stor international organisation (World Scout Foundation, der står bag verdens spejder bevægelsens 28 millioner medlemmer i 155 lande), iværksætter (jeg har været med til at starte en ny virksomhed om året de sidste ti år), forfatter og universitetslærer. Jeg tror i al ubeskedenhed at jeg kan tilføre Folketinget noget vigtigt nyt.
 3. Vi skal tage fat på de ting der er vigtige for Danmark de næste ti eller tyve år: Vi skal have gjort bæredygtighed til hele Danmarks strategi, vi skal vende globaliseringen fra trussel til fordel, vi skal have flere danskere i arbejde – der er brug for alle, vi skal investere mere i at uddanne os så vi kan klare udfordringerne og endelig skal vi samarbejde på tværs af partierne i stedet for som nu at råbe til hinanden.

Hvis du har lyst til at støtte valgkampen så fortæl andre om den gruppe på Facebook (www.facebook.com) som jeg har oprettet: Kolind i Folketinget. Jeg håber også at du vil få andre med på debatten her på bloggen; den er ikke forbeholdt folk der støtter Ny Alliance – jeg vil gerne have så mange forskellige synspunkter som muligt. Jeg vil også gerne ha dine synspunkter og ideer til hvad vi skal arbejde for. Skriv en kommentar.

Her er en lille podcast, hvor du kan høre hvorfor jeg stiller op.

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Glæder mig til samarbejdet!

37 kommentarer til “Jeg stiller op for Ny Alliance”

 1. Jens Haugaard

  Hej Lars,
  det er en udmelding jeg længe har spået og ventet på! Din første stemme er på vej!

  Held og lykke med valget til dig og alle andre der tror på vores nye parti.

  Jens Haugaard
  Adm. Dir.

 2. Helle Borup Friberg

  Hej Lars

  Jeg har her til aften med stor spænding fulgt mediedebatten omkring udskrivningen af valget, og glæder mig virkelig til at følge den kommende valgkamp. Min glæde blev endnu større, da dit kandidatur blev mig bekendt. Du bliver en fantastisk fornyelse i dansk politik, og med din gennemslagskraft vil du sammen med Ny Alliance helt sikkert kunne gøre en positiv forskel. Jeg vil her blot ønske dig og partiet al mulig held og lykke. God kamp – jeg ved, at du vil bevare din energi og håber at din tålmodighed holder til det politiske spil :-).

  Mange hilsner
  Helle

 3. Erik Willumsgaard

  Kære Lars Kolind

  Det var dog en glædelig nyhed, som kom ikke helt uventet.

  Jeg afventer dagen i morgen for at se, om jeg også stiller op.

  Under alle omstændigheder har jeg oprettet en valgkampblog, hvor jeg lægger op til en meget aktiv valgkamp på nettet fra Ny Alliances side. Det vil understøtte to formål:
  - Vise, at vi mener det alvorligt med en aktiv miljøpolitik, herunder mådehold med papirforbrug, og med en stærk satsning på ny teknologi
  - Spare på NA’s meget begrænsede finansielle ressourcer!

  Jvf. http://ny-alliance.blogspot.com/

  Jeg går ud fra, at du er enig!

  Med venlig hilsen

  Erik Willumsgaard

 4. Overskrifts underskrift » Lars Kolind annoncerer sit NA kandidatur via sin weblog

  [...] Valgkampen kommer sikkert i hj grad til at blive udkmpet p nettet for frste gang i dansk politik, og Kolind tager det da ogs til sig idet han annoncerer sin opstilling via sin egen blog Kolindkuren. [...]

 5. Anne Mette Holstein

  Fint,håber vi ses i arbejdet fremover, jeg meddelt at jeg gerne vil stille op for København storkreds, men afventer svar,når at proceduren er færdig.

  Jeg mener tiden er inde til. at det jeg har arbejdet for, -og stadig arbejder for- og som jeg i de sidste 10 år har set virker i praksis omkring skolens, familiens,institutionernes trivsel herunder sama-eksistens og kulturforståelse bl.gennem anerkendende relationer med dialog som udgangspunkt, NU skal have en politisk dagsorden.
  http://www.am-holstein.dk

  Bedste hilsner

  Anne Mette Holstein
  Proceskonsulent & Inspirator

 6. Christopher Nielsen

  Endelig! Jeg er glad for at høre du stiller op. Jeg må indrømme at du bliver en af de få politikere jeg har tiltro til at kunne løfte den opgave det er at forvalte borgernes og landets bedste. Du har min stemme.

  Jeg kunne dog ikke finde din gruppe på facebook? Kan du evt. poste et direkte link?

  De bedste hilsner og god vind
  /Christopher

 7. Stephan

  Glæder mig at folk med erfaring fra andet end den offentlige sektor stiller op.

  Håber at du kan holde fokus, når du først er kommet ind.

 8. Anni Løndal de Lichtenberg

  Kære Lars,

  Selvom jeg ikke fik det, som jeg ønskede, så skal du have et Held & Lykke herfra.

  Du spørger, hvad vi synes, at I skal arbejde for. Listen er lang. Vender tilbage senere, men her lige et par punkter:

  1. Hellere lavere ulighed end højere
  2. Hellere diplomati end krig
  3. Hellere tryghed (velfærd) end Penge (Skattelettelse. Men “både og” er optimalt.
  4. Hav målet: Danmark skal have verdens bedste og største talentmasse
  5. Hav målet: Vi efterlader os en klode til næste generation, som er et endnu bedre sted end nu.

  God kamp og tak til Ny Alliance for jeres holdning til Asylbørnene.

  Man skal behandle mennesker ordentligt – alt andet er dumt og farligt.

