Ung i Job

 Ung i Job.jpg

Her er et drømme eksempel på forebyggelse af kriminalitet. På Amager har de et samarbejde imellem SSP (Skole, Social, Politi)-lokaludvalgene og Amager Erhvervsråd om at skaffe fritidsjob til den gruppe unge der ikke kommer i foreninger, fritidsklubber og andre organiserede fritidstilbud. Tanken er at hvis den unge har et fritidsjob får han/hun større selvværd og dermed mindskes risikoen for at den unge kommer ud i kriminalitet.

118 unge har indtil nu fået fritidsjob (på normale vilkår) gennem dette program og alle er enige om at dette har holdt mange ude af kriminalitet. Statistikken fra området bekræfter dette.

For mig at se er det et skoleeksempel fordi det er en ny måde at gribe forebyggelse af kriminalitet an på, fordi det involverer mange aktører, herunder virksomhederne, og frodi det virker.

Forestil dig at en af de mest udsatte unge gennem et sådant projekt kommer ind i en positiv løbebane og dermed holdes ude af grov og vedvarende kriminalitet. Jeg skønner at det sparer samfundet mellem 20 og 50 Mkr over de kommende 60 år. Hvis 10% af de 118 unge hører til den kategori og hvis halvdelen af dem holdes borte fra en kriminel løbebane har samfundet sparet måske 300 Mkr de næste 60 år. Og projektet har næppe kostet over 1 Mkr pr. år. Kan nogen pege på en bedre samfundsmæssig investering? Mere på www.ungijob.dk.

Hvordan kan man sikre at denne viden deles med de 97 andre kommuner – og at den anvendes?

2 kommentarer til “Ung i Job”

 1. birte skot-hansen

  Hurra – ja, her har de “mentale model-
  ler” virkelig “gået med” til nytænk-
  ning.
  Og det, jeg mener, er rigtig godt, er
  netop, at flere aktører som f.eks. virksomheder også tager et medansvar for at forebygge den stigende krimina-
  litet blandt de unge. Det er vigtigt, at de unge kan føle, de kan bruges, og at de får selvværd og andet end spæn-
  dingen ved kriminaliteten at gå op i.
  “Gak hen og gør ligeså,” kan man sige til alle andre kommuner.

 2. Birgitte Saltorp

  Hvis ikke allerede der er et landsdækkende intranet for SSP-samarbejderne, bør det oprettes snarest, så der kan finde både vidensdeling og løbende idéudveksling sted. Man må have tilsvarende intranet på andre kommunale indsatsområder, så man ikke behøver at op finde den dybe tallerken forfra, og man kan slippe for nogle af et nyfødt systems børnesygdomme.

  Hvordan sikrer man så, at den viden anvendes? Tja, hvis den har synlige resultater, er den ikke svær at argumentere for politisk – og en del af idéerne må kunne implementeres uden videre ved at omprioritere midlerne / indsatserne indenfor den lokale SSP.

  Og så burde I alle kende kørelærer Kristen Andersen fra Kalundborg, for han har lavet sin helt egen “Indvandrer i job”-uddannelse ved at banke på dørene i lokale virksomheder og få dem til at love at aftage de chauffører, han uddanner. Man behøver ikke gå vejen om ad det offentlige hver gang.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.