Hilsen fra Tokyo og Chennai.

I fredags overtog jeg jobbet som formand for World Scout Foundation – den organisation der står økonomisk bag WOSM – The World Organization of the Scout Movement (spejderbevægelsen). Med 28 millioner medlemmer i 155 lande er spejderarbejdet verdens største børne- og ungdomsorganisation.

Min første opgave var en middag som World Scout Foundation arrangerede samme aften for Kejser Hirohito og Kejserinde Michiko i Tokyo, hvor også den svenske konge deltog. Man kan jo godt undre sig over hvad en almidelig dødelig jyde gør i de kredse, men der var en god årsag:  Majestæterne bakker nemlig spejderarbejdet op – ikke alene i deres egne lande, men også arbejdet med at rejse penge til at udbrede og udvikle spejderarbejdet i udviklingslandene, og det er første prioritet for World Scout Foundation. 250 forretningsfolk og andre ledere deltog i middagen – herunder tre nobelpristagere.

Desværre er spejderarbejdet fortsat forbudt i Kina, Iran, Nordkorea og Cuba, med blandt de 5 miliarder mennesker der bor i resten af verden, er der en spejderenhed med 30 spejdere i gennemsnit for hver eneste lille by eller område med bare 5.000 indbyggere.  Og tæller man sammen, er der statistisk set 500 beboere i byen der har været spejdere. Tager man de 50 øverste ledere i lokalsamfundet (virksomhedsledere, politikere, organisationsfolk, offentlige ledere) så har halvdelen statistisk set været spejdere.

I sin tale ved middagen fremhævede den svenske konge den betydning som 500 millioner mennesker der har været spejdere, har for den måde verden udvikler sig på. En halv milliard mennesker der har lært at arbejde sammen med andre, at overkomme kulturforskelle, at respektere folk med andre religioner og at klare sig selv.

Findes der overhovedet nogen større fredsbevægelse eller nogen udviklingsorganisation med større betydning for verdens udvikling de næste 50 år?

I dag er jeg i Chennai – det tidligere Madras i Sydindien. Her går udviklingen ekstremt hurtigt (10 procent vækst), men i modsætning til Kina er demokratiet med. Indtrykkene skal bearbejdes når jeg er tilbage, men en ting kan jeg ikke lade være med at nævne nu: Vi tror jo at vi er langt foran verden mht bæredygtighed i Danmark, men tro om igen: Hernede søger firmaerne at overgå hinanden med at bygge LEED “gold” certificerede grønne bygninger (et amerikansk system til at klassificere bygninger efter hvor bæredygtige de er) med naturligt lys, ventilation, genbrug af spildevand osv. Hvor mange bygninger i guldklassen har du set i Danmark? Mere i en senere blogpost.

Nu må vi snart ta os sammen…

9 kommentarer til “Hilsen fra Tokyo og Chennai.”

 1. » Spejdere overalt Kims BlogOut

  [...] Hvis du troede at spejdere er nogle få friluftsnørder, en minoritet i shorts, små enklaver af frelste tov-fantaster og grupper af skabspyromaner, så læs Lars Kolinds indlæg om hvor mange spejdere der er rundt om i verden. [...]

 2. Anne Mette Holstein

  Tillykke med udnævnelsen!

  Godt at få viden om og indsigt i det verdensomspændende spejderliv! Det er tankevækkende med disse grønne certificerede grønne bygninger.Ja Danmark får travlt, hvis vi ikke kun skal følge med i ord, men også i gerninger. Lige noget for Gitte Seeberg …….og os andre i Ny Alliance!
  God tur
  Bedste hilsner
  Anne Mette Holstein
  medlem af NA

 3. Anni Lomborg

  Kære Lars

  Jeg beundrer spejderbevægelsen, både de grønne, F.D.F. og de blå. Har aldrig selv været spejder, men ville gerne. Mine forældre havde ikke råd! Jeg er vokset op i en lille by med ca. 500 beboere, hvor det var svært at være fattig. Tillykke med formandskabet, det er godt at Danmark bliver synligt gennem spejderbevægelsen. I Danmark gør vi meget på en rigtig god og positiv måde. Hendes Majestæt Dronning Ingrid var jo også spejder, og hendes arbejde arvede Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedigthe. Når vi selv skal sige det, synes vi jo at vi er vældig synlige, in the whole world.

  Venlig hilsen
  Anni

 4. Knud L Ottosen

  Kære Kolind

  Til lykke m. dit nye tillidshverv – Ønsker at du kan/vil gøre meget godt for “bevægelsen”

  Ang. det bæredygtige “grønne” nybyggeri i Chennai.
  Håber at det også er rigtigt BÆREDYGTIGT. For da vi arbejdede i området snød entreprenører og bygherrer så det drev, og højhuse styrtede sammen så 100vis af mennesker blev dræbt.
  Er det mon på det seneste blevet mere økonomisk at investere i trillebører, i stedet for kvinder med baljer på hovedet, for at slæbe beton til bygningerne ?
  Indien er paradoksernes land.
  Jeg jobbede med landsby vandforsyning, og fra nogle af “mine” hånd-pumper kunne kvinderne, når de pumpede vand i deres medbragte spand, “nyde” udsigten til Chennais a-kraft værk….

  Fortsat god rejse.

  Knud L Ottosen

 5. Birthe Petersen

  Et velment TILLYKKE med den nye post,det glaeder en gammel spejder.
  Samtidig takker jeg for svar for en tid siden,hvor jeg havde et spoergsmaal ang. DANSK spejder uniformering – (og det SKAL vaere UDEN islam toerklaede,for boern,ledere og andre i uniform!!!)Jeg vil ikke skrive mere -helt ud til Indien-,den FN – boernekonvention,kan jeg komme tilbage til senere,og maaske har jeg da faaet svar fra Ny Alliance om samme islam-toerklaede -uniformering.
  Ville oenske,at jeg her kunne scanne og medsende det flotteste billed fra 1961 af H.I.M.Shahanshah and Queen of Iran in Their Scouting Clothing – med alpehuer!
  De bedste oensker,
  Birthe Petersen
  (kaldet 67 i den handicappede spejdertrop,for en rum tid siden)

 6. Kfum-Spejderne, Vestamager » Blog Archive » Ny formand for World Scout Foundation

  [...] Hvad Kollinds arbejde skal bestå i, ved jeg ikke, men mon ikke han skal skaffe penge. På hans blog kan du læse mere om hans første officielle opgave: en middag med den japanske kejser, den svenske [...]

 7. Kaoru Wada

  Thank you for providing great opportunities !
  from Round table, Scouts in Japan.

 8. Lars Kolind

  Bygninger i Indien lever langt fra op til vestlig standard mht ordentlig håndværksmæssig udførelse! Også her er Grundfos undtagelsen. Danske leverandører af materialer og tjenesteydelser til byggeri har en meget stor mulighed i Indien fordi meget byggeri nu udføres for udenlandske firmaer der forlanger samme standard som de er vant til fra deres hjemlande. Det er en af forklaringerne på Grundfos succes!

 9. Flemming Schou Christensen

  Hej Lars

  glæder mig over at læse at du stiller op på Fyn for NA.

  Som gammel spejderdreng, er det godt at se dig komme på banen.

  mvh. Flemming Schou Christensen, Formand for NA-Nordfyn

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.