 9. Kim Konnerup

  Da jeg på NAs første dag meldte mig ind, var det først og fremmest fordi jeg som frustreret vælger endelig så en mulighed for et brud med en fastlåst blokpolitik og en afslutning af DFs alt for store indflydelse på den politiske retorik. Ved sidste valg tænkte jeg: Den her tone kan vi ikke være bekendt.

  Jeg håber at Ny Alliance kan bringe anstændighed og handlekraft tilbage i det danske folkestyre, og jeg hilser særlig dit og (forhåbentlig) Jørgen Poulsens kandidatur velkomment i den anledning!

 10. Palle Hellemann

  Hej Lars,

  Tak fordi du stiller op. Danmark har stærkt brug for dit menneskesyn og dine grundholdninger inde på borgen. Både som den er udtrykt igennem dit virke i oticon og andre steder, men også som det er udtrykt i Kolindkuren. Dit ideal for en skole, som beskrevet i Kolindkuren, mener jeg at have fundet i “Den Lille Skole” plus minus en lille smule. Prøv at kig på http://www.denlilleskole.dk.
  Jeg krydser fingre for at du og Ny Alliance får mulighed for at trække VK i retning af udvikling af menneskers potentiale, fremfor mere kontrol og rigiditet. Vi skal investere i Danmarks fremtid, være et fyrtårn for omverdenen, så skal de nok følge med efterhånden.
  Med Venlig Hilsen
  MSc EE Palle Hellemann

 11. Jan Hodde Nielsen

  Hej Lars!
  Vores politik i Ny Alliance omkring sundhedspolitik er fremragende. Jeg har over 20 års erfaring i politisk arbejde omkring sundhed, og har senest været i dialog med forh. sundhedsmin. Torben Lund,
  i forbindelse med oprettelsen af foreningen Danske Patienter, som TL er formand for.
  Mangler du back-up på sundhedsområdet i valgkampen, er du velkommen.
  God valgkamp!
  Jan Hodde

 12. Annette Demant

  Kære Lars

  Tillykke med din beslutning, det vil jeg glæde mig til at følge.
  Jeg afventer stadig at få tilsendt Kolindkuren fra Saxo, så jeg ved ikke helt endnu, hvordan du egentlig ser på folkeskolens udviklingspotentialer, men jeg kan selvfølgelig stærkt fornemme “tonen” her fra din blog.
  Det jeg allermest glæder mig over ved NA er at det er et parti der er fri af de gamle klassemodsætninger, og dem er jeg ærlig talt ved at være træt af stadig at kunne fornemme i dansk politik. Jeg er selv fra `64, og i min opvækst og i mit liv idag er klassekampen kun en rigid trættende hyletone som jeg gerne er foruden.
  Jeg glæder mig til (og mangler stadig) at få en helt klar fornemmelse af NA`s politiske program, men jeg er helt sikker på, at du vil kunne tilføre partiet tydelighed og vilje.
  God valgkamp!
  Annette Demant

 13. Bjørn Kassøe Andersen

  Hej Lars,

  Det gjorde mig glad at høre dig her til morgen på DR. Det er utrolig vigtigt at nogen, som du gjorde, udtrykker respekt og viser forståelse for at DF er talerør for alle de, som er bange og står uforstående over for globaliseringen – og som samtidig tør siger, at DF har fået lov at bestemme alt for meget … Jeg har savnet at høre nogen sige dette så klart uden fordømmelse.
  Hvis velfærds- og fællesskabstænkerne ikke kan komme overens med de liberale og frihedstænkende, så vinder fundamentalismen – og her taler jeg ikke om den store verden, men om hvad der har præget dansk politik det sidste årti.

  Bedste hilsner
  Bjørn Kassøe Andersen, kommunikationsrådgiver

 14. Alexander Kjerulf

  Fantastisk Lars. Jeg er helt enig: Folketinget har brug for sådan en som dig!

  God fornøjelse med valgkampen!

 15. Esben Fjord

  Hej Lars

  Go for It!!!

  Held og lykke med valgkampen

 16. Kirsten M. Øveraas

  Hej Lars Kolind. Ser du det ikke som problematisk at være formand for WOSM og samtidig folketingskandidat eller -medlem for et specifik parti? Verdensspejderarbejdet udmærker sig jo netop ved at gå på tværs af for eksempel politisk overbevisning.

  Venlig hilsen

  Kirsten M. Øveraas

 17. Lars Kolind

  Tak for de mange gode ønsker. Jeg får brug for dem når jeg stiller op for et parti der ikke rigtig har nogen organisation og iøvrigt mangler penge. Men jeg tror det går – ikke mindst fordi webloggen her kan være et godt forum for debat!
  Jeg synes ikke at der er nogen modsætning imellem engagementet i spejderbevægelsen og opstillingen. Vi prøver jo i spejderarbejdet at lære unge at engagere sig i samfundet og tage ansvar for dets udvikling.

 18. Bo Larsen

  Hej Lars

  Det er godt for Danmark, at du bliver en del af folkestyret. Der er klart behov for visionære lederskikkelser som dig, der også kan virke som mentale/menneskelige fyrtårne for en samlet befokning. Jeg håber at dit menneskesyn og nogle af dine ledelsesmetoder kan sive ud i mange af de offentlige organisationer. Jeg er sikker på, at der her ligger et kæmpe uforløst potentiale, der glæder sig til at få lov – det vil ikke mindst vores skolebørn blive beriget af.

  Jeg håber I får et godt valg.

 19. Thomas Dorby

  Hej Lars,

  Så sent som igår eftermiddags sad jeg og diskuterede med en kollega om du ville stille op eller ej.

  Og til min store glæde har du gjort det: Tak for det!!

  Jeg glæder mig til at se en visionær og langsigtet, bæredygtig indgangsvinkel til tingene.

  Jeg ønsker dig og NA i alimindelighed al mulig held og lykke.

