Når folkestyre fungerer.

 Fogh primage_03.jpe

Jeg synes faktisk at det er fantastisk at bloggen gør det muligt for mennesker forskellige steder i landet (verden?) at diskutere skattesystem på en – synes jeg – meget konstruktiv måde. Hvis det ender med at jeg siger ja til at stille op til Folketinget (pt. uafklaret), så glæder jeg mig til at bruge bloggen som “baggrundsgruppe”. Hvis man kan få lov til at lufte ideer og tanker her i en fordomsfri diskussion uden at blive hudflettet i pressen for hvert ord man skriver, så vil det være rigtig positivt og spændende for folkestyret.

Fredag lagde Statsministeren (eller hans sekretær) et alenlangt indlæg ud på sin blog om kvalitetsreform og 2015 plan. Siden da er der kommet 7 kommentarer. Her på bloggen har vi siden fredag haft to indlæg og 33 kommentarer. Og det uden hele det spin-apparat, som arbejder for Statsministeren. Det kalder jeg da demokrati og det lover godt for fremtiden.

LK ude sol 2 48 K.jpg

Bliv ved!

20 kommentarer til “Når folkestyre fungerer.”

 1. Anette Sand

  Netop! Blogmiljøet er grundlæggende demokratisk og giver alle, som har noget på hjertet mulighed for at komme til orde på lige vilkår.

  Kan du huske sagen om Ungdomshuset? Hvor Jeppe Kabell blev landskendt “over night”, fordi han skrev det helt rigtige indlæg på det helt rigtige tidspunkt. Jeg mener at have læst, at han havde 40.000 besøgende, herunder naturligvis alle massermedier, som bragte hans historie.

  Det er heldigvis ret tydeligt at se, hvilke blogs, der er skrevet af rigtige personer, som har hjertet med i, hvad de gør. Og hvilke der bare er et andet reklameprodukt for et parti, en virksomhed eller en idé.

  Når f.eks. Bertel Haarder lukker for indlæg og trackbacks på sin blog, synes jeg ikke, at han har forstået den grundlæggende styrke ved netop dette medie.

  Mange hilsner
  Anette

  Jeppe Kabells indlæg:
  http://mrkab.com/2007/03/05/ruth-evensens-sejrstale-dette-er-kun-begyndelsen

  Bertel Haarders “blog”:
  http://www.uvm.dk/blog/

 2. Lars Kolind

  Tak Anette for denne henvisning. Den er guld! Et indlæg om måneden og ikke mulighed for kommentarer.
  Lars

 3. Anni Løndal de Lichtenberg

  Jeg er fuldstændig ligeglad med om du så helt fjerner skatten, hvis du stiller op, Lars.

  Du har min stemme

  For jeg VED én ting: Du kan indrømme din fejl og du gør det hurtigt og du er ærekær nok til, at fejlen mindst bliver rettet op igen.

  Hvad er det jeg gør her?

  Jeg stemmer på trods af politisk program, fordi jeg har tillid til Lars. Fordi Lars har en tårnhøj troværdighedsstjerne hos mig, og så fordi, jeg føler, at MIN gennemslagskraft i.f.t. Lars er tilfredsstillende.

  Men jeg har ikke tillid nok til hverken Khader, Seeberg eller Samuelsen, som jo har skrevet dem selv ind i partiprogrammet, til at gøre det samme i relation til dem.

  Lars, du skal have dit eget parti. For hvis en stemme på dig, er en stemme på trioen, så trækker jeg mit løfte tilbage.

  Jeg har besluttet ikke mere at deltage på Foghs blog, førend han har bevist, at bloggen ikke bare er en reklamesøjle.

  Andre har åbenbart taget den samme beslutning.

 4. Anni Løndal de Lichtenberg

  Til info:

  Politiken har netop startet en interessant blog, hvor 3 politikere inviteres til at beskæftige sig med ét emne, og hvor læserne så kommenterer på de tre politikeres argumenter.

  Lige nu er spørgsmålet: Hvordan får vi færre af dem, som slet ikke arbejder, til at arbejde.

  En ny måde at gøre det på og bestemt ikke uinteressant.

  Jeg kan godt lide den form, hvor man får mindst 2 “eksperter” der er uenige til at komme med oplæg, som borgerne så kan diskutere, og hvor eksperterne deltager undervejs.

  http://debatbog.weblog.dk/2007/08/25/alle-skal-have-chancen-for-et-liv-med-arbejde/

  22 kommentarer på én dag

 5. Jan Sjøstrand

  HAMRENDE INTERESSANT LÆSNING IØVRIGT – ET NYT BEGREB ER FØDT – BLOGPOLITIK

  Det forbaskede ved politik er politisk snævertsyn, at politikerne og deres vælgere fokuserer snævert på partipolitiske synspunkter. At man heraf kritiserer politiske forslag alene af den grund at de kommer fra “fjenden”.
  (nogle er naturligvis bedre til det end andre)

  Som befolkning bør vi lære, at sætte os ud over hvad der lige nu er bedst for “min egen” velfærd – vi da vist vores på det tørre.

