Sydafrika

 IMG_0248.JPG

I sidste måned var jeg i Sydafrika for at rejse penge til udvikling af spejderarbejdet i udviklingslandene – ikke mindst i Afrika. Det var en interessant oplevelse – ikke kun fordi vi havde den svenske konge med os (ovenfor er kongen i spejderuniform sammen med lokale spejdere), men fordi spejderarbejdet er flot tilpasset til det sted, hvor det foregår:

Noget af det vigtigste i Sydafrika i dag er at børn og unge fra de forskellige racegrupper har noget praktisk at være sammen om så de lærer hinanden at kende. Det kan de i spejderarbejdet. Vekselvirkningen mellem det individuelle og det kollektive virker perfekt. Og der er ikke noget der får en til at glemme hvem man er, hvis man arbejder på at bygge en lejrplads, hvor alle skal hjælpe til. Billederne er fra spejderarbejde i et af de tidligere townships, dvs. fattige ghettoer for sorte. Her er en virksomhed der virkelig giver mening. Og partnerskabet ligger bl.a. i at lederne er frivillige og at alle derfor må hjælpe til. Organisationen er nok lidt mere stiv og hierarkisk end min smag, men her må man tage landets kultur i betragtning. Og værdierne: Ja de taler for sig selv…

IMG_0239.JPG

Bare til inspiration!

En kommentar til “Sydafrika”

  1. S. Olsen

    Langt om længe fandt jeg nogle indlæg – og i et af dem kunne jeg læse at man gerne vil have flere deltagere.
    Måske kunne man få flere til at deltage hvis det var nemmere at finde rundt, bla. finde de andres indlæg.
    Jeg var inde på Buhls blog. Det ser mere enkelt ud for mig.

    Venlig hilsen S. Olsen

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.