 20. Thomas Rasmussen

  Jeg har bestemt sympati for NA’s skattepolitik hvis man ellers kan få den til at hænge sammen økonomisk. Hvordan vil man f.eks. håndtere uansvarlige kommuner som ikke respekterer de indgåede aftaler som deres forhandlingsorganisation, KL. selv har indgået med regeringen? Jeg tør nok ikke stemme på NA denne gang da jeg mener at Khader er lidt for tvetydig i sine udtalelser om hvem NA vil samarbejde med efter et valg. Som borgerlig vælger vil jeg altså ikke risikere at min stemme går til at støtte en uansvarlig S-ledet regering som gang på gang har forårsaget større offentlige udgifter. Dette i landet med verdens højeste skattetryk. Netop med baggrund i det høje skattetryk mener jeg at NA også bør se på hvordan de offentlige midler forvaltes. Det kan f.eks. ikke være rigtigt at Vejle Sygehus er dobbelt så effektivt som Rigshospitalet og Herlev Sygehus. I stedet for at belønne ineffektive offentlige virksomheder med flere midler bør man stille krav til dem om nå op på samme effektivitetsniveau som de bedste på området!

 21. Per Hein

  Hej Lars

  Glæder mig at se her til morgen, at du stiller op; og ikke mindst at du gør det på Fyn, hvor jeg kan give dig min stemme. Udover at vi har mange fælles holdninger, mener jeg, der er brug for at få folk ind, der, som du skriver, ikke er levebrødspolitkere.

  Jeg har længe overvejet at melde mig ind i NA, så nu må jeg vel hellere gøre alvor af det. Jeg vil ligeledes overveje, hvorvidt jeg kan give en hjælpende hånd i valgkampen, så kan jeg finde tiden, hører du fra mig.

 22. Ny Alliance og Naser Khader på nettet - Lars Bachmann - Søgemaskineekspert og Internetguru

  [...] og stavefejl, vil jeg nu begive mig ud i et lille forsøg. Specielt nu hvor Lars Kolind og  stiller op for Ny Alliance vil der nok være lidt ekstra medieopmærksomhed på dette parti, [...]

 23. Jannie Brygger Rasmussen

  Hej Lars,
  Ja der er brug for folk som dig i folketinget, som modvægt til en meget personrettet valgtone. Jeg giver dig fuldstændig ret i, at vi har brug for at der er nogle ting i DK, som skal kaldes for en spade og ikke passes ind efter vælgerskaren. Men jeg savner jeres politiske budskaber indenfor børn og unge og ældreområdet. Ja der er postet flere penge til disse områder, men der bliver også krævet mere fra loven omkring dokumentation her og der og allevegne. Så man drukner i det administrative. Derfor kan jeg ikke følge partier som V og C, som påstår at disse områder har fået mange penge til forbedringer. Nej områderne har fået penge til øget kontrol og mindre tillid til de arbejdende mennesker. Folk slider indenfor disse områder, det er dygtige engagerede folk, som hver dag må lade hånt om almen moral og etik, fordi de er underlagt kontrol og manglende tillid og dårlig dårlig normering. Det uheldig ved disse områder er, at de ikke er rentable i sig selv. Det er nødvendigvis skatteyderne, som må betale for sygehuse, børnepasning, skoler, uddannelse og ældrepleje. Her er det, at jeg ikke kan lade være med at tænke, at der er en skjult dagsorden med fx garantien på ventelisterne, det frie valg i ældresektoren. Den går ud på at privatisere disse områder med tiden. Logikken kan jo ses ved at henvise folk til dyre privat hospitaler, istedet for at investere og gøre de hospitaler vi har i stand til at klare opgaverne. På et tidspunkt skrider det hele og dem som kan vil jo nødvendigvis betale for det selv, når det er det bedste. Hvor vil sygehuspersonaler derefter gerne arbejde? Ja det er da helt tydeligt, i det private. Og vupti så er det sket. Dette synes jeg er uacceptabelt at skabe et A og et B hold på det sundhedsmæssige område.

  Dette var bare et af områderne. Men i disse tider, hvor vi er så rigt et samfund, burde vi så ikke slå på, at vi er gode ved de syge og de svage. At vi ønsker at alle børn for en lige chance for at få en uddannelse osv. Kan der ikke blive penge til dette. Eller skal vi i materialismen ånd bare have mer og mer, og lade den stærkeste overleve. Jeg spørger bare.

  Ja her er lidt tanker fra min side til dig Lars. Du er en mand, jeg har stor respekt for. Men du har også dit på det tørre. Det er ikke kun økonomi dette handler om, det er også mennesker af kød og blod. Det mener jeg, er vigtigt at alle politikere holder sig for øje.

 24. Jette Jakobsen

  Flot Jannie, endelig et menneske som også har prøvet og set al det dumme og forkerte, som er sket under denne regering. med vores menneskesyn. Der er allerede ved at være et A og et B hold, hvad der angår sundhedsvæsen. Det er ikke alle som har råd til at tegne ekstra sygeforsikringer, eller får arbejdsgivere til det. Jeg tror at et godt samfund, kan måles på hvordan det tager sig af sine svage..blandt andet.

 25. Erik Ravnkilde

  Hej Lars Kolind,
  Det er fint nok, det er folk som dig vi skal have ind.
  Men jeg – og andre erhvervsfolk – tør ikke stemme på Ny Alliance, før I klart melder ud, at I vil støtte en borgerlig regering, uanset hvilke kompromiser det må indebære.