  Tænk over, hvad det system vi har konstrueret og konstruerer gør ved os mennesker rent mentalt. Systemet bør naturligvis drage omsorg for de reelt svage, og vi stærkere bør klare os selv i højere grad end vi gør i dag. Generelt er det sådan, at jo mere systemet gør for os som befolkning, jo mindre gør vi selv. Jo mere vi gør for vores børn jo mindre gør de selv. Jo mere systemet gør for vores “gamle”, jo mindre behøver vi at gøre selv for vores egne “gamle”.

  Systemet vi har konstrueret “fortæller” de svage grupper at de ikke kan selv, og det selv om, at de ofte kan. Hvad er det underliggende og mentale budskab når ledige får besked af systemet, “at de skal aktiveres”, “i praktik”, “i prøvejob”, “i jobtræning” etc.? jeg har arbejdet en del med ledige, og tro mig, mange føler sig mindreværdige alene af den kommunikationsstil systemet har til dem.

  I Danmark er vi forskånet for alvorlige naturkatastrofer, vi kan dyrke hver en kvadratmeter, vi er selvforsynende, også af energi, vi er et højteknologisk samfund med høj vidensniveau, At bygge veje er relativt simpelt, vi har en god infrastruktur der er relativ billig i drift. Vi har samtidig klodens højeste “skattetryk”, og det uden at vi har klodens bedste uddannelsessystem, klodens bedste sundhedsvæsen – hvor pokker bliver alle de penge af? Jeg mangler sammenhæng mellem landets ressourcer, driftmæssige problemstillinger og opgaver, eller med andre ord, så mangler jeg sammenhæng mellem “skattetrykket” og så det vi får for vores penge. Der forsvinder åbenbart ret mange milliarder i manglende effektivitet i systemet – eller hvad?

  Det konkrete svar mangler jeg. Jeg ved dog, at vi ved at ændre vores mentale modeller, holdninger, måder at tænke på, kan øge afkastet af vores alle sammens investeringer. Vores problemer skal løses med andre tanker end dem der har skabt dem.

 6. Jette Jakobsen

  Der er Jan inde på noget meget rigtig. Når jeg “hjælper en svag”, så fortæller jeg egentlig med mine handlinger “du kan ikke selv” du er ikke meget værd som menneske. Hvis vi gør tingene sammen, er der en stor rest værdighed tilbage. Det er den vi skal bygge på. Når vi skælder ud over..vores gamle mor har det støvet i sin plejebolig…kunne vi måske tørre støv af, så gør vi noget sammen med vores gamle mor. Vi kunne måske også sy et par knapper i en skjorte. vi skælder kun ud over systemet. jeg tror nu ikke at det vil spare tid eller penge at gøre ting sammen, det vil give mere værdighed. Vi har også selv et ansvar.

 7. Lars Kolind

  Jeg tror at sociale medier (herunder blogs) får enorm betydning, både for politik og for virksomheder og den måde vi kommer til at arbejde sammen på. Derfor er jeg overrasket over så svage politikere og virksomhedsledere fortsat er på dette felt. Det føles som om de stadig lever i det forrige århundrede…

 8. Niels Erik Madsen

  ? Aktionshus-politik.com ?

 9. Frank Calberg

  Jeg har et par spørgsmål til jer:

  Hvad kan f.eks. kunder/medarbejdere/investorer/vælgere gøre for at hjælpe til med at fremme anvendelsen af sociale medier – herunder blogs – blandt de personer, Lars Kolind fremhæver i sin kommentar af 26.8.2007?

  Det kunne også være interessant at høre lidt om, hvor langt f.eks. Grundfos og Unimerco er på dette felt?

  På forhånd tak! Ha’ en god dag allesammen.

 10. Jan Sjøstrand

  De fleste mennesker vil læse de blogge der netop understøtter egne ideologier og meninger. Den største udfordring ligger i at få os til at overskride egne interesser og grænser, og derved studere stof der menings- og holdningsmæssigt “strider” mod egne “sandheder” – det er der i læring og dynamik ligger, og det er der i udvikling af mere elastiske, nuancerede og dynamiske mentale modeller ligger.

  Psykologien er enig om at det menneskelige sind kan håndtere 7 elementer ad gangen +/-
  2, og at det for mændende er færre end for kvinderne. Hvor mange aviser kan vi “overkommer” reelt at læse om dagen, hvor mange blogge kan vi deltage i ad gangen, hvor mange debatprogrammer i radio og tv kan vi overkomme. Husk til bage til den gang hvor vi kunne møde op på arbejdspladsen, i skolen etc., og alle tale om det der var i TV i aftes – den tid er ovre . Det har vi ganske simpelt alt for mange kanaler til, det samme gælder radioprogrammer, og det samme kommer til at gælde for bloggene. Vi vil naturligt søge det der passer på os i forvejen (generelt betragtet altså – naturligvis er nogle bedre til at søge “alternative kilder” end andre).