 26. Erik Birkedam

  Valgkampen mangler et tema, så jeg vil foreslå NA følgende
  “En politik for hele Danmark”, dækkende over at man accepterer kommunernes bud-
  getter og roser det kommunale selvstyre, det er trods alt lokalt at alt er nedslidt og derfor må oprustes. Accepter ligeledes at mellemskatten er væk og lov at kompensere eventuelle tabere gennem finansloven. Og start så en landbohøj-skole Vest i Viborg, som første led i en udflytning fra København. Det vil med tiden flytte trafik ud af byen, ligesom vi vil få dyrlæger, der interesserer sig for køer og grise, og ikke som nu, hvor de dyrlægestuderende storbypiger (80% af de studerende) typisk vælger hunde og heste. Og se så at få Herningmotorvejen syd om Himmelbjerget. I det hele taget: Vågn op. mvh E. Birkedam.

 27. Annette Demant

  Kære Lars
  Jeg håber I kan få skabt en forbindelse mellem det private erhvervsliv og det offentlige. Ofte opstilles de to dele af vores arbejdsmarked og produktion som modsætninger, ja næsten fjender. Det gør at et innovativt og vækstfremmende samarbejde ikke kan finde sted. Det private erhvervsliv er afhængig af de offentlige ydelser og omvendt er det offentlige system afhængig af at erhvervslivet skaber en omsætning som giver skatteindtægter. Begge parter burde på alle niveauer have glæde af et tættere samarbejde, og et ny forståelse af at vi (også) har fælles interesser og begge parter kan bidrage til Danmarks konkurrence evne.
  Det kunne være spændende at høre NA`s bud på den tanke.
  Hilsen
  Annette

 28. Jannie Brygger Rasmussen

  Hej Lars,
  Jeg har været inde og nærlæse dine tanker omkring det offentlige system. Og jeg er så enige, men jeg har meget svært ved at give NA en stemme, når det er en borgerlig regering, som de vil støtte. Jeg mener, at Anders Fogh Rasmussen er for kontrollerende og for topstyret, at gode initiativer vil blive kvalt i deres opstart, fordi AFR ikke har tillid til sin omverden. Men samtidig så kunne det også være interessant og se den forskel i kan gøre, fordi det er på tide, at vi tænker anderledes i måden vores land bliver regeret på. Men det er svært, med kun en skatteprocent på 40% at se det kan løbe rundt. I min omgangskreds hører jeg ikke folk sige, at de dermed vil arbejde noget mere, tværtimod de vil bruge mere tid sammen med deres børn og familie. Hvad sker der så? Jeg er i syv sind, men har kun sympati til overs for dine initiativer på denne hjemmeside. Et inspirerende forum at tilbringe tid i.

  Hilsen Jannie

 29. Jacob Bøtter

  Det lader til at nogle har svært ved at finde Facebook gruppen. Vi er i skrivende stund 71 medlemmer herinde, og der er plads til langt flere. Sammenligneligt har hele SFs samlede gruppe kun to medlemmer mere.

  Du finder Facebook gruppen på denne adrese:

  http://www.facebook.com/group.php?gid=5850052324

  Men det kræver at du er logget ind på Facebook.com med en bruger.

  Ses vi derinde? :-)

  -Jacob

 30. Anni Løndal de Lichtenberg

  Griiin, håber at her er plads til lidt sjov…

  Anders Fogh Rasmussens fanklub har kun 12 medlemmer
  http://www.facebook.com/group.php?gid=5167131386

 31. Anni Lomborg

  God morgen Lars!
  Jeg har lige lyttet til din valgtale, på You Tube, som er velformuleret og indeholdende tre hovedpunkter. For det første mener du som mange andre at Dansk Folkeparti skal sættes uden for indflydelse. – Suk.- For det andet vil du arbejde frivilligt i folketinget. Det er rigtig flot for jeg tror du mener det, da du ikke har nødig at få løn for din indsats, siger du. For det tredie er bæredygtighed vigtig for Danmark. Og du mener at man skal lade være med at kaste mudder på hinanden. Men ærlig talt, bliver det så ikke lidt kedeligt derinde på “Tinget”? (Vi ved jo godt at I ikke mener hvad i siger) Jeg tror det bliver godt at få Ny Alliance ind på “Borgen” Jeg glæder mig faktisk til at se nogle nye ansigter, for det er da rigtigt at forandring fryder.
  Hvad vil du forresten gøre for mig der er folkepensionist? Det ville efter min bedste overbevisning være godt hvis jeg kunne slippe for at betale skat.

  Venlig hilsen
  Anni

 32. Stephan Engberg

  Lars,

  Jeg ser frem til at følge om du formår at omsætte tankerne fra det private erhvervsliv til noget som virker i den offentlige sektor og ikke mindst statens indblanding i hele samfundet.

  Folketingets partier skylder en seriøs debat om fremtiden, som ikke bare reducerer debatten liberal/social til en afvejning mellem facisme og kommunisme ved at starte med at tage udgangspunkt i en total teknokratisk magtkoncentration og dermed gør det planøkonomiske overvågningssamfund deterministisk.

  Det er ikke nok at stole på den offentligt ansatte, når hele politikken er lagt an på et teknokratisk magtarrogant menneskesyn af borgerne som inkompetente og halvkriminelle som man skal adfærdskontrollere for deres egen skyld.

  Nedenstående indlæg er også lagt på Anders Fogh Rasmussens blog:

  Regeringen har været heldig med konjunkturerne, hvilket er den primære forklaring på at tallene pt. ikke ser så slemme ud på alle områder. Det er ikke regeringen, der har skabt højkonjunkturerne, men højkonjunkturerne, der har skabt regeringens (ensidigt fremstillede) “success”.

  Dette hverken sagt for eller imod regeringens politik – Men lad os for et øjeblik lægge illusion at planøkonomi kan “skabe” særligt meget til side – det er bølgeskvulp på overfladen af et hav under højvande.

  I modsætning til ovenstående artikels påstand har vi i samme periode set en næsten ekstrem anti-”borgerlig-liberal” politik bestående at fokus på en stærk planøkonomisk centralisering (som er i værd med at underminere samfundsøkonomien og effektiviteten i offentlige services) og en næsten esktrem paranoid overvågningsmani, der underminerer både retssikkerheden og sikkerheden.

  Planøkonomi og overvågning er vores dages miljøforurening og debatten kører på samme lave niveau som miljødebatten i 70erne. Man taler om det, men staten gør systematiske det forkert og skævvrider markedet. Stadigt mere lovgivning og tiltag er dårlige forsøg på at rette op på fejl forårsaget af anden dårlig lovgivning og lovlignende tvang som underminerer samfundets evne til at håndtere de store ændringer forårsaget af tidevand (konjunkturer) og generel stigning af vandstanden (globalisering og digitalisering).

  Alle positive resultater på det økonomiske område overskygges af det demokratiske sammnbrud på de mere fundamentale områder. Retspolitkken er blevet demokratiets modsætning og misbruges til at undergrave Grundloven. Finanspolitiken misbruges til at reducere borgerne fra kunder i en markedsforståelse til ressources i statens regnskab og stadigt mere planøkonmiske detailstyring. Alle andre ministerier lider afledt heraf af paranoia og fører en næsten ekstrem skræmmeretorik (eksempelvis Haarders “Barnets Bog”) – det eneste man opnår er at styrke teknokratiet på borgernes og samfundets bekostning.

  Disse trusler går destruktiv hånd-i-hånd, fordi planøkonomi kræver tvangsovervågning til at fodre planøkonomernes primitive modeller og registering i en sammenhæng systematisk erfaringsmæssigt fører til mere planøkonomi i andre sammenhænge. Magt korrumperer – og teknokratiet er blevet desideret magtarrogant ideres ensidige propaganda for magtkoncentration på borgernes bekostning.

  I stedet for at lade Teknokraterne misbruge digitaliseringen til med tvang at underminere demokrati og samfundsøkonmien bør Folketinget sikre Folkestyret og aktivt bruge digitaliseringen til at understøtte samfundet og styrke den enkelte borger.

  Men tag f.eks. de Konservative, som hyklerisk med den ene hånd taler for skattelettelser og med den anden underminerer alle borgerettigheder og sikkerhed i Justitsministeriet. Hvilken ideologi er det som praktiseres her?

  Er Venstre meget bedre? Se på Finansminsteriet og Skatteministeriets paranoide overvågningsmani uden hverken sikkerheds- eller samfundsforståelse. Eller se på Indenrigsministeiet, hvor Borgerkontrollerende “servicecentralisering” og “Nem”-centralisering af adfærdskontrol har taget overhånd

  Et lille nemt eksempel fra Indenrigsministeriet er den demokratiske absurditet “Medicinprofilen” – med hvilken ret tvinger man en registering af den enkelte borgers medicinforbrug til central misbrug? Det kunne sagtens lave sikert og så det samtidig understøtter deling af data uden risiko for misbrug overfor borgeren.

  Det er småting i forhold til L50B, der er i gang med at gøre det samme på hele sundhedsområde ved at overfører magtren til teknokraterne uden krav samtidig med at den fjerner retsikkerheden og krav om sikkerhed på borgernes vegne.

  Og slet ingenting i forhold til Digital Forvaltning og infrastrukturpolitiken, som er i færd med totalt at underminere hensynet til borgernes sikkerhed og samfundets tilpasningsevne.

  Snarere end at sige at Regeringen har ført en borgerlig-liberal politik, er det strengt taget mere rigtigt at sige at Regeringen har overladt magten til Teknokratiet – i direkte modsætning til påstanden.

  I dag misbruges digitaliseringen til at reducere demokrati til en pseudo-legitimering af teknokrati på samfudnets bekostning. Hvor er det “borgerligt-liberale” i det projekt?

  Det er ikke for sent, men regningen stiger i takt med at man lader teknokratiet fastlåse magten i digitaliseringen. Rettigheder, principper og sikkerhed som kun eksisterer på papiret er værdiløse – de kan ignoreres og fjernes med et pennestrøg.

  Derimod fungerer magt som er forankret i teknologi som naturlove for informationssamfundet – og det politiske system fremstår desideret impotent når det kommer til at sikre de helt fundamentale retspricnipper for et demokrati.

  Vi kan og skal lave de digitale katalysatorer, enzymer og bæredygtige løsninger som understøtter demokrati og samfund med udgangspunkt i den enkelte borger kontrol over eget liv, nøgler og data. I modsætning til myten er spørgsmål om solidarisk omfordeling UAFHÆNGIGT heraf.

  Samtidig er den politiske ringeagt for borgernes evne til forholde sig til komplekse spørgsmål reducerer valgkamp til primitiv overbudspolitik om hvem der er bedste til at fodre samfundet med dets egen hale, mens teknokratiet får frit spil.

  Problemet er at vi må have vores stærke tvivl om politikerne overhovedet evner at fremstille noget som ligner bæredygtige visioner til at genskabe et demokratisk understøttet samfund. Det politiske system har spillet hasard med statens troværdighed – og taber stort.

  God valgkamp – det er klart positivt at få flere med erfaring, kompetancer og netværk fra andet end teknokraiet i Folketinget. Des flere, desto bedre.

 33. Chris Henriksen

  Kære Lars Kolind, du er en kompetent erhvervsleder med stor erfaring og en masse penge, men politik har du ikke forstand på. Du skader en god sag ved din amatørisme. Man kan ikke blæse og have mel i munden samtidig.

 34. Anni Lomborg

  Kære Lars!

  Jeg prøver at stille mit spørgsmål igen.