  Ups …. nogle banker på døren …. høres ved senere ;-)

 11. Helle Munch Oldefar

  Du godeste. Hvordan vil du Lars få tid til Folketinget? Jeg vil i hvert fald sikre mig, at du vil bruge tid på det, inden jeg vil sætte mit kryds der :-)
  Men det har du selvfølgelig en plan for i givet fald. Det bliver spændende at følge :-)

 12. Christian Bech

  Jeg besøger ikke længere statsministerens blog. Jeg fik ondt i øjnene og hovedet. Men da jeg kiggede indledte “han” indlæggene med “Kære bloggere”. Det er så basal en misforståelse, at han fortjener al den rekyl bloggen kan give. Heldigt for ham, at den ikke skyder med skarpt.

 13. Jan Sjøstrand

  Hej Christian
  Hvis jeg skal kunne bruge dit indlæg til noget, er du nød til at forklare mig årsagerne til din reaktion, altså, hvad er grundene til at at du reagere som du gør ved formuleringen “kære bloggere”?

 14. Christian Bech

  Bloggeren er den, der skriver en blog. Man behøves ikke være blogger for at læse den. Foghs mediefolk har simpelthen ikke gidet gøre deres arbejde med at lære mediets særegne træk, men tror bare at de kan gøre som de plejer. De skriver ikke blogindlæg for ham. De skriver kronikker.

  Forskellen til denne blog er også at Lars’ virker ærlig – det er korte men velargumenterede tekststykker, hvorimod vi alle godt ved, at statsministeren ikke har tid til at bruge to-fire timer til at skrive en formfuldendt kronik.

 15. Anette Sand

  Det hander jo først og fremmest om at lære folk om “de sociale medier”, som I kalder dem, aktuelt altså blogging. Selvom hardcore-bloggerne har været i gang nogle år, er der stadig mange mennesker, som slet ikke kender begrebet, og som ikke er opsøgende i forhold til de nye medier. I min virksomhed “øver vi os” – vi har en intern blog, som kun vi kan læse, og hvor der blogges først forsigtigt og så livligt, og det til trods for, at vi kun er 6 medarbejdere.

  At ministrene vil være med på trenden uden at sætte sig ind i noget, kan man ikke bebrejde dem. Men der er en vanetænknings-udfordring: Informationsmedarbejdere er, hvad de har. Kommunikationsmedarbejdere er, hvad de har brug for. Nogen, som har fornemmelsen for værdien i dialogen. Det kan jo nemt være, at både Bertel og Anders får at vide, at det, de laver (eller får lavet) er rigtig godt, selvom vi ikke lige synes det her på Kolindkuren.

  Der skal ildsjæle til at vende store organisationer – også på de gamle partikontorer. Men de har nok travlt med at trykke valgplakater.

 16. Jan Sjøstrand

  Af hjertet mange tak Christian – det var der læring i …… og tak for suplementet Anette.

 17. hovedetpaabloggen.dk » Blog Archive » Hvorfor blogger de ikke?

  [...] topledere og toppolitikere ikke blogger? Lars Kolind selv skriver blandt andet i en kommentar til dette indlæg: Jeg tror at sociale medier (herunder blogs) får enorm betydning, både for politik og for [...]

 18. Topchefer, blogging og Sun-sagen : Vad NU!

  [...] del diskussion om, hvorfor hverken topchefer eller politikere herhjemme bruger blogging ret meget. Lars Kolind har været inde på det på sin blog, Jacob Bøtter fra Connecta har berørt fænomenet her, og senest har Trine-Maria fra [...]

 19. Marcus Schmidt

  Hej

  Min gode ven Poul Hegedahl har været så venlig at gøre mig opmærksom på denne blogg. For 15 år siden udgav jeg en bog (“Direkte Demokrati i Danmark” på NNF Arnold Busck). Det der kunne interessere er: Hvad siger I? Bør reformtraktaten til folkeafstemning eller ikke?

  Greetings
  Marcus

 20. Jette Jakobsen

  Gad vide om sådan en som mig…kunne passe ind i det frie demokrati? Jeg har været inde og læse på hjemmeside, og det lyder fristende.Jeg mener jo at vi skulle have direkte indflydelse på mange ting. Det er nemt i dag..behøver ikke at koste en bondegård. med indflydelse..følger et ansvar, og jeg har ikke forstand på alting. Så det ansvar, tør jeg ikke tage. Det er altid rart at have nogle at skylde skylden på ikke? Måske er det som jeg plejer at sige: Alle kan noget, sammen kan vi meget. Kan vi også tage ansvaret?
  De bedste hilsner fra Jette.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.