  Hvad vil du gøre for mig, der er folkepensionist??

  Venlig hilsen
  Anni.

 35. hans_dane

  Åben E-mail til NY ALLIANCE

  Kære NY Alliance

  Vedr. fornedrende udtalelse fra NA folketingskandidat om politisk modstander.

  Her i valgkampen krydser skarpe meninger hinanden, men heldigvis er der blandt politikerne stor respekt for de andre politikere og deres ret til at udtrykke sig.

  Det er essensen i det danske demokrati.

  Det er efter min mening ganske urimeligt når en Ny Alliance folketingskandidat på flere blogge rundt om, blandt andet TV2blog angriber sin politiske modstander med følgende sætning:

  “Jeg vil i givet fald også forhandle med Pia Kjærsgaard og andre fra hendes parti, uanset om de måtte have deltaget i nok så mange internationale anti-demokratiske netværk.”

  Læg mærke til hentydningen til deltagelser i mange internationale anti-demokratiske netværk.

  Udtalelsen ses i Indlæg blandt andet på TV2blog under navnet “Erik Willumsgård” , der om sig selv på internettet ses at være folketingskandidat for partiet Ny Alliance.

  Han skriver således:

  Lørdag, 27. oktober 2007 kl. 21:41
  Willumsgaard: En krammer til Asmaa Abdol-Hamid!

  Jeg synes hetzen mod Asmaa Abdol-Hamid er helt urimelig. Hun må bedømmes på, hvad hun siger og ikke på, hvad man forestiller sig hun kunne finde på.

  Og hvis tilstrækkeligt mange vælgere gerne vil lade sig repræsentere af hende på Tinge, ja så bliver hun valgt. Og jeg vil i givet fald – at jeg også bliver valgt – forhandle med hende på lige fod med alle andre.

  Og hvis hun nægter at give mig hånden, må jeg jo nøjes med at få en krammer!

  Jeg vil i givet fald også forhandle med Pia Kjærsgaard og andre fra hendes parti, uanset om de måtte have deltaget i nok så mange internationale anti-demokratiske netværk.

  —-

  Påskuddet for Erik Willumsgård til at kunne føre denne nedsørende bemærkning er hans “uskyldige” flirt med Asmaa Adbol-Hamid.

  Jeg finder hans personlige angreb på folketingsmedlem Pia Kjærsgård for at være langt under bæltestedet og har anmodet ham om at dokumentere sin påstand.

  Han reagerer således derpå:

  10. vaelg-willumsgaard 28-10-2007 01:26Rapportér/anmeld

  Jeg er godt klar over, at jeg bliver nødt til at finde noget dokumentation frem. Det går jeg igang med.
  11. vaelg-willumsgaard 28-10-2007 01:30Rapportér/anmeld
  Der er lidt her: http://da.wikipedia.org/wiki/WACL

  Hvis du efterprøver hans dokumentation vil du se, at han begrunder det at stemple hende med, at hun har deltaget i en kongres på Taiwan, hvor hun angivelt talte om hvordan man bekæmper kommunismen internationalt. Der foreligger intet der skulle antyde, at hendes bidrag ikke skete under fuld respekt af demokratiske værdier. Tvært imod.

  Senere forstærker samme Erik Willumsgaard dokumentationen ved at skrive:

  20. vaelg-willumsgaard 28-10-2007 23:29Rapportér/anmeld

  @Hans-dane
  1. Mht. Wacl er det vel mere alle de tidligere SS-folk og sydamerikanske diktatorer, der tiltrækker interessen end stifteren Chang-Kai-Shek.
  2. Du burde læse resten af tråden på Nyhedsavisen om min fortid, inden du mener den siger så meget.
  3. Hvad mener du er så kompromitterende ved min profil på Kommunikationsforum. Det er ikke nogen store sag at finde frem til den, eftersom jeg linker til fra mange forskellige steder, og den vel også kommer frem blandt de første links, hvis man prøver at google mit navn.
  4. Hvad med at diskutere noget politik i stedet for disse personligheder?

  Nu sætter han direkte Pia Kjærsgård i forbindelse med SS-folk og sydamerikanske diktatorer også foruden den tidligere nationalistiske general fra Kina.

  hans punkt 2-4 er naturligvis sagen komplet uvedkomemnde.

  Mit spørgsmål til Ny Alliance er ganske enkelt.

  Mener NA, at det er i overensstemmelse med god Ny Alliance skik, at dets folketingsmedlemmer i partiets navn offentliggør en udtalelse som

  “Jeg vil i givet fald også forhandle med Pia Kjærsgaard og andre fra hendes parti, uanset om de måtte have deltaget i nok så mange internationale anti-demokratiske netværk.”

  I den sammenhæng hvori dette er sket (100% uprovokeret fra nogen side) og dermed,
  at Ny Alliance naturligvis skal kalde politiske modstandere for hvad de ønsker uanset hvor sandt elkler falsk deres påstande er ?

  Det kom i sandhed bag på mig, at Ny Alliance har folketingskandidater, der optræder så udemokratiske, at de tilsviner folketingsmedlemmer med påstand der mere end antyder, at de er anti-demokratiske. og som på reaktion derpå forstærker tilsværtningen ved at tilføje forbindelser til SS-fold og Sydamerikanske diktatorer.

  Ny Alliance bygger forhåbentligt på anstændighed , og derfor synes jeg dels at NA skal vide, at der foregår denne slags helt utålelige tilsvininger af jeres politiske modstandere i jeres partis navn, og dels at tilsviningerne ikke kun fastholdes, men forstærkes i en særdeles ulækker grad.

  Det er som at tilsvine Ritt Bjerregård ved at kalde nede for autonom, terrorist eller husbesætter blot fordi hun har deltaget i møder med sådanne.

  Forhåbentligt er det en enkelt svale og noget Erik Willumgsgård kan tales til fornuft om.
  Så længe har fastholder sin formulering vil jeg positivt anbefale andre ikke at stemme på ham for folketingskandidat af præcist den grund at han er kommet med en udokumenteret og uprovoikeret personligt belastende påstand om en politisk modstander af NY Alliance.

  Jeg sender naturligvis en kopi af nærværfende til Dansk Folkeparti, der bør kende de folketingskandidater som de måske senere vil møde i folketingssalen.

  Jeg har ikke Erik Willumsgårds e-mail addresse og anmoder om at han underrettes direkte fra Ny Alliance, idet jeg nødigt ser at denne e-mail skal opfattes som at tale bag hans ryg.

  Jeg håber på en tilbagemelding og klar afstandstagen fra pågældende indlæg.

  Jeg har opfordret Erik Willumsgård til at komme med en berigtigelse. Den opfordring har han valgt ikke at komme med.

  Når jeg forsøger at se på Erik Willumsgårds baggrund og finder at han kommer fra SF begynder jeg at forstå hans metode (desværre).

  med venlig hilsen
  Hans_dane

 36. Henrik Riis

  Goddag Hr. Kolind!

  Håber at alt står vel til i “Spejderklubben”, for du er da en rigtig spejder, er du ikke? Jeg har selv været spejder, men har nu altid haft meget svært ved at spejle mig i dig og din person.

  Jeg griner altid højlydt hvergang du spiller “spejderkortet”, som for at sige er du er en gankse almindelig mand helt på ligefod med vi andre dødlige. Men netop ved gang på gang at spille det kort, får det jo netop den stik modsatte effekt. Du er slet ikke som vi andre almindelige danskere og har heller ikke nogen interessere heri. Jeg tror de fleste kan gennemskue dit enorme EGO der ligger bag den umiddelbare spejderfacade. En mand der tror han har udrettet fantastiske underværker til gavn for menneskehededen og derfor naturligvis fortjener stor respekt og taksigelse. Jeg har engang mødt dig på dit “Versailles”, som du jo meget beskedent kalder Løndal Gods. Det eneste man mødte var falsk og slesket arrogance.

  Nå, nok om STORE spejdere og Løndal Gods. Mit ærinde var at sende dig et par linier som jeg har skrevet til din Formand Naser Khader. Og så har jeg indsat nogle vise betragtninger af Danmarks mest velintegrerede indvandre Farshad Kholghi. Det er interessant læsestof. God fornøjelse!

  Goddag til hr. Khader.

  Det glæder mig meget, at det går stødt ned af bakke for dit parti. Der er da ingen fornuftige og oplyste danskere der vil stemme på et parti der blafrer i vinden som NA. Ingen aner ret beset hvad i står for, Khader!! Først blæser jeres holdninger mod nord, så mod syd dagen efter for så enten at stikke øst over eller igen tilbage til nord.

  Jeg holder meget af det danske ordsprog “Højt at flyve dybt at falde” og meget tyder på, at der er hvad der venter jer. Du har simpelthen pustet dig op under valgkampen og nærmest iført dig en klædedragt som en Kejser, men det er som i eventyret – “Han har jo ingen tøj på”! Sådan er der heldigvis mange danskere der også er begyndt at tænke. I har nærmest kun et politisk erklæret mål, nemlig at sætte Dansk Folkeparti uden for indflydelse. Vi skylder DF en ufattelig tak for at hele værdidebatten kom på bordet + at det blev langt sværere at krydse vore grænser og få opholdstilladelse. Vi ved jo udemærket hvordan det kommer til at gå hvis dit parti kommer til magten. Ny Alliance er jo i virkeligheden ikke noget alternativ til De Radikale, der er jo ingen forskel, blot er indpakningen ny!!

  Du kunne lære en frygtelig masse af din indvandrekollega Farshad Kholghi. Jeg har indsat hans seneste artikel fra JP som du bør læse, hvis du ellers opfatter dig selv som en seriøs politiker. Som formand for Ny Alliance må man jo være interesseret i at lytte til “de andre”, måske lige med undtagelse af DF, som jo per definition er en forbandelse og torn i øjet på dig og dit parti. LÆS HVAD kHOLGHI SKRIVER og så iøvrigt et rigtig godt valg!

  Med venlig hilsen
  Henrik Riis

  PS! Det var ikke just befordrende for dit og partiets ansigt, at du sådan faldt igennem, da Qvortrup gav sig til at rode i det sorte arbejde, du måske fik udført. Jeg kender ikke sandheden, den er også helt irrelevant, men hvad der ikke er det, er din reaktion. En mand der i sådan en situation falder helt igennem og er hengivet 100% i følelsernes vold og begynder at råbe svin, svin, svin af sine lungers fulde kraft, kan ingen da tage alvorligt længere!! Tænk sig om der havde været tale om en virkelig presset situation der handlede om Danmarks ve og vel og så har man en statsmand det pludselig begynder at råbe og skrige – det er både pinligt og farligt. Som jeg ser det har du nu yderligere selv været med til at gøre dit parti endnu mere utroværdigt!!!

  Danmarks mest sympatiske og velintegrerede indvandre roser Dansk Folkeparti og beder danskerne om at tænke sig godt om inden de giver en stemme til De Radikale eller Ny Alliance.

  Tilbage til 1990′erne
  Af FARSHAD KHOLGHI

  Offentliggjort 07.11.07 kl. 03:00

  De borgerlige, der er trætte af DF, burde huske på tilstandene fra 1990′ernes politisk korrekte helvede.

  ANSTÆNDIGHED og menneskesyn er blevet nogle af de mest misbrugte slagord i denne valgkamp. Både socialdemokraterne, de radikale, Enhedslisten og SF bestiller ikke andet end at bruge deres taletid på at fremhæve, hvor uanstændigt og umenneskeligt VK-regeringen og dens støtteparti, Dansk Folkeparti, regerer Danmark.

  Dette politisk korrekte “vogternes råd” havde op gennem 1990′erne lagt så meget låg på de eksisterende problemer med indvandringen og den tiltagende fundamentalisme, at enhver form for konstruktiv kritik blev betragtet som den rene racisme.

  Fundamentalisterne fik lov til at opholde sig her i landet og udbrede deres dødbringende budskaber. I “anstændighedens” navn blev sandheden lagt i høflighedens koma. Det er denne fornægtelse af problemerne, der er årsagen til den katastrofalt fejlslagne integration og den voksende radikalisering af anden- og tredjegenerations indvandrere med muslimsk baggrund, der i dag truer vores frihed.

  Muhammed-krisen var et klart bevis på, at frihed ikke er en selvfølge. Den var et tydeligt billede på, at islamisk fundamentalisme ikke blot er en harmløs velgørenhedsbevægelse – men en ekspanderende politisk ideologi af den allerfarligste slags.

  Tordnede imod imamerne
  En af de mest grundlæggende demokratiske værdier, ytringsfriheden, kom under angreb. Fundamentalisterne krævede, at vi skulle begrænse vores ytringsfrihed. De islamiske stater ville tvinge den danske regering til at fængsle og straffe Muhammed-tegnerne og lukke Jyllands-Posten. Der blev udstedt dødsdomme over de danske tegnere.

  Midt under krisen gik Naser Khader i gang med at kæmpe for frihed og demokrati. Han tordnede imod de skrigende imamer og imaminer.

  Under kampen fik Naser Khader ingen hjælp fra sit eget parti, de radikale. Han følte sig ensom og svigtet.

  Det eneste parti, der trofast stod side om side med ham i kampen for ytringsfriheden, var Dansk Folkeparti. Krisen gjorde Naser Khader til en national helt.

  Han forlod de radikale i protest mod deres kvælende politiske korrekthed og misforståede “anstændighed”.

  Som bekendt dannede han så sit eget parti.

  Det skuffende faktum er, at Naser Khaders Ny Alliance er en tro kopi af de radikale – dog med én lille forskel. Ny Alliance er endnu mere politisk korrekt og lider af meget mere misforstået anstændighed end de radikale selv.

  Bekymrende
  Det bekymrende er, at Naser Khaders partis hovedmål er – for enhver pris – at smide DF ud af spillet. Det eneste parti, der stod ved hans side under krisen. Mange borgerlige er blevet forført af det nye parti, og ud fra meningsmålingerne kan det se ud til, at de hellere vil arbejde sammen med NA end DF – først og fremmest pga. skatten. Men hvis man virkelig vil have skattelettelser, er det meget nemmere at indføre shariaen; for dér er det kun omtrent fem eller ti procent i skat. Dette valg burde ikke kun handle om økonomi, men også om værdier. Under denne valgkamp har man bevidst glemt værdierne. En borgerlig regering med NA er ensbetydende med den borgerlige regerings slutspil. Det er livsvigtigt i denne tid at bevare samarbejdet med DF – netop på grund af værdidiskussionen og det mod og den ærlighed, de i seks år har udvist på netop værdidebatten og udlændingepolitikken. For ingen af de andre partier har mod til at tage diskussionen op.

  Ligesom samarbejdspolitikken
  De borgerlige, der er trætte af DF, burde huske på tilstandene fra 1990′ernes politisk korrekte helvede. Det er ikke uanstændigt at diskutere fundamentalisme eller snakke om frihedens værdier.

  Det er uanstændigt at lade være bare for at kunne sælge mere feta til dem i Mellemøsten.

  Det er ikke uanstændigt at sammenligne fundamentalisme med nazisme, for ligheden er jo soleklar.

  Det er uanstændigt – i fredens navn – at indgå i en samarbejdspolitik med fundamentalisterne.

  Det er præcis som samarbejdspolitikken under Anden Verdenskrig.

  Det var, som historien har vist, ikke en fred, vi danskere kunne være særligt stolte af.

  Når oppositionen – herunder også NA – kritiserer regeringens og DF’s menneskesyn, burde den kigge på sig selv.

  Hvem var det, der stod fast på de demokratiske værdier, da de var under angreb?

  Svaret er: Regeringen og DF.

  Hvem var det, der til gengæld – i “anstændighedens” navn – var parat til at give en undskyldning til fundamentalisterne og sælge ud af de demokratiske værdier bare for at få fred?

  Svaret er enkelt: Stort set den samlede opposition og nogle få folk i den borgerlige fløj – såsom Uffe Ellemann og en vis Gitte Seeberg, der dengang sad i EU for de konservative og nu er en af medstifterne i NA.

  Desværre er en stemme på Ny Alliance lig med en direkte billet til de kvælende 1990′ere, hvor man i “anstændighedens” navn kvalte enhver anstændig diskussion.

  Det er uanstændigt at misbruge ordet anstændig.

 37. sam

  farshad kholghi ,s father totured many people in shah time in iran b4 1979, farshad kholghi traveled many times to iraq and helped saddam in toturing and killing civilians in iraq. Kholghi is terrorist criminal and he is lieing everything about iran.
  kholghi,s bahai faith killing its critics in europe by poisinging and car crash and soft terror noboby can find out.
  shame on denmark calling kholghi terrorist as a debator!!
  kholghi thinks by making probaganda againist islam he can hide his criminal background , when under saddam rul he traveled to iraq and raped small shia muslem girls in front of their parent as akind of totur and serving saddam because saddam attacked mullas in iran. look at kholghis eyes u will see he is real criminal- eyes never lies